• 12ats.

    Ar pagal nauja istatyma reiskia, kad jei parasysiu darbe prasyma auginti vaika du metus, kai vaikui sueis metai, galesiu grizti i darba, dirbti pilnu etatu, gauti alga ir dar tuos 40% is sodros?

    Norejasu pasitikslinti del vaiko prieziuros atostogu,- kaip suprasti, kad pasirinkus 2 metus auginti vaika, antrais metais vaiko prieziuros pinigai bus 40%, ir galima dirbti. Ar tai reiskia, kad jei parasysiu darbe prasyma auginti vaika du metus, kai vaikui sueis metai galesiu grizti i darba, dirbti pilnu etatu, gauti alga ir dar tuos 40% is sodros? Dekoju

    juodaplaukeŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    ne visai taip... grizus dirbti po metu ir gaunant alga sodra ziuretu kokio dydzio alga jum mokama ir jei alga nevirsija gaunamos motinystes ismokos tai moketu jum 40 proc pasalpos ir gautumet alga, bet jei sudejus alga su pasalpa gautumet daugiau negu tik uz pasalpa tai berods moketu tik skirtuma iki to pasalpos dydzio. na ten saudetinga, reiktu kreiptis i sodros specialistus kad tiksliai isaiskintu visus niuansus. bet tikrai nebus taip kad dirbsit gausit 1500lt ir dar pasalpa mokes...

    arcita

  2. 2

    As klausiau sodros,kai iseidinejau i VPA ,praeita menesi,man pasake,kad istatyme nera parasyta apie antrus metus,t.y nera jokiu apribojimu,galit dirbti savo vietoj,savo etatu,gaudineti savo atliginima plius 40% pasalpos.

    Jolka123

  3. 2

    antraisiais metais jeigu dirbsite tai gausite pilną 40 % pašalpos dydį plius atlyginimą kiek uždirbsite, nepriklausomai nuo uždarbio dydžio. Galite dirbti kad ir pilnu etatu, sodros pinigėliai jums nemažės. Jeigu pradėsite dirbti dar pirmaisiais metais (nors prašyme rašėte, kad renkatės 2 metų motinystės atostogas) tai tada pirmaisiais metais jau bus mokamas iš sodros skirtumas (pvz uždirbote 1000 Lt, motinystės pašalpa 3000 Lt, tai sodra jums perves 2000 Lt)
    Jeigu rinksitės motinystės atostogas 1 metus, tai gausite 100 % atlyginimo motinystės pašalpą, o jeigu dirbsite, tai mokės tik skirtumą. Ką uždirbote, tą sodra nebemokės jums. Pvz atlyginimas 1200 Lt, gaunate pirmus metus 1200 Lt, uždirbate 1000 Lt, tai sodra išmokės jums tik 200 Lt.

    lydekaite

  4. 1
  5. 1

    Na man ir atrodo,kad atlygis neturi virsyti motinystes ismoku kaip per pirmuosius metus.Bet tiksliai negaliu pasakyti,reiketu gerai issiklausineti Sodroje,bet kad ten ir kaip diena,taip vis kita atsakyma gauni.

    pavasarinuke

  6. 1

    Arcita jus neteisi,antrais metais neziurima i jokias pajamas ir i jokia motin(tev) pasalpa.Darbe rasai prasima,kad buni VPA iki metu,cia sodroj tik reikia pazymeti kad 2 metus gaudinesi pasalpa.

    Jolka123

  7. 1

    Taip,jus galit grizt i savo darba,dirbti savo pareiguose,gauti savo atliginima ir dirbti pilna etata ir gaudineti is sodros 40% pasalpos,jokiu apribojimu antrais metais nera.

    Jolka123

  8. 1

    Pritariu Lulu,bet ne visuose darbuose galima dirbt puse etato.Pvz aš dirbau socialine darbuotoja,tai niekaip nepriimtų puse etato,be to manau tas žmogus kur keičia mane pasirašęs sutartį,kad du metus dirbs.

    aidaS

  9. 1

    cia jau priklauso nuo jusu pacio darbdavio, manau kiti ir sutiktu jus priimti atgal kad ir pusei etato, jei esate geras darbuotojas zinoma...as ir suprantu kad gaunate alga + 40 proc. is sodros. taip ir turi buti.

    Lulu

  10. 1

    Aš irgi nelabai suprantu:-).Tik manau kad į tą patį darbą negalima sugrįžt kol pasibaigs tie du metai.Vis tiek gi kitas žmogus įdarbintas vietoj manęs dviems metams.Žinau kad dirbant tikrai gausi tuos 40%.Ir manau kad ne visu etatu gal galima dirbti.

    aidaS