• 14ats.

    Maitinimas krutimi

    Turiu keleta klausimeliu:
    1. Ar galima nutraukta pienuka per pietus, maisyti su rytiniu? Jie abu saldytuve stovi.
    2. Kaip jus didinote pienuko kieki? Geriu arbatas skatinancias pienuka, bet kaip 30g nutraukiu taip 30g. Vaikas neima krutines. Spiege rekia, o duodu buteliuka is kart valgo. Noreciau kad mano pieno butu daugiau, kad kuo maziau to misinio reiktu duoti.

    mari25MaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    1. visiska nesamone kad jautiena padidino pieno gamyba
    2. maisyti galima nes saldytuve galima laikyt iki 6 val. tad jo kokiybe nepasikeite.
    3. pienuko gamyba skatina kuo daznesnis maitinimas arba nutraukinejimas (traukite su pientraukiu ir po to kai baigesi pienas bent minute dvi tipo dar vaikutis geria tad sekancio maitinimo kiekis bus ilgesnis). man dar padedavo toks triukas (sakoma pieno kiekis priklauso nuo mamos smegenu) duodavau vaikuciui buteliuka su pienu ir tuo pat metu salia atsisedus darbavaus su pientraukiu ir srove ir kiekis dvigubai padideja.
    4. bandykit vaikuciui duot pazyst kruti kai jis nera dar visiskai isalkes vietoj tiutes.
    5. abu mano vaikai nuo pat gimimo turejo ta tiute ir ne vienas nevenge traukti is krutines taip kad cia mitas, beje taip buvo nevienai. tiesiog pirmieji kartai buvo nenusiseke vaikutis buvo alkanas piktas tai mamos rankos nusviro dave buteliuka o jis gudruolis nusprende kam cia vargti. :)
    6. laaaabai faina moteriske yra natalija kuri pristatineja avent produkcija galima jos el.pasto duomenis rasti avento tinklapyje. ir jeigu tikrai yra bedos tai ji net i namus atvaziuoja pamoko ir padeda aisku pradzioj reikia su ja susisiekti el pastu ir kiek pamenu ji sake kai jai rasote ji nori kad parasytumete is kokio miesto ir kada buvo paskaita. tai avento puslapyje pasiziurekite ten yra paskaitu tvarkarastis gal artimiausiu metu ir seip atvaziuos i jusu miesta tikrai pades(ji netik avent produkcija pristato ji visom penkiom uz naturalu maitinima)

    inesad

  2. 2

    Mano vaikis (tada jam buvo 2-3 menesiai) buvo priprates prie antspeniu (buvo iki mesos apgriauzes abi krutis ir menesi maitinomes tik su antspeniais) ir be antspenio neimdavo kruties. Kai kutys sugijo, nutariau, kad gali valgyt ir be ju, tai vaikas reke, nevalge, sukosi, muistesi. Valanda taip pragulejom lovoj, nes as nenusileidau ir ka, graziausiai pasieme kruti. Gal ir jus taip pabandykit. Zinau, skauda sirdi, kai vaikas verkia, kai nevalgo, bet jei norit turet pienelio, manau, cia butu maziausia blogybe...

    Isnykstanti

  3. 2

    I pirma klausima atsakyti negaliu, nes maitinu tik krutimi.
    Pienuko kieki padidinti gali tik dazniau duodama kruti mazyliui, nes tik jis pienuka istraukia geriausiai ir jo ima daugeti. Daugelis maziuku nemoka taisyklingai paimti kruties, todel jie neistraukia pienuko. Pastebek, kad vaikutis apsiziotu ne tik speneli, o ir aureole kartu. Apatine lupyte turetu buti isivertusi. Kadangi vaikutis jau yra priprates prie "lengvai begancio" pienuko is buteliuko, lengva pripratinti prie kruties nebus, bet jei uzsispirsi, tikrai viskas pavyks.
    Laktacija skatina kmynu arbata su pienu. Reikia vengti metu ir melisu arbatos. Taip pat nepamirsti, kad kmynu arbata kietina tavo vidurius, bet per pienuka palengvina pilvo diegliukus vaikuciui. Jei maitinti krutimi neiseis ir toliau, tada kuo dazniau reiketu nusitraukinrti pientraukiu. Nes pienukas gaminasi priklausomai nuo poreikio, t.y. kuo didesnis poreikis, tuo didesne pasiula. Dar nereiketu pamirsti per diena isgerti ne maziau ne 2 litrus skysciu, tai uztikrina pakankama skysciu kieki, reikalinga pienuko gamybai.
    Sekmes :)

    Isnykstanti

  4. 1

    As tai maisydavaurytini su pietiniu, o jei neisgerdavo tai jau pildavaulauk, neduodavau ir nepasilikdavau kitam kartui.

    Lulu

  5. 1

    pritariu inesad ir milllenai, kad pienuką galima maišyti. o nusitraukinėjant man irgi tik kokių 40 g būdavo. o jūsiškis jau prie buteliuko įprato, tai nebeima krūties, jei turėsit kantrybės ir kelias dienas nekreipsit dėmesio į vaiko rėkimus, ims ir krūtį (skamba žiauriai, ar ne? :))

    auvilė

  6. 1

    skirtingo nutraukimo pienuko maisyti jau nebegalima,kad pas mane to pienuko budavo sociai svarbu gerai maitintis,valgydavau beveik viska,ir po kiekvieno maitinimo,gerdavau piena,arbatas,valgydavau sriubas,net nakties maitinimu uzkasdavau ir as,nes musiau leliukas viska suvalgydavo tai budavau visad alkana,o siaip tai turbut nuo organizmo priklaus,bet tikiusi kad viskas susitvarkys,ir abu busite laimingi

    kristina99

  7. 1

    Taip galima,jei bus suvalgytas iš syk. Nusitraukto pienuko 24h nebūtina laikyt saldytuve.jis ir kambario temperatūroje tiek laiko išlieka visiškai šviežias.

    Anonimas

  8. 1

    Matyt vaikui davėte čiulptuką nuo gimimo, dėl to jis nebemoka paimti krūties.. Taip nutinka,kai mamos nežino to.

    Žinokite man asmeniškai labai padėdavo pagausinti pienuko gamybą kuomet valgydavau jautienos. Jautienoje daug baltymų.

    Pabuciuok

  9. 1

    va va ir man taip buvo... dingo pienukas ir teko duot buteliuka su misiniu o kai atgavau pieneli vaikas visai nebeeme kruties, spjaudavo, rekdavo ir viskas. galiausiai nuleidau rankas ir taip ir likom prie misinio. galejau aisku daugiau kantrybes ir darbo ideti bet kai dar prasidejo pilvo diegliai tai nebenorejau kankinti nei alkano vaiko nei saves.

    arcita

  10. 1

    Jau iprates prie buteliuko jis todel i krutine visai net ziureti nenori. Nors kartais bandau apgauti, valgo is buteliuko, tada greit ji istraukiu ir duodu krutine, paskui supranta kad jau nebega taip greitai ir meta lauk, o tada jau gerklyte atidaro. Kad taip is kart neina jam isiulyti tos krutines. :( Aciu uz atsakymus.
    gal tikrai antspeniai padetu.

    mari25