Atsakymai

  1. 6

    Lopo operacija: Yra atskiriamos dantenos nuo dantų šaknų, suformuojant dantenų “lopą” . Pašalinamas uždegiminių dantenų perteklius. Rezultate sumažėja dantenų gylis ir atsiranda galimybė užlaikyti švarias dantenų kišenes.

    Atliekant lopo operaciją, taikoma vietinė nejautra, tačiau gali būti taikoma vietinė nejautra su sustiprintu nuskausminimu. Operacijos eigoje atliekami maži įpjovimai dantenose, kad būtų galima apnuoginti dantų šaknis ir kaulą. Kruopščiai išvalomos granuliacijos, ištiriamas kaulas. Kartais reikia atlikti kaulo formavimą, naudoti kaulo pakaitalus, kad suformuoti reikiamą kaulo ir dantenų formą, užtikrinti tinkamą gijimą. Viską atlikus, dantenos yra susiuvamos.

    Ši operacija atliekama maždaug per 1-3 valandas, priklausomai nuo operacijos apimties. Paprastai atliekama vieno žandikaulio lopo operacija. Siūlės yra išimamos po 7-10 dienų, skiriami nuskausminantys preparatai, antibiotikai. Burnos higienistė duoda konkrečias instrukcijas dėl burnos higieninės priežiūros.

    almyte7

  2. 2

    gal pasikonzultuok dar karteli? man uzteko isplauti, isvalyt graniuliomas su vandeniu, naudojant padinta spaudima ir viskas susitvarke, na aisku tai "malonumas" visam gyvenimui, t.y. teko pirktis masinel-vandens flosa, kuri su spaudimu paduoda vandeni tai veikia geriau negu siulas-flosas ir tik elerktinis dantu sepetelis, bet gyvent galima, operacija ko gero nera malonus dalykas, nes ir praplovimas buvo ka jaust... visada sakoma pries darat kazka rimto reikia 3 daktaru nuomones, tad sekmes..

    gertruda

  3. 1

    teko susidurti,jautrius dantis turim,turbut paveldima

    ruta26

  4. 1
  5. 1

    matyt mano vyrui nestipri kad dantu pasta nuo parodontozes padejo...

    daina

  6. 1

    mano vyras ja turi,bet lacalut active padejo...

    daina

  7. 1

    manojo dedziui ji yra.baisi liga,o operacijos nteko girdet,bet uzjauciu,na svarbiausia kd padetu ar ne?

    ervijota

  8. 1

    girdejau,kad gali vienos neuztekti operacijos,vienas vyras daresi 3...

    dzionike

  9. 1

    dekui almytei uz isamu atsakyma,tik noriu suzinot ar paciai taip buvo,ar kazkur skaitei.Aplamai as prisiskaiciusi tai daug apie sia liga,tik noriu pabendraut su tais zmonemis kuriems tai buve,ir ar ta parodontoze neatsinaujina,nes operacija kainuoja didelius pinigelius,noriu ,kad padarytu patikimi gydytojai,gal ka pazystat Kaune

    Aureluze

  10. 1

    pirma kart girdziu apie kazkokius akmenis,paradantoze kai pradeda klibet dantys,dantenos nebeislaiko ju ir jie pradeda byret.mano pateviui taip buvo tai,skalaudavo su kazkokiu skysciu,prisimenu man dave paragaut to skyscio visas dantenas sutrauke :))) ir jam padejo,nors galas toks kad vistiek liko be dantu,dejos plokstele.reik iskart gydyt paradantoze,nes dantuku gali netekt

    Anonimas