• 6ats.

    Kada karsciuojanti vaika reikia siltai aprengti ir leisti prakaituoti, o kada isrengti ir bandyti atvesinti?

    Jau pasiklydau gydytoju rekomendacijose. Suneliui 40 laipsniu temp ir lietuvis gydytojas liepe siltai laikyti, neleisti i lauka ir t.t., o nuvezus i ligonine is airisku gydytoju isgirdau, kad reikia vaika nurengti, palikti nuoguti ir dar langus atidaryti. Tai kaip elgtis is tikruju? O gal pradeti isrengineti vaika reikia kai temperatura pasiekia tam tikra riba?

    1dziulsVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    man bent sake kad vaika kuo vesiau renkt neprikloti kai karsciuoja.....taip sesute ligonineje sake ki vaika as apsukus karsciuojanti ligonineje laikiau

    Anonimas

  2. 1

    Sunu isrengdavau iki bodziuko.

    Bosiene

  3. 1

    as gal numusineciau temperatura vaistais, o langus atidaryt bijociau, ar i vonia salta lipti, juk plauciu uzdegima galima pasigauti taip rizikuojant, as labai bijau salcio, o jei temp mazesne nei 40, tai geriau isprakaituociau liga.

    vinipukas

  4. 1

    dukrai kai temperatura buvo tai isrengdavau iki bodziuka,langa praverdavau

    sandi

  5. 1

    musiskiui kai buvo dabar 40, tai buvo tik su pampiu ir nakciai tik lengva berankove bliuskyte uzvilkdavau - dar gydytoja sake galima vesinti dregnais marliukais aprisus kojyte nuo kauliuko iki keliio (blauzda), sake daug kam padeda, bet negalima to taikyti jei kunas pakankamai vesus o galvyte karsta, kaip buvo pas mus, nes tai reiskia kad vis kyla temperatura, o atvesusio kuno specialiai vesint negalima jokiu budu, nebent jei karstas kunelis tai tinka taip daryt, o del silto apklojimo tai kiek zinau, tinka kai buna 38, ir tada kai vaikas geria daug siltu skysciu, kad prakaituodamas naturaliai vesintu kuna mazindamas temperatura. bet bent musu atveju kai mum buvo 40 tai vesinau marliuku kaktyte kiek leidosi, ir nerengiau

    Anonimas

  6. 1

    taip is tiesu zinau kad jei jau temperatura labai auksta tai net pataria trumpam guldyti vaikuti i salta vonia, net ledukus pila. o musu mamos, mociutes pataria kaip tik siltai prikloti kad isprakaituotu. nemanau kad tai butina - temperatura musa prakaitavima skatina avieciu lapu ir stiebu arbata o vaikui ir taip karsta tai tas klojimas nieko gero. geriau labai neisrenkit bet gana plonai ir dekit slapia salta ranksluosti ant kaktos, galit juo apvalyti kuneli jei labai karstis musa vaikuti. tik aisku i lauka tai geriau neleiskit "atvesti" nes vejas ir t.t. gali dar blogiau buti.

    arcita