Tešlai
200g sviesto
500g miltų
2 kiaušiniai
200g grietinės
druskos
Įdarui
0,5kg kiaulienos faršo
125g svogūno
druskos, pipirų
Patepimui
1 kiaušinio arba aliejaus
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus, po truputį įdėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų.
Kol tešla vėsta paruoškite įdarą. Kiaulieną ir smulkiai supjaustytą svogūną sudėkite į dubenį, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 3-4mm storumu. Su norimo dydžio, apvalios formos įrankiu ar indu išspauskite apskritimus (tai gali būti stiklinė, formelė ar pan.). Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite (užsukite) kraštus.
Skardą ištepkite aliejumi, sudėkite į ją kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje su šakute padarykite skilutes.
Kepkite 200°C orkaitėje apie 40min.
Skanaus!