• 16ats.

    Ar normalu, jei 9 men. ir net lovytej nesistoja?

    Mano dukrytei jau 9.5 men., sedi normaliai, pries pora dienu tik pradejo ropot, bet kaip man keista, ji nesistoja lovytej pati. Kai uz rankyciu keliu ji stojas. Gal ji bijo, kad nukris, ar kojytes silpnos? Nezinau, ka manyt. Gyvenam Anglijoj, buvom pas gyd., bet cia jie nieko gero nepasako. Ar kam nors taip buvo, kad tokio amziaus ir nesistoja?

    redusisJudesiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Nesijaudink kiekvienam vaikui skirtingai. Ateis laikas ir ji atsistos ir vaikscios. :)

    kristulele

  2. 4

    Manau tikrai kiekvienam savas laikas. Mano mažoji atsistojo irgi tik 9 mėn. pradžioje, o ropoti pradėjo tik prieš kelias dienas. Tai yra atvirkšiai negu pas tave. Taip pat buvo vienas momentas, kai iš gulimos padėties nesisėsdavo, o paimta už rankų iš karto stodavosi. Bet tai viskas laikina. Taip po truputį vaikučiai bando savo galimybes. Ateis laikas, ir išmoks stotis. O gal jai nepatogu atsistoti, nėra kaip užsikabinti? Mano dukrytė pirmiausia atsistojo prie lovos, sėdėdama ant žemės, šiek tiek palaikiau jos sunkųjį užpakaliuką:))) O kai pirmą kartą pavyko, toliau šiek tiek iš pradžių padėdavau ir taip po truputį, vis kitoje vietoje bandydavo pati stotis. Jeigu tavo ropinėja, tai parodyk jai kaip reikia kabintis, sulenk per kelius kojytes viena po kitos, kad atsitūptų ir tada tegul stojasi.Taip mačiau ir per masažus rodydavo. Dabar turėsit užsiėmimo per dienas:)))) Sėkmės tobulėjant:)

    elegancija

  3. 4

    nepergyvenk, čia labai individualu;) mano panelytė būdama 9 mėn ir 3 sav suprato kad gali atsistoti ir tai ne lovytėje atsistojo, o aš buvau pasodinusi ant kilimo, tai ji įsikibo į sofą ir atsistojo;)))) atsistos ir tavo:))) mano panai dabar 10 mėnesiukų- o mes dar be dantukų:)))) taip kad nepergyvenk;)

    pupa34

  4. 3

    Dėl pavadėlių tai aš nematau nieko blogo, juk pasilenkusios visos vaikštom vedžiodamos vaikutį už pažastų:) O tai tik palengvina tą vaikščiojimą. Gal pvz., Anglijoje tai įprasta ir nenuostabu, kaip būtų LT. Aš namie kartais paimu kokį rankšluostį ar kitą drabužį, permetu per vaikučio pažastis ir taip pavedžioju. Juk jai taip norisi eiti, o kojytės pačios neina, tik dviratuką mina:) Dėl to tik mažytei nauda, pratintis statyti kojytes pilna pėda. Nes jeigu nepadėsi vaikučiui, jam bus pačiam sunkiau visa tai išmokti.

    elegancija

  5. 3

    vakar pradejo det kojytes,o jau dziaugsmo man buvo :))) dekui visom uz palaikyma,lauksiu ziuresim kaip bus,vadinas ne mano vienintele nenori stotis pati :)

    redusis

  6. 2
  7. 2

    man tie pavadeliai ne prie sirdies,kai kokius suniukus cia anglijoj tuos vaikus vedzioja.aisku labai patogu kai turi daugiau vaiku,kad neislektu i gatve,bet man asmeniskai tai ziauru

    redusis

  8. 2

    man atrodo čia nėra kriminalo. mano mama jau 10
    mėn.lakstė,o aš metų ir tryjų mėn,mano vaikai lygiai metukų. čia priklauso nuo vaiko.

    Deimax

  9. 2

    kiek zinau Anglijoje labai naudoja vaikams pavadelius ,tai mano svogeris irgi bande su savo sunum tai tikrai geras dalykas ir vaikas greiciau eiti pradejo

    Aureluze

  10. 2

    tikrai nepergyvenk,mano dukrai dabar 13metu,ji pradejo eiti budama 1metu ir 2savaiciu,atsistojo 4men. poto nesistojo ir nesliauziojo,matomai kiekvienam vaikui ateina savas laikas,ar tavo vaikiukas eina vedamas uz rankyciu

    Aureluze