Grupės Nėštumo kalendorius

skaitiniai

mazuteliai.lt
klausk
Sveikiname užsukus į mamyčių ir ne tik jų bendruomenę. Čia klausimai virsta atsakymais, patirtis – patarimais, o bendravimas – draugyste. Dalinkitės, džiaukitės ir išgyvenkite nuostabiausią gyvenimo patyrimą – motinystę kartu, o mes jums atsidėkosime taškais, kurie tikrai pravers dovanų kampelyje.






Kokius įdarus naudojate gamindamos lavašo vyniotinius? Gal turite vertingų patarimų kaip stipriau suvynioti lavašą ar ką dėti į įdarą, kad pjaustomas nebyrėtų.
7
 
eleganci...
atsakyti
prieš 6 metus
Receptai
hmmm, reikia su arabais pagyventi, kad gerai ismoktum lavaso vyniotinius valgyti. As Vokietijoje taip ismokau, kad ne kasnelis nebenukrenta :)))
O siaip mes pakepam mesytes gabaliuku su astriais prieskoniais ( labai skanu su maltu kuminu, tai ne kmynas, arba garam masala prieskoniais), pakepinam paprikos dryzeliu, cukinijos, svoguno ir viska dedam i vidu, o padaza tai vyras padaro is pomidoru pastos, cesnako ir t.t. laaabai skanu. :)) siaip darzoves naudojam labai ivairias, bet darom taip, kad butu ir svieziu, ir kepintu, taip skaniau. netgi tinginiai gali sau isivynioti keptu zuvies pirsteliu su salotomis ir majonezu, irgi gerai valgosi :))
3
 
Agne
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
o, su lavašu viskas labai skanu :) vieną darau su kupre rūkyta. lavašą ištepu tepamu sūriu - Panemunės dažniausiai, gana storu sluoksniu, išdelioju per visą plotį kuprės riekeles plonas, gausiai gausiai viską apibarstau šviežiais krapais ir suvynioju - gardumėlis! :)

kitas dar paprastesni, bet labai gardu irgi - paprastą varškę sumaišau su grūdeta varške, kad taptų skystesnė, sumaišau su agurko minkštimu, pridedu šviežio baziliko, juodųjų pipirų ir druskos - viską užtepu ir suvynioju. labai toks gaivsu pavasariškas reikalas :)

O kad byra, tai keista, gal pabuvęs, per sausas? galima leisti suvyniotam pabūti šiek tiek, kad įdaras susigertų, tada bus minkštesnis.
3
 
Lolita
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
o man labai skanu su lašiša ir sviestu, labai paprasta
3
 
vilmazak
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
o lavaso blynus perkat ar irgi pacios darot?
2
 
iirina
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
Aš pirkau maximoj, bet kadangi dariau pirmą kartą, nelabai gavosi. Ko gero, kaip minėjo Lolita, per sausas buvo ir dariau su krabų lazdelėm, gal per stambiai jas supjausčiau?:)
2
 
eleganci...
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
maximiniai lavašai geri :) šiaip tai svarbu juos kokiu sąlyginai drėgnu įdaru, tada lavašas pabuvęs lengvai pjaustosi, prisgeria skonio. o krabų lazdeles galima plėšyti, kaip tas sūrio lazdeles ir dėti plonu sluoksniu - turėtų būti labai skanu :)
o dar, pagalvojau, skanu turėtų būti su Adžika - galima pasigaminti pačiai, bet irgi yra toj pačioj Maximoj pirkti - aštresnio skonio gausis. Dar galima išsivirti sorų krupų ir sutrinti jas su kariu, baziliku, pipirais - juodais ir raudonais, imbieru, beveik iki vientisos masės - labai skanus toks a lia indiškas reikalas gaunasi :)
3
 
Lolita
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
iirina, mes lavasu ir nusiperkam maximoje ir vyras namie pakepa pagal visokius internetinius receptus. Svarbu, kad butu sviezias ir minkstas :) galu gale galima be riebaliu pacioms lietuviska lietini issikepti ir bus panasu :))
2
 
Agne
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
Lavašo turinys dažniausiai būna,ką turiu šaldytuve;-)Dažniausiai darau tokius įdarus;
-tarkuotą morką pakepinti su svogūnu, sumaišyti su šprotais ir majonezu,galima dar pridėti įvairiausių žalumynų
-varškė,majonezas,česnakas,rūkyta ar sūdyta lašiša,druska,pipirai,žalumynai
Daugiau neatsimenu,kai atsiminsiu parašysiu...
Tiesa aš lavašus įvynioju stipriai į maisto plėvelę ir padedu į šaldytuvą 2 valandomis.O supjaustytą kartais perveriu smeigtuku,tada lengviau juos paimti iš lėkštės....
4
 
debesėli...
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
Užmiršau parašyti,kad lavašus perku kebabinei ,nebrangiai kainuoja ir lavašai neseni.....
6
 
debesėli...
prieš 6 metus
netinkamas atsakymas
As nusiperku lavasa ir pikantiskos misraines is IKI parduotuves nes ten labai graziai ir smulkiai supjaustytas suris:) ir tiesiog istepu lavasa ta misraine:)man labai skanu:)
2
 
Doviliuk...
prieš 5 metus
netinkamas atsakymas
jei esat vilnietes tai patarčiau pirkti lavašus PROME Ukmerges g.,kauniečiai perka URMO turguje,EXPRESO p-vese,superiniai,ilgai išbūna lankstus ir dar ,supiausčius juostelem virti aliejuje,gaunasi skanūs žagareliai
1
 
anonimas
prieš 5 metus
netinkamas atsakymas
Lavasa storu sluoksniu istepu lydytu sureliu. Pakloju salotu lapu, pribarstau lasisos, agurku, krapeliu, svogunu laisku. Viska susuku. Sisukta lavasa dar vynioju i folija stipriai spausdama. Dedu i saldytuva. Dazniausiai lavasa darau is vakaro, kad rytojui jau butu galima valgyti. Nes jei per mazai jis pastovi, tai buna sausas.
1
 
Imbiere
prieš 4 metus
netinkamas atsakymas
Puslapis 11 (iš viso atsakymų: 12)