• 15ats.

    12-13 metų nėštukės. Kaip manote, ar joms reikėtų gimdyti, ar ne?

    Pasitaiko, kad pastoja ir 12-13 metų mergaitės, kurios subręsta anksčiau. Kaip manote, ar joms reikėtų gimdyti, ar ne? Kiek žiūrėjau straipsnių šita tema, tai nemažai žmonių pasisako už gimdymą. Įdomu, kodėl-juk pagimdžius sugriaunama mergaitės jaunystė, būna menkesnės galimybės gauti gerą išsilavinimą, trukdo gyvenimiškos patirties stoka, vaiko išlaikymas ir auginimas užkraunamas seneliams. Ir bendraamžių patyčios greičiausiai laukia, nes šiais laikais tarp paauglių daug psichopatų...

    NastiaKKiti nėštukės klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    Manau pati didžiausia problema yra lytinis švietimas ir jaunų žmonių atsakomybės neturėjimas. Ką reiškia pasitaiko, kad pastoja dvylikametės? Suprantu jeigu išprievartavo prieš jos valią, tačiau jeigu jaunas žmogus mylisi be saugos priemonių tuomet pagal mane jis yra pakankamai subrendęs prisiimti atsakomybę kas atsitiks. Bėda, kad jie nesupranta kiek daug šansų pastoti, kokia rizika lytiškai plintančių ligų, kokia rizika susigadinti gyvenimą. Lytinio švietimo pamokose mokoma kaip apsisaugoti net dvejomis priemonėmis. T.y prezervatyvu ir kontraceptikais, ar prezervatyvu ir dar kokia nors priemone.
    Ne veltui sakoma, kad mergina praradus nekaltybę tampa moterimi, o berniukas - vyru. Moteris nėra naivi mergaitė, o vyras - ne be tas mamos vaikelis... Vadinasi jie galėtų užauginti savo atžalą. Blogybė yra ne kitų žmonių pasmerkimas, jaunystės atėmimas, o jaunų žmonių pasirinkimas nesaugiai mylėtis su mintimi "man tikrai taip nebus..."

    lydekaite

  2. 4

    Visu pirma tokioms "mergaitems" reiketu pagalvoti apie tai pries gulantis i lova!!!!! ne akmens amzius- yra kokiu tik nori apsisaugojimo priemoniu!!!! Gultis i lova drasos uztenka, o atsakomybe prisiimti tai drasos nebeuztenka!!!! Siaubas! Gyvybe nuzudyti lengviausias kelias, o pasekmes??? Nevaisingumas ir kitos problemos.... Nepykit, autore, bet... man yra baisu, kad siais laikais vaikai labai skuba gulti i lova.... Mergaites- neskubekit uzaugti, pasidziaugit vaikyste! Sunku suvokti, kad sitaip aplaidziai ziurima i nauja gyvybe! Nepateisinu situ zodziu- "netycia", "taip gavos" ir pan.!

    AgnesDarija

  3. 2

    manau, kad 12 - 13metu,nestukes pacios dar yra vaikai, o ka jau kalbeti jei dar ir vaikus gimdys... reikia gerai pagalvot pries gulant i lova, be to yra labai daug apsisaugojimo priemoniu kurias galima naudoti ir apsisaugoti nuo nestumo pasekmiu... bet jei jau pastoja, tai manau, kad geriau gimdyti, sunaikinti ta maza, nekalta leliuka...

    cooliuke

  4. 2

    Joms ne tik gimdyti nereiketu,bet ir mylites nereikia,juk dar vaikai.

    marinaaa

  5. 2

    be to kalbant apie tai kad va jau nebetures ateities , karjieros, tai man šlykštu klausytis, . tai jaigu prisidirbai tai gal nekaltink kudikio kad jis tau neleidžia siekt kažko , save reikia kaltint ir tik save , ir šiaip jau galima pabaigt tuos mokslus , šiais laikais yra neakivaizdiniai.
    ir ka norit ta sakykit man 18 m. aš jau nebe mergaite kaip kažkas paraše, ištekejau ir laukiuosi , nes pati to norejau , nebuvo tokiu minčiu apie abortus. žinoma juk kiekvienas subresta skirtingai kad butu pasiruošes tapti mama, na bet 12-13... metu tai manau nei viena dar nera tam pasiruošus. net ir fiziškai , o ka kalbet psichologiškai .

    IlonaP

  6. 2

    manau reiketu !!! vien del to kad daugiau su galva galvotu o ne su nežinia kuo. nesuprantu ar žmones tokie kvaili , kad visad po laiko pagalvoja. na gulk i ta lova jai jau toks didelis poreikis , bet saugokis .
    o jai padarei tokia klaida tai niekas tau nesuteikia teises del savo klaidu nužudyti bejegi kudiki .
    abortas turetu buti tik kažkokiais ipatingais ekstra atvejais , o dabar tampa jau vos ne kontracepcijos priemone.

    IlonaP

  7. 2

    na netokios jos jau ir mergaites jei nescios... cia diskutuotinas klausimas kaip ir eutanazija - ar atjungti gyvybe palaikancius paratus zmogui kuris metu metus guli komoj ar leisti egzistuoti. cia lygiai taip pat - zudyti ar leisti gimti. cia turbut daug kas priklauso ir nuo paciu jaunuju mamyciu - juk jei ji nenores gimdyti tai niekas negali priversti jos. o jei nuspres kad gimdys vaikuti tai niekas tikrai per prievarta nedarys jai isvalymo. cia individualus dalykas manau ir tokiu atveju didele itaka sprendimams turi ir tevai, nes tokio amziaus mamytes dar pacios yra tik vaikai.

    arcita

  8. 2

    atrodo nemazai svietimo, pilna apsaugos, deja, net ir civilizuotame pasaulyje pastoja na gal ne 12, bet 15-16 na kad ir 18 metu mergaites, kurios neturi issilavinimo, darbo, gyvenamojo ploto. Zudimas daugelyje saliu yra nelegalus, o be katalikiskojo tikejimo zmoniems - nepriimtina iseitis, tad tokie vaikuciai yra ivaikinami atviruoju ivaikinimu: mama parenka siema, veliau pagal seimos susitarima lanko vaikeli, gauna nuotraukas, video. Tai pati geriausia iseitis sitoje situacijoje, ir biologine mama nejaucia kaltes nuzudzius vaikeli, o kartu ir kita seima padaroma laiminga. Suaaugusiu tokiu vaiku pagrindine padeka jaunai merginai" aciu, mama, kad leidai gyvent!"

    zilvinta

  9. 1

    Man i galva netelpa, kaip tokiu metu galima pastoti... Jei koks isprievartavimas, tai as buciau uz aborta... O tokiu atveju, jei del kvailumo ir nezinojimo, tai nuo daug ko priklauso. Manau, labai svarbu, kad tevai sutiktu padeti auginti ir priziureti vaika, nes 12-13 metu vaikui turetu tikrai buti labai sunku tureti maza vaika...

    Yuki

  10. 1

    jei tik yra galimybes vaika uzauginti tegu gimdo

    sandi