Atsakymai

  1. 4

    Man tai labai nepatinka, kai vaikams vardus duoda tokius pačius kaip ir tėvo. Pvz., Tėvas Vytas, dukra-Vita; Šarūnas-Šarūnė. Kai senelių garbei vadinami, tai dar galima suprasti, bet kai taip, tai net ir susigaudyti sunku kas kur:) Kažkodėl mamos vardu berniuką vadinant vienoje šeimoje dar negirdėjau:)

    elegancija

  2. 4

    O aš vis dėl to už senoviškus lietuviškus, pvz. Liepa
    Vasarė,Medeina,Midus,Rūta,Rytas,Vakaris. Šiaip nusipirkite knygelę vardų reiškinius. Sekmės.

    Deimax

  3. 3

    Neseniai girdėjau vardą - Febronija. Ir jau ganokai vyresnio amžiaus moteris tokiu vardu pavadinta. Tai man jau labai negirdėtas:) O man nelabai patinka vardai, kurie reiškia kokį nors daiktą, augalą ar gamtos reiškinį. Tiesiog tai mano nuomonė. Manau, kad tokie vardai vaikui gali sugadinti jo aurą. Pvz., vaikas jau užaugęs bus tylus, ramus 'moksliukas', o vardas pvz., Vėjas. Na kartais vardų reikšmė (tiesioginė) ne visada gali atitikti žmogaus natūrą. Kita kalba, kai tos reikšmės reikia paieškoti, kai ji neakivaizdžiai išreikšta. Na, o Upė, tai man visai ne vardas. Kažin berniuko varda - Okeanas arba Vandenynas, Šaltinis būtų tinkamas? Na, prigalvoti visko galima. Arba, pvz., Vilnius, Kaunas - irgi vardai:))) Tai čia jau visiškas marazmas būtų. Iki šiol prisimenu seniai per TV rodytą laidą, kur Santuokų rūmų darbuotojos klausė apie retesnius vardus, kuriais tėvai norėdavo pavadinti. Tai prisimenu tik du vardus, kuriais neleido pavadinti, tai Spyglys ir Fekalija (tėvai galvojo, kad čia gėlės pavdinimas). Gerai, kad supratingos darbuotojos pasitaikė:)

    Jei kam idomu, pažiūrėkit šiame psl. yra daug visokių vardų : www.vaikis.com ir netgi su reikšmėm ir vardadieniais.

    elegancija

  4. 3

    O aš asmeniškai nesižaviu retais vardais. Kadangi dažnai būna taip, kad kai vaikui duoda retą vardą, tai po kelių metų jis pasidaro tooooks populiarus, kad iš to retumo šnipštas gaunasi. Ir tokių pavyzdžių ne vieną žinau.
    Pati savo sūnums daviau Aurimo ir Roberto vardus. Tarp bedraamžių retai pasitaiko su tokiu pačiu vardu sutikti.
    Ir trečiam leliukui vardą rinksiu ne iš tų retųjų.

    trejetukas

  5. 3

    Atsiverciau sios dienos vardadienius ir stai jums reti vardai: Teodozija, Algedas, Erdvilė :).
    Is mano pazistamu tarpo niekas labai jau retu vardu nedejo (o jei kazkada ir uzdejo, tai dabar tas vardas nebera jau toks retas) :). O as pati irgi retais vardais nesidomejau. Man patinka ne daznas vardas, bet ir ne "kosminis" :) (cia as taip vadinu visai negirdetus vardus, uzdetus is mandrumo :))
    O Elegancijai del vienodu tevo ir vaiko vardu galiu atsakyti dviem pavyzdziais. Vienai seimai gime sunus, kai tevas buvo gan ilgam isvykes. Tai automatiskai gymusi suneli pradejo vadinti tecio vardu. Pradzioje tik del juoko, o paskui taip ir prilipo. O kitai seimai, gyvenanciai JAV, reikejo vardo, kad butu lietuviskas, bet ir amerikieciams lengvai istariamas, tai tecio vardas atitiko siuos kriterijus. Dabar abi seimos vaikus vadina mazybiniais vardais ir niekas nesipainioja :).
    Tad ir as anksciau galvodavau, kad taip daro del to, kad tipo pagerbti teva, bet yra ir kitokiu priezasciu, pasirodo :). Nors zinau dar viena istorija, kai butent tevo varda norejo uzdeti sunui. Tai sunu pavadino dviem vardais, is kuriu antras buvo tevo. Bet kiek veliau gime antras sunus pagrandukas ir nusprende jau dabar ji pavadinti tikrai tevo vardu. O buvo juoko, kai jie visi nuvaziavo i Rusija. Ten gi tevavardzius labai akcentuoja. Tai jau vardinant visu triju (tevo ir abieju sunu) vardus, gavosi sviestas sviestuotas. Tai rusai ir klausia: "ar pas jus kitokiu vardu nera? " :)))

    Ausra

  6. 3

    Buvau radusi, kurie man iš dalies patiko ir svarstėm - Santija, Salvija, Amėja. O berniukui visada patiko Joris, bet paskutiniu metu taip dažnai girdimas, kad jau savajam tokio vardo neduočiau.

    elegancija

  7. 3

    Man gan keistas vardas Tėja, tai lyg nukastas Austėjos vardas, na bet gal čia tik man taip atrodo.Dar nelabai patinka Taivana,ir Tovaldas.

    Sagute

  8. 3

    mano sunaus vardas austejus:) austeja danas vardas bet berniuku labai mazai yra:)

    ernestulea

  9. 2

    tija,toks nelabai girdetas mergaitiskas vardas,o berniukui-damijonas.kokiu tik vardu nebuna-tik fantazijos tureti reikia:-DDD

    ruta26

  10. 2

    Mano berniuko vardas-Orestas manau labai retas savo rate is pazystamu nei vieno nepazystu tokiu vardu

    ikmeskute