Atsakymai

  1. 6

    Musu mazute dar nekalba,bet kiti anukai mano mama vadina - mamute (senelio jau ner :( ) ,o vyro mama anukai vadina babute ir teva - diedukas.

    almyte7

  2. 6

    Kažkada buvo susitikusios dvi senelės ir sugalvojo,kaip jas vaikas turėtų vadinti,kad nebūtų jos maišomos(skirtingai vadinti,kad vaikas žinotų apie ką kalba eina)viena senelė sako aš norėčiau,kad mane vadintų močiūte,nes gražiau skamba,o kita sako,o aš tik baba,nes vaikas mane greičiau pradės vadinti nei tave;-))))))tai dabar vaikas vadina baba ir į dieną daug kartų kartoja baba ir tuo labai patenkinta mūsų baba,taip pat jau moka pasakyti senutis,taip jis vadina senelį....

    debesėlis

  3. 5
  4. 5
  5. 5

    Vyresnysis mano vaikas bendraudamas su mano ir vyro mama,jas vadina močiutėmis,o senelis yra senelis,kaip ir pas daug ką priimta.Čia suvalkijoj labai daug kas močiutes vadina mamulėmis,o senelius tėvukais.Bet man nelabai kaip klausosi,o gal dėl to,kad mes taip nepratę. O šiaip namie kalbėdami apie močiutes dažnai pavadiname ir vardais,tik dar prieš tai pridėdami žodelį močiutė, pvz.,močiutė Elė,močiutė Birutė.Tie vardai taip prigijo gal dėl to,kad turim dar ir promočiučių,tai kad nesusimaišytum,apie kurią kalbam.

    VilmaK

  6. 5

    Kai aš buvau maža, tai kaime gyvenančią vadinau močiute, o mieste, kartu su mumis - bobute:))) Taip kalbant buvo lengviau atskirti, apie kurią būdavo kalbama. Mano vyresnieji sūnūs dabar abi vadina močiutėmis, o mažoji, ko gero, vieną vadins baba, nes jie yra rusakalbiai, o dėl kitos - bus jai pačiai spręsti, nors siūlysiu variantą - močiutė:)

    elegancija

  7. 5

    pas mus kraste vadinama baba ir bocius, o kaip vaikas sakys tai dar nezinau, dar toli iki to:) bet turbut taip ir liks babyte su bociuku:)

    erika1984

  8. 5

    mano dukra turi dvi mociutes,ir dvi proseneles.Visas vadina mociutemis.O senele seneliu :)

    Sagute

  9. 5

    ir vyro ir mano tevelius vadina mociute ir seneliu.

    dzionike

  10. 5

    mes su broliu savuosius vadinome močiute ir bočium, mūsų tėvus brolio sūnelis jau irgi taip vadina, maniškis ateityje irgi turės močiutę ir bočių :)

    Lolita