o kokia ji ?žalia ar rūkyta? žalia tai su prieskoniais sudeta ir taip labai skani, sumuštinukams tinka
Superinis gurmaniškas patiekalas :)
Perkant žuvį svarbu atkteipti dėmesį į žuvies žiaunas.
Kad jos būtų šviesios rausvai ružavos spalvos . ( Ne tamsiai raudonos,ne rudos ir be juodų dėmių.) Mėsos Filė prie nugaros storis mažiausiai 5cm , o šonuose iki papilvės ne mažiau 3 cm. Žodžiu turi but mėsinga.
jei tikrinate pagal kvapą ar neprasidėjęs švinkimo procesas, tai uostykyte žiaunų skleidžiamą kvapą, nes visos žuvys imo gesti,pūti nuo galvos.
pagaminti visai paprasta ir greitai.
Lašiša kruopščiai nuplaunate
Nuskutate žvynus
Vėl išplaunate
Nupjaunate galvą,pelekus, uodegą
( Jų neišmeskite panaudosite firminei žuvienei išsivirti,poto pridėsite prie šių dalių ir atskirtus kauliukų griaučius. )
Odos nulupti nereikia.
Dabar aštriu peilių atskiriate mėsos filė nuo griaučių.
Gausite du filės ištisinius gabalus.
Perpjaukite juos i vi dalis per pusę.
Dabar isūdykyte juos rapia druska.
Kiekvienai daliai druskos itrinkite po valgomąjį šaukštą.
Ir apibarrstykyte kvapiaisiais maltais pipirais.
Daugiau jokių prieskonių nereikia.
Paruoštą žuvį sudėkite į Emaliuotą indą ,kurio dugnas pabarstytas taip pat druska ir pipirais.
žuvies filė dėkite ant dugno odos puse , o viršutinius gabaliukus sudėkite kad mėsos pusė "žiūrėtų" į mėsą , odą liktų viršuje.
Apdenkite dangčių ,pastatykite žuvį į vėsią vietą ,ne žemiau nulio laipsnių
ir palykite parai ,dviem ar maxi trim isisūdyti.
Po trijų parų būtina laikyti šaldytuve.
Po pus antros paros sūdimosi jau galite drasiai ragauti :)
Skanaus :)
o kokia ji ?žalia ar rūkyta? žalia tai su prieskoniais sudeta ir taip labai skani, sumuštinukams tinka
musu seimyna labai megsta lasisa kepta tesloje, pirktineje mielineje arba bemieleje. Zuvi pabarstau priekoniais ir apvinioju teslos lakstu, kepu apie 30- 40 min orkaiteje
Mums labai patinka toks receptas, tiesa, jis riebus :)
Apkepta lašiša su sūriu
Ingredientai
Aliejus:30 g.
Fermentinis sūris:30 g.
Grietinė:50 g.
Lašišos filė:150 g.
Miltai:1 šaukštas
Prieskoniai:pagal skonį
Sviestas:50 g.
Svogūnai:50 g.
Gaminimas
Žuvį supjaustyti 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį porcijinę keptuvėlę, viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu kepti orkaitėje minučių (200 laipsnių).
Gali pabandyti folijoje (lasisa,brokoliai,morkos,druska,pipirai,grietine).Labai skanu ir paprasta.Mes lasisa daznai valgome.Tiesiog apkepu be miltu,neilgai ir zemoje temperaturoje.Mesa lieka sultinga ir minksta.Patiekiu su ryziais arba bulvemis ir su zuvies padazu.Ant lasisos gabaliuku dedu prieskoniniu zoleliu.
jei zalia.supjaustik gabaliukais..biskuti druskikes ,pipiriuku.ant virsaus citrinos gabaliukas suwinio i folija ir i orkaite.skanaus:)
http://www.mamanija.lt/klausimai/4928/ar-esate-pasigaminusios-skaniai-lasisa
galima daryti bulves idarytas lasisos file ( tinka ir rukyta ir sudyta ir zalia)