Atsakymai

  1. 3

    "Jei temperatūra žemesnė nei 38,5 laipsnių, jos neverta mažinti. Pakilusi temperatūra - organizmo gynybinė reakcija prasidėjus ligai. Sukarščiavus pagreitėja medžiagų apykaita, aktyviau pradeda dirbti imuninė sistema. Dauguma ligų sukėlėjų žūsta, kai kūno temperatūra pakilusi iki 38-39C. Tik labai nedaugelio vaikų organizmas nepakelia aukštos temperatūros. Jiems gali prasidėti traukuliai. Jei jūsų vaikas priklauso rizikos grupei, neleiskite temperatūrai pakilti aukščiau nei iki 38C."

    http://www.mamoszurnalas.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=262&Itemid=0

    lydekaite

  2. 3

    iki 38 karščio organizmas veikia kaip apsauginė reakciją į svetimkūnius (ligos sukelėjus) - juos stabdo, naikina, kai temperatūra daug aukštesnė, tuomet ligos sukėlėjams tampa palanki terpė augti ir vešėti organizme, pats kūnas ima darytis silpnas.
    Kai mamos numuša temperatūrą kur nesiekia 38, tuomet daro meškos paslaugą virusui, bakterijoms ir kitiems ligos sukelėjams, nes organizmas klaidinamas ir taip nekovoja su svetimkūniais. Ligos sukėlėjai turi laisvą kelią daugintis ir ligonio būklę po truputį bloginti. Kai vaikas išsikarščioja kad ir parą su pvz 37,9 nenumušant labai didelė galimybė, kad po paros visaks ims tik gėrėti ir temperatūra pati nukris, nes ligos sukėlėjai žuvo tokioje temperatūroje.

    Būtent dabar mano vaikas karščiavo parą 37 ir 7 dalys buvo, nenumušiau, užtat jau antra para nekarščiuoja ir visi ligos simptomai dingsta. (aišku tempu krūtinę, nugarą teplaliuku, skirtu viršutinių kvėpavimo takų ligoms gydyti).

    lydekaite

  3. 2

    Todel,kad organizmas turi ismokti pats kovoti su liga.

    marinaaa

  4. 1

    nes reikia paciam organizmui kovoti su virusais, o temperatura ta ir daro

    juratele

  5. 1

    pataria nemusti, o kad pats ispakaituotu, kovotu su virusais

    vinipukas

  6. 1

    nes organizmas pats kovoja iki 38,nera butinybes numusinet iki 38

    sandi

  7. 1

    karta sukilo iki 38,1, tai atvaziavusi greitoji sukiso paracetamolio doze. tai nuo tada jei pakyla daugiau, jau imu stresuoti ir galvoju apie temperos musima, nors kaip ir rašė mamos, iki 38,5 nereiktu mušti, bet kaip tu nemuši, jei pačią mamą sugriebia stresas..

    Rugsėja

  8. 1

    Man susidarė įspūdis, kad mes dažniausiai gydom temperatūrą, o ne pačią ligą :). Čia mamytės jau atsakė, kad tai natūrali organizmo gynybinė reakcija, kai organizmas pats kovoja su liga. Gal čia ir individualu, bet mes nemušam temperatūros ir kai būna 38,5. Stengiuosi tik vėsinti ir duoti kuo daugiau skysčių. Tik kai jau temperatūra aukštesnė ir jei vaikas blogai jaučiasi, tada duodu vaistų.

    Ausra

  9. 1

    jai manasis turi 37.7musu jau nes jam prasideda traukuliai

    Anonimas

  10. 1

    nes pats organizmas turi kovoti su tokia temperatura, bet as jei matydavaukad vaikui tikrai blogai - tai numusinedavau nuo 37,5.

    Lulu