• 23ats.

    Ką daryti, jei mokytoja "užsisėdo" ant dukters?

    Mano mergaite eina i pirma klase. Viskas buvo kuo puikiausiai, iki pavasario. Buvo tarp pimuniu pagal mosklus:)), o dabar mokytoja ja kaltina del visko, kas atsitinka blogo ju klasei:(((( kad kitus skriaudzia, nors ja irgi skriaudzia, tai ji taip ginasi:))be reikelo niekados kito vaiko neskriaus:)), ta tikrai zinau:))Net nuvede pas soc. pedagoge, kad su ja pasneketu mano mergaite, tai ta soc. pedagoge jai prigrasino, kad uzdarys ja i policija, jei neklausys mokytojos:((((( Kitos mokytojos su ja susitvarko, jokiu priekaistu neturi, sake, normalus vaikas kaip visi:)) o ta klase, pati mokytoja sake, yra labai sudetinga, daug vaiku labai sunkiu:((, as ja suprantu, kad sunku, bet kodel ji ant mano mergaites uzsisedo:((( Nes matosi, kad taip yra:(((((( Ka daryti, rugseji, ja perkelti pas kita mokytoja, ar visai i kita mokykla? Patarkite, gal esat susidure su panasia situacija???

    ievutekMokyklaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 8

    man atrodo, Ieva, šitoje situacijoje visi kalti - ir tavo vaikas, ir tu, ir mokytojai, ir soc. darbuotojai. Nėra nei vieno "auksinio" vaikučio, o tai kad tu, bent jau iš tavo parašymo matosi, nuėjusi pradėjai savo tiesas įrodinėti, irgi negerai. Nereikia mokytojų gasdinti, nes jos tikrai nebijo jokių patikrinimų, tiesiog mokytojai privalo ieškoti kompromiso tarp tėvų. Tik ką girėjau panašią situaciją, kai namuose berniukas buvo auksinis- ir ačiū, ir viso gero pasakys, ir didelių zbitkų nekrečia. O kai mama nuėjo mokyklon, auklėtoja tokių dalykų apie jį pripasakojo, kad jis savo "šaiką" subūręs eina tai vyresnių mergaičių "kirkinti", tai vieną mergaitę pastūmė, nes ji jam pasirodė labai maivėsi ir pan. O jis tik antrokas. Bet mama nepuolė ginti savo atžalėlės, kad taip negali būti. O pabandė su juo pasikalbėti nešališkai. Už tai kita mama pradėjo aiškinti, kaip taip jos vaikas gali, kad į savo "šaiką" įtraukė jos sūnų:)))) Argi nejuokingi tos mamos pasakymai? Tai kad kartais reikia pasižiūrėti ir į savo angelėlį, nes dažniausiai abi pusės būna kaltos. Be to matau tu ir save kaltini dėl mokyklos laikų, todėl pabandyk atsiriboti nuo savęs ir savo dukrytės palyginimo. Pabandykit kartu ieškoti išeities - kas yra kaltas tose situacijose, et be jokių barnių, grasinimų, skambių žodžių. Nes jeigu jau problema yra vaikuose, tai geriausia keisti mokyklą.

    elegancija

  2. 5

    nueiki i mokykla pasikalbek su mokytoja kame esme yra..o jei nepades..tada kreipkis i mokyklos vadova

    ingrandr

  3. 4

    ant mano dukros irgi buvo uzsisedusi prad .klasiu mokytoja,atseit mokytis blogai pradejo,prisnekejo,kad ateiti bus bedu su ja,nes viena auginam.Kai atidavinejo gale metu knyga pasake ,kad nepriims ,tipo sutepliota,o sutepta buvo tik krasciukas,dukryte gryzo namo apsiverkus,tai kaip nuejau su ja pasisneketi ir pasakiau,kad del knygos eisiu pas direktore,tai tik galva nuleido iskart pasake kad ji tipo susitars su bibliotininke,poto lyg ir susitvarke,dabar dukra 7kl.ir vis dar nubega su klasiokem pas ja,tai ji labai giria mano dukra ,atseit kokia sauni mergaite.Manau visad reik nueiti ir pasikalbeti su mokytoja del savo vaiko,ir parodyti ,kad jos neleisit skriausti,del kitos mokyklos neskubekit

    Aureluze

  4. 4

    mano vaikas dar maziukas, as be patirties bet pasakysiu savo nuomone.. as pritariu Igai gal pailsekit per vasara, rudeni mergaites paaugs, apsipras gal abi :) maziau pesis.. as kaip maza buvau taip pat musiausi su viena klasioke bet veliau ji tapo mano geriausia drauge :)) o gasdint as ir niekam neleisciau savo vaiko..

    kristale

  5. 4

    aciu uz tavo pasisakima, bet ne taip supratai mane, as nieko mokytojai nesakiau, negrasinau, as tik soc pedagogei pasakiau, kad mano vaikui niekas negrasins tokiais dalykais, ir paskui viska graziai issiaiskinom.o mokytoja iskarto pasikeite po to kai pasnekejau su soc.pedagoge, as ne koks mazas vaikas, kad eiciau grasinciau, mokytojai, ar skambineciau, kiap tu rasei:)))as tik ginu vaiko tieses, kad neikas neturi tieses jokiam vaikui grasinti!!!!!!!!!!!!!!!!jei jau taip daro, tai kokia pas ja kompetencija,???reiskiasi nemoka su vaikais dirbti, elgtis, jeigu imasi tokiu priemoniu????????o kad mokytoja nesusitvarko su savo klase, tai jau cia ne mano ir nemano mergaites vienos kalte.klasei 20vaiku, pati per susirinkima tevam pasake, kaip man sunku, nes tokie jie visi judrus, su savo kaprizais, net neugebejo kaledom jokio pasirodymo sukurti su vaikais nes jinai su jais nesusitvarko.sake nepykit bet nebus jokiu kaledu, kitokiu svenciu,nes as su jais nemoku susitvarkyti.tai kur cia tada mano kalte???ir del vieno vaiko, tiek bedu nebus?!!!as sakau su kitom mokytojom viskas gerai:) be to as neikados neginu savao vaiko jei jis yra kaltas, as nesakau kad yra auksinis vaikas jeigu istikruju yra kitaip.as ne is tu mamu kaip tu rasei, kad mato tik savo vaiko gerases puses, as matau ir blogasias .visada gauna ir pabarti, ir bausmiu, jeigu buna nusikaltus.as save su ja nelyginu, bet jau tokio dalyko neleisiu, kad butu kaip man ir kad gasdintu, arba ja viskuom kaltintu, vien del to kad mes nesam finansiskai gerai stovintis.!!!!!!!!!!!!!

    ievutek

  6. 4

    taiva mamytes as manau, kad cia kaltas yra finansinis musu nepriteklius:((((((nes tos mergaites kurios irgi skriaudzia kitus, pati maciau, ir neklauso mokytojos, nieko jom, nes teveliai tu mergaiciu prie pinigeliu.
    o as pati esu labai traumuota savo pirmos klases mokytojos, todel teveliai net paliko antrus metus kartoti pirma klase, kad tik nebuciua pas ta mokytoja, ir viskas issisprende, tik kad mokytoja jau ta kita turejo daug su manim dirbti, kol as nusojau visko bijoti. dar ir siandiena susitinkam ir sako kaip tave sutraumavo, keik man reikejo pastangu, kad as tave atstatyciau, i vieta, ir tai liko randai gilus:((((( to pacio tikria nenoriu savo mergaitei:((((, ir buvau nuejus pas soc.pedagoge, viska paskiau, kokia teise jinai turi gasdinti mano vaika, tokiais dalykais, koks pas ja isislavinimas????pasakiau kad tirkai kreipsiuos i vaiku tieses, kad tokiu dalyku nebutu.o mokytoja siandiena tokia gerute,sako, nu kokia viktorija gera, kokai sauni, kaip gerai mokosi:))), sako as tikrai su visais vaikais susitvarkau:)), matosi kad jau bijo:)))nes pasakiau, kad tirkai nepaliksiu taip, be jokiu pasekmiu.

    ievutek

  7. 4

    as tai perkelciau i kita mokykla nes tai gali traumot vaika..mano nuomone..ypac jei mergaite nera problematiskas vaikas...

    ernestulea

  8. 3

    Manau neskubėkite perkelti į kitą mokyklą.Rugsėjį matysite ar santykiai dukters ir mokytojos nesikeičia,jei bus taip pat blogai,tada ir nuspręsite ar dukrytę perkelti į kitą klasę,ar į kitą mokyklą.
    Mums taip pat yra nutikę su darželio paruošiamosios grupės auklėtoja,ruošėsi vaikai spektakliui,mano panelytė turėjo vaidinti ugnelę,tai grįžusi iš darželio pasakė,kad reikia raudonai apsirengti.Visą laiką ieškojau raudonų rūbelių,niekur negavau,artėjant spektakliui nuvažiavom į turgų ieškoti rūbelių,gavau tik raudoną švarkelį(55lt.),sijonėlio niekur neradau,visi buvo per maži,tai nupirkau raudoną gražią suknelę(117lt.) ir ką manot pareina mano panelytė ir pareiškė mokytoja apsigalvojo sakė atsinešt baltą bliuskutę,tai tikrai užpykau,nuėjau aiškintis,nejau neturiu kur pinigų dėti ir paskutinę min.pasako,kad planai keičiasi.nuo to momento pas mokytoją turėjau lankytis per savaite po kelis kartus,vis aiškindavo,jūsų vaikas neaktyvus,jūsų vaikas neišmiegojęs,niekaip to negalėjau patikėt,nes namie tikrai niekas nepasikeitė,ir žvali ir aktyvi.taip iškentėm 1 men.,paskutinio mėnesio nebelankėm darželio.Vasarai baigiantis išsiaiškinau,kad buvo ir mano dukrytei grasinta,šaukta ant jos.Rugsėjį pradėjo eiti į pirmą klasę,mūsų mokytoja pasitaikė labai gera,tai ir vaikas atsigavo.Darželio mokytoja taip pat mokina dailę,tai mano panelytė nenuleido rankų,pradėjo lankyti dailės būrelį,vis tikėdama,kad mokytoja ir viską užmiršo,bet dėje vis neitikdavo,teko mest būrelį,bet va mokytoja,susitikus gatvėje pasikeitė,jau ir pasisveikinti sugeba ir šypsenėlę parodo.Lauksim vyresniu klasių. Žiūrėsim,ar dar ta pagieža tebėra.Vis tikiuos bus viskas gerai.
    Ievute stiprybės ir kantrybės apsisprendžiant dėl tolesnių mokslų:))))))))))

    staponkute

  9. 3

    aciu mamytes uz jusu palaikima, labai jis man padeda:)))))
    manau kad per vasara pailsesim ir mes ir mokytoja, ir gal viskas bus gerai.:))))))mergaite, gal paprotinges, ir kiti vaikai bus didesni, protingeni, ir gal jau mokytojai bus lengviau.pirmi metai gal tokie apsislifavimo:)))) o jei nepasikeis niekas i gera puse, manau reiks kazka keisti:)

    ievutek

  10. 3

    aciu mamytes, kad pasakot savo nuomone, man tikria lengviau dabr:)).ir as galvoju, kad gerai, kad liko tik kelios dieneles mokintis, tai per vasara pailsesim, visi ir bus tada mayti, kaip kitais metais seksis:))).tikiuosi kad nereiks nei mokytojos, nei mokyklos keisti:)))

    ievutek