• 9ats.

    Toms, kurios šildosi namus kietuoju kuru

    Ką šiais metais pasirinkote: malkas, anglis, durpių briketus ar dar ką? Parašykite, kokie kūrenimo anglimis minusai ir pliusai, kokie kitų kūrenimo žaliavų minusai ir pliusai. Turime malkų, bet dar noriu apsirūpinti atsargomis, tad galvoju apie anglį, bet jų dar niekada nebandžiau ir neįsivaizduoju kaip jos realybėje kūrenasi, ar tai ekonomiškai geras variantas, ar gerai jos šildo, ar nedvokia namo viduje, nes vienas kaimynas jau kūrenasi šaltais vakarais, tai kvapas ateina iki mūsų ir neįmanoma praverti namų langų pravedinimui; ar kūrenant anglimis uždarote kamino sklendę nakčiai ar ne? Ačiū už atsakymus.

    svarainėKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Mes tai šildomės su malkomis ir pjuvenomis.Labai pigiai išeina,kai malkas maišome su pjuvenomis(jos turi būti sausos,tada gerai dega):)Tam turi būti specialiai skirtas pečius,į bet kokį pjuvenų neprikrausi:)Dar girdėjau,kad labai pigiai yra kūrentis šiaudų briketais,ekologiškas kuras,tačiau į bet kokį pečių jų irgi negalima dėti:(Įdomu kokį turite pečių?...

    vitalijus

  2. 1
  3. 1

    mes turim katila rusyje,perkam anglis ir malku ikurenimui.siaip viska pa pasake cia apie anglis yra tiesa.tiki dar reikia ziureti kokios rusies anglis,nes yra labai geras,mazi gabaliukai,mazdaug visi vienodi,o yra toks kur dideli gabalai,ir juos reikia dauzyti,tai jis pigesnis.bet ten gali pasitaikyti akmenu.

    axom

  4. 1

    Supratau Svaraine,kokia pas jus krosnis:)Pas mano mamą irgi tokia pat yra:)Gaila,bet šitą pečių galima,tik anglimis arba malkomis kūrenti.Anglys nėra pigios,bet ilgiau dega ir gerai laiko šilumą:)Beje,anglys iš tiesų skleidžia blogą kvapą(iš kamino) ir dar sklendės uždaryti nakčiai negalima(nebent šiek tiek pridaryti),nes naktį galite apsinuodyti smalkėmis.Žodžiu gan pavojinga su tomis anglimis.Tikiuosi rasit teisingą sprendimą,atsižvelgdami į savo materialinę padėtį:))

    vitalijus

  5. 1

    Mes kurianame malkomis.

    Lafe

  6. 1

    Vitalijui. Mūsų krosnis elementari, standartinė, na tokia kaip mūsų močiučių ir senelių kaimuose. Net nežinau kaip ją tiksliai įvardinti. Praeita žiema buvo itin šalta, tad per kelis mėnesius sukūrenome tikrai daug malkų (į namą atsikraustėme sausį), o finansinis aspektas bent mums yra jautriausias šiuo metu, tad esame priversti save itin riboti ir galvoti apie pigius ir ilgai skleidžiančius šilumą variantus. Tad kaip tos pjuvenos? Ar tinka į paprastą krosnį? Kokia jų kaina?

    svarainė

  7. 1

    kurename malkomis, bet anglis irgi gerai, islaiko ilgiau siluma

    vestina

  8. 1

    mes tai ir daugiausiai kurenam malkom,nes turim savo misko tai pigiai iseina ,bet perkames truputi ir durpiu briketus nes jie labai gerai saltais orais ,kai buna didelis speigas tai mes ju prikraunam pilna peciu ant nakties tai visa nakti palaiko siluma ,tai ir atsikelus ryte buna silta ,jei super saltukas griebia tai dar ir nakti karta keliasi uzdet briketu ,o minusai tai tas kad is ju daugiau buna pelenu ,bet tai mums jie nemaiso ,angliai man nepatinka nes jie kai kurenasi susima i toki kieta gniuzula ,tai juos reikia vis eit ir padraskyt peciui ,o kaip pas mus pecius sklepe tai tingisi eit .as tai uz briketus ,nes ju prikrauni pilna peciu ir kokiom 3 val jau ramus buni kad kurensis.

    lina38

  9. 1

    Mes kūrename malkomis ir anglimis. Nuo anglių daugiau nešvaros, suodžių, bet geriau šilumą laiko ir rečiau pakurti reikia. Mes praeitais metais pora maišų anglių nusipirkom pabandymui, o šiemet ruošiamės tonom pirkti, malkos bus tik pečiaus įkūrinimui.

    bum