• 12ats.

    Streptokokas. Kaip su juo kovoti?

    Ar kuriai nors is mamyciu teko susidurti su siuo gyventoju? Nesenai po tyrimu rezultatu suzinojau, kad turiu si blogieti. Daktare paaiskino, kad nei man, nei aplinkiniams jis nekenkia, tik isskyrus mano mazylis gali per gimdyma juo uzsikresti. Kad sitas dalykas butu isvengtas, bus suleisti tam tikri vaistai. Daugiau nieko ir nepaaiskino. Bet gal kas su tuo susidurete ir zinote, is kur atsiranda tokie blogieciai ir kaip toliau su juo kovoti?

    BenikiuxMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    streptokokas pasitaiko 30-40 proc. sveiku moteru. moterims jis nera pavojingas, taciau jei apsikrecia naujagimis gimdymo metu, tai jam gali buti sunkiu komplikaciju, t.y. sepsis (kitaip sakant kraujo uzkretimas), meningitas ar pan. todel rekomenduojama visoms moterims pasidaryti tyrima del sito streptokoko mazdaug 35-36 nestumo savaite,nestumo metu jis negydomas,nes kudikis apsikrecia tik "eidamas"gimdymo takais todel ir daromas tas tyrimas taip velai,o gimdant suleidzia antibijotiku ir viskas buna gerai ir nebuna jokiu pasekmiu:)

    Nuo kontakto su katemis uzsikresti galima toksoplazmoze:)

    rujga

  2. 4

    Nei is kur atsiranda nei kur pradingsta as irgi nezinau, tik zinau, kad iki gimdymo likus 4 savaitems butinai turi buti padaromas sitas tyrimas ir jeigu jis yra tai gimdymo metu bus leidziami antibiotikai. Man taip pat yra. Pradzioje dar 34 savaite, nes buvau blogai pasijutusi ir lyg galejau anksciau gimdyti, tai sios bakterijos nebuvo. Paskui padare 37 savaite ir pasirodo sia bakterija turiu, tai gerai, kad padare pakartotini tyrima. Nezinau as tai nesijaudinu, galvoju, kad gydytoja butu pasakiusi, jeigu tai labai blogai butu. Aisku blogai, kad kazkokios bakterijos gyvena organizme.

    Gerda

  3. 1

    BGS yra pagrindinis ankstyvo naujagimių sepsio ir meningito sukėlėjas. Moterims gali sukelti pogimdymines infekcijas (endometritą ir kt.). Makštyje randamas apie 20% nėščiųjų. Kai kuriose šalyse visos nėščios moterys tiriamos dėl BGS nešiojimo, kitose - tiriama tik rizikos grupė. Rizikos grupei priskiriamos moterys, kurioms anksčiau gimę naujagimiai sirgo BGS infekcija, buvęs priešlaikinis gimdymas, pogimdyminis endometritas arba operacinės žaizdos infekcija, taip pat jeigu dabartinio nėštumo metubuvopasikartojantys cistitai su pasėlyje išaugintais BGS, priešlaikinis vaisiaus vandenų nutekėjimas ilgiau 18 val., yra intrauterininės infekcijos požymiai,

    priešlaikinis gimdymas aktyvioje fazėje. Rizikos grupė turėtų būti tiriama (t.y. imamas apatinio makšties trečdalio išskyrų pasėlis) 35–37-tą nėštumo savaitę; prasidėjus priešlaikiniam gimdymui, prieš laiką nutekėjus vaisiaus vandenims ir esant neišnešiotam nėštumui. BGS nešiotojoms ir rizikos grupės moterims prasidėjus gimdymui arba nutekėjus vaisiaus vandenims turi būti skiriami antibiotikai (dažniausiai penicilinas). Tai yra efektyvi naujagimių streptokokinės infekcijos profilaktika.

    laimike

  4. 1

    bet va dar iskylo klausimas, tarkime prireikia cezario tai ka tokiu atveju daro? ar beleidzia antibijotikus ar jau palieka kaip yra...suprantama, kad vaika isemus pro virsu, jam nera galimybes pasigauti sios bakterijos, bet tai o kaip mamai?nejaugi ir nieko nebedarytu?iki gimdymo liko mazdaug savaite tai ir suku sau galvele kaip cia bus...

    Benikiux

  5. 1

    As tai irgi nemanau, kad tai nuo kaciu, nes nei turiu kate, nei lieciausi kokius puse metu prie kates kiek prisimenu:))

    Rujga, dar noriu paklausti, kazkaip kai parasei tai labai baisu, kas vaikuciui gali buti... o kai vaistuku suleidzia ar nera jam pavojinga? Neteko girdeti?

    Gerda

  6. 0

    Anonimei su ilgu laisku,
    na matyt kad ne per daugiausia domejaisi Streptokoku.Visu pirma tai ne virusas o bakterija o svarbiausia kudikiui nepasigauti gimdant, maitinant pienu kudikis taip pat gali gauti sia bakterija su pienu, bet butent todel ir reik maitinti nes imunitetas susidaro..O dare juk tyrima konkreciai streptokokui isaiskint..jei padare butu tepineli butu rade ir kitokio bieso manau, pilnai sias ligas galejo sukelti ir virusai

    Anonimas

  7. 0

    ji imanoma pasigauti tik gimdos kaklelyje!

    Anonimas

  8. 0

    As visa nestuma prasirgau pienlige, kurios jokios zvakutes nenumalsino ir ginekologe man bunant dar tik 32sav pasiule pasidaryti si tyrima. Kai atsakymas buvo zinomas nuejau pas akusere ir ji pasake man, kad turiu IIgrupes Streptokoka ir kad gimdymo metu man bus leidziamas penicilinas ir tai didziosiom raidem irase i mano ta kortele, kuria turiu tureti su savimi.
    Pradejus aiskintis kas tai per virusas suzinojau, kad per ji pati vos nenumiriau budama 10metuku, mane tuo metu vemencia teveliai isveze i Santariskiu vaiku ligonine, dar labai skaudejo pilva ir slapimo takus, tai pasirodo man sis virusas sukele zarnyno uzdegima pirmini Peritonita. Mane operavo 6gydytoju komanda, nes teveliai valanda dar manes niekur neveze, zmones galvojo, kad tiesiog koks apsinuodijimas kol nepamate, kad skausmai nevaldomi, tad tas uzdegimas vos manes nenumarino, nes visas zarnynas buvo apejas puliais, kurie ardo zarnas, jei butu bent viena trukus buciau pasikamavusi ir numirusi. Visa vaikyste prasirgau inkstu ir slapimo taku ligomis iki siol turiu umini slapimo pusles uzdegima, kuris man nestumo metu paumeja ir prasideda nepersalus kojas, o tiesiog pervargus. Po gimdymo vel man buvo pilnas zarnyno uzdegimas, kurio gyd negalejo nustatyti, nes nebuvo esminiu simptomu: nepykino ir neskaudejo pilvo, buvo 40temp. ir tvinkciojimas nugaros apacioje, tai visi gyd pas, kuriuos as lankiausi 3sav del tos pacios problemos ir net sav gulejau ligonineje nustate man pogimdyvini karsciavima, ir niekas nepasikapste giliau tikrino tik gimda ir krutis, nes buvau gimdziusi. Prejus toms 3sav kankynes as nebevalgiau, nebeuzuodziau, nebeatsikeliau is lovos, nebejutau skonio, vanduo buvo ismatu skonio, temperatura nekrito, nebesitustinau, tik retkarciais slapinausi ir nakti primusiau vyra, tai vyras jau nebesitaikste su Vilniaus gyd. ir isveze mane pas pazystama i Kauna, tai moteris sako: Kam jus man ta lavona atvezet? ir vis saukesi Dievo, man buvo pilnas zarnyno uzdegimas ir ji vyrui pasake butumet dar bent diena uzdelsia ar lasine laseline, kuria paskyre man VGN ginekologiniam skyriuje butumet galejas jau ruostis laidotuvem. Ji man suleido penicilino, tai as uzsimaniau ta diena valgyti tik maistas buvo bjauraus skonio, bet kasdien nuo vartojamu vaistu as atsigaudinejau. Mano vaikas manes neatpazino, nes kai as susirgau vyras pasieme atostogas ir mano mama taip pat ir jie man mazyli atnesdavo tik pamaitinti, nes neturejau jegu net galvos nuo pagalves atkelti. O gimdymo metu suleistas penicilinas mano mazyli apsaugojo nuo sio viruso pasekmiu, visas dienas bunant gimdymo namuose mazyliui per 2paras paeme 3kart krauja, kad patikrinti ar viskas pavyko ir ar nereikia papildomos dozes jam paciam, isvaziom sveikuciai ir augam labai stiprus.
    Bet pacios pasitikrinkit del jo, nes nusilpus organizmui ne vienai gali nutikti taip kaip man po gimdymo, o gydytojai ieskos problemos tik gimdoje ir krutineje.. O jus silpsit ir mazylis gali likti be mamytes. As labai bijojau, kad galiu netekti pieno per sias problemas, bet aciu Dievui atsiliepe tik mano plaukams, labai stipriai praplikau, bet mazyli ismaitinau iki puses metuku ir pati nutraukiau maitinima, kai isdygo pirmi dantukai ir baisiai mane apkandziojo :)

    Anonimas

  9. 0

    Si uzkrata galima pasigauti visokiausiai budais ir ne tik per motina, ligonines ir namu aplinka. Pasidomekite, kadangi nuo sio uzkrato galite netenkti savo kudikio. Gaila, kad po netekties tevai neskleidzia informacijos kitiems, tai padetu gelbeti kitas gyvybes

    Anonimas

  10. 0

    Sitas parazitas nuzude pries tris dienas gimuse mergaite, siandien ja pakrikstijo Santariskiu reanimacijoje,vilties tevams nebeliko, kad mergyte isgyvens.Mama nezinojo ,kad yra nesiotoja sito parazito.SKAUDU TAI ,kad devynis menesius nesiojusi po savimi nauja gyvybe,kuri atrode sveika mergyte,tevai laukia baisiausio,kai suskambes telefonas tai bus naujos gyvybes pabaiga.

    Anonimas