• 9ats.

    Ar galima rauti protinį dantį matinant MP?

    Sugedo protinis dantis. Gydytoja rekomenduoja jį traukti. Tačiau dar pati maitinu mažąją. Jau vieną dantį yra man kažkada traukę, tuomet ir nuskausminamuosius paskui gėriau ir net antibiotikus. Dabar gydytija patikino, kad apseisime ir be antibiotikų, bet kažin ar ištversiu be nuskausminamųjų. Iškilo klausimas ar tokiu atveju galėsiu maitinti (gydytojos nebespėjau paklausti). Gal kas buvot susidūrę su analogiška situacija?

    AusraKūdikio maitinimo problemosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Man tokia pati situacija buvo. Maitinau vaiką MP, bet visai išgedo tas protinis ir galiausiai ėmė skaudėti tai dantistei pasakiau, kad maitinu MP, sakė viskas gerai. Ištraukė dantį ir jau po poros valandų maitinau. Nuskausminamieji būna įvairių rūšių tad pasakykite, kad maitinante, jie greit išsivaikšto. O dėl porovimo laikotarpio man iš tiesų bėdų nebuvo. Nei antibiotikų nei nuskausminamųjų neteko gerti... Tiesiog išrovė ir tiek. Biški gal pamaudė tą vietą vieną dieną ir susitvarkė savaime viskas...
    Jeigu sakote, kad jau sugedo dantis tai geriau jį ir tvarkyti, nes po kiek laiko ims skaudėti nežmoniškai, jeigu bus savaitgalis tai teks gerti nuo skausmo vaistų tai dar labiau pakenksite vaikui. Plius gali įsimesti kokia infekcia, tada irgi gydymas antibiotikais neišvengiamas. Manau geriau išsiraukite ir jei daktarė sako, kad apsieisite be antibiotikų tai manau viskas bus gerai. Dėl šventos ramybės galite užsišaldyti pora indelių pienuko (jeigu daug turite ir yra iš ko pritaupyti bent per kelis kartus). Bet aš tai nieko nešaldžiau, nes man taip pat sakė, kad nereikės jokių antibiotikų, nebent jei labai skaudės gal nuo skausmo vaistų išgerti, tačiau ir tų nereikėjo :)

    lydekaite

  2. 2

    Žinoma galima.Jeigu su kraujo krešėjimu viskas gerai ir nesergate mažakraujyste.( Anemija )

    Anonimas

  3. 1
  4. 1
  5. 1

    o kodėl gi ne? Nebent maitinsite kūdikį kuomet raus dantį.

    Pabuciuok

  6. 1

    Man rekomendavo rauti abu protinius apacioje dar nestumo metu. Ju be narkozes nerauna. Todel gydytoja patare juos israuti tada, kai pagimdysiu ir baigsiu maitinti, nes reikes pagerti ir antibiotikus (juos vyras gere net kai paprasta banti isrove), ir nuskausminamuosius.
    Krastutiniu atveju, jei skauda ar vystosi uzdegimas (apie tai pasako gydytojas) ne tik galima, bet ir butina rauti juos iskart :)

    Isnykstanti

  7. 1

    Na, kai man pirmą rovė, tai ir siuvo, ir siūlus ėjau išsitraukti, ir baisiai skaudėjo po to ir net nuskausminamieji padėdavo tik kuriam laikui. Todėl ir dabar labai nerimauju. Bet ar rautis, ar ne, klausimų net nekyla :). Jau net užsirašiau kada raus jį man, bet dar turiu gerą savaitę laiko ir galvoju ar man verta atpratinti vaiką nuo MP, ar ne (nes jau nebe tokia ir mažytė - 1,1 metukai). Tik dar norėčiau ją matinti, todėl ir sunerimau :). Bet po jūsų atsakymų jau tikiu, kad viskas bus gerai :). Ačiū.

    Ausra

  8. 1

    Galima, jeigu labai labai reikia, bet siūlyčiau palaukti, greičiausiai leis nuskausminamuosius, po to siūles išiminės, jei tik įmanoma, neskubėk.

    Laura777

  9. 1

    Man supuliavo, kai laukiausi. Teko traukt, ir leido nuskauminamuosius, ir antibiotikus gert. Jeigu reikia, sakyciau klausykit gydytoju - paskui gali but blogiau.

    reda83