• 8ats.

    Miego sutrikimas

    Labas. jau antra karta mum nutinka tokia situacija. Viskas nuo pradziu. Mes miegame kartus dienoje. atsikeliam 8 ryte. paskui papusryciave einam nusnausti apie 10.30-11. paskaudziam koki pusvalanduka, atsikeliam , zaidziam, einam i laukuti, pavalgom pietus ir apie 14-14.30 eina pietu miegelio, pamiegam apie maximum valanda. Tada pasitinkam teveli, pazaidziam, pavalgom vakariene ir apie 18.30-19 einam dar puisvalandukui nusnausti pries naktini miega. viena karta buvo , kad kai guldziau ji jau tam priesnaktiniam miegeliui nemiegojo. pabuv oiki 20 val ir uzmigo, jau maniau uzmigo nakciai. atsikele apie 24 ir pradejo nezmoniskai rekti. kaip kad skerdziamas butu. issigandau galvojau , gal ka skauda, ar ka susapnavo. teko isijungti sviesa ir su juo zaisti. dvi val prazaidem ir tada jau uzmigo visam. ir va sianakt vel pasikartojo taip. kai guldem miegot 19 val vakar vakare nemiegojo. pralaikem ji iki 21. uzmigdem, jau tikrai manem imiges nakciai. ir prasidejo isterijos 23.30. vel gavau su juo nakti kukuot. nejo niekaip uzmigdyti... kuriai nors buvo panasiai? ka darete? kas cia gali buti. ar cia paprasciausiai jis jau priprates numigti 3 kartus dienoje ir ismokes skaiciuoti jau nuskaito jau naktinimiega kaip pasnaudima ir kukuoja astikeles. nezinau ka daryt. ar jau pratinti miegoti dienoje tik du kartus. prasau mamyciu patarimu , aciu. Beje mums jau beveik 10 men.

    delltaMiegutisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Per daug vaikas miega dienos metu, pratink po du kartus. O nakti zaisti negalima, vaikas turi suprasti, kad naktis yra ramybes ir miego metas, ir kad zaisti galima tik diena. Jei zaidimai kartosis naktimis, tai vaikas isvis pasimes. O jei nakti ir pabus, tai jokiu budu nezaisk, o stenkis nuraminti, vandenuko duok atsigerti.

    kvapni_feja

  2. 3

    taip, tikrai buvo taip. Tuo metu jo rėžimas po truputi keitėsi ir atsisakė vieno vakarinio miegelio. Specialiai nieko nedariau, pasikelinėjo kelis sykius naktimis, aš pažaisdavau ir po tų kelių dienų jis nebeatsikeldavo pažaisti. Ir plius dar pradėjo kiek vėliau eiti miegoti. Pamenu anksčiau jis man užmigdavo trečio miegelio apie 18,30, jei pavėluodavo užmigti tai taip ir atsikeldavo naktį pažaisti. Galiausiai jis imdavo trinti akytes apie 8- puse 9. Ir nebesikeldavo naktį žaisti, tik MP pagerti.
    Manau dabar tas metas kai vaikutis atsisakys 3 miegelio - šioks toks chaosas kelias dienas bus kol vaikutis susipras kas dedasi. Aš nesiūlyčiau vaikučiu neleisti miegoti 3 miegelio. Jei vaikas labai nori - lai miega, nebent galite šiek tiek pratempti laiko kuo daugiau į naktį, bet jei jau vaikas nori tai neleisti miegoti negalima :)
    Pas mus savaime susitvarkė. Aišku kukavau ir aš naktim su juo :) nesupratau kas čia jam darosi...
    Beje dar gali įtakoti, kad pradėjo temti daug vėliau. Žodžiu mano manymu jūsų vaikelis greitai miegos 2 kartus dienoje.

    lydekaite

  3. 2

    sveiki, mūsų mažylis beveik 7 mėn., dienomis miega max 2 kart. O nakties miegeliui eina apie 22 val.

    Na aišku visi vaikai skirtingai miego rėžimą turi. Gal ir jums susitvarkys. Gal dantukai kalasi?

    Pabuciuok

  4. 2

    Pries naktini miega,daugiau neikit pasnaust,mum buvo tas pats,kai atsisakem vakarinio pogulio,viskas susitvarke,vaikas jau nera visiskai mazas,todel jam uztenka diena 2 kart miegot.

    marinaaa

  5. 2

    Keisk vaikeliu grafika, tiek miego jam yra perdaug.

    shima

  6. 2

    Gal diena bandykit leisti maziau miegoti?

    Yuki

  7. 2

    gal diena istemptumet su dviem miegeliais

    sandi

  8. 2

    pratink po du kartus miegoti

    ruta26