• 9ats.

    Jei vaikas stipriai susitraumavo (luzo ranka,ar koja,prasiskele stipriai galva) darzelyje,del aukletojos kaltes, nes nesuziurejo, kas tokiu atveju gresia aukletoja. Ar galima kazkur apskusti "auksciau" nei dirktorei ?

    Ar tokiu atveju nieko nedaroma? Gal buvo kam panasiu atveju?

    liomaLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    aukletoja ir tik zmogus,gali visko atsitikti,o ypac kai Lietuvoje dideli darbo kruviai ir daug vaiku

    sandi

  2. 2

    tikrai sunku pasakyt kaip elgciausi nes grupeje daug vaiku tad gal ir nesuziurejo, bet vel jeigu jau vaikui kaulas luzo tad krist nuo kazkur turejo? Gi kai pagalvoji i darzeli vedame kad jie saugus butu, kad su vaikais bendrautu gi neikas nieko daugiau is ju nepraso, nereikia jokiu lavinimu ar kitu dalyku kuriu suprantama neimano padaryt su 20vaiku, bet nors tiek kad kaulai sveiki butu tai noriu.. nezinau bijau kad as ieskociua tiesios kodel ir kaip?

    vejune

  3. 1

    yvertinkint ir tai, kiek grupeje vaiku, nes dabar valdzia taupydama musu vaiku saskaita,vienam pedagogui-aukletojai uzkrauna dviguba, triguba kruvi - ko pasekoje nelaimiu neisvengsi...nes neymanoma vienam asmeniui suziureti 20 vaiku...cia reiketu ne aukletoja pulti kaltinti, o aiskintis su pacia darzelio ystaiga...zinoma aukletojos kalte ir yzvelgiama cia, nes nespejo nelaimei uzbegti uz akiu...

    Lulu

  4. 1

    Jei aukletoja gera ir labai atgailauja(juk buna nelaimiu visiems) tai nieko nedaryciau,o jei naglai meluotu ir gintusi,tada eiciau pas direktore rasyti pareiskimo.Na o jei nepadetu,tada i svietimo skyriu kreiptis,tai aukstesne institucija kuri turi suziureti mokymo visas istaigas.

    pavasarinuke

  5. 1

    Aukletojai papeikimas,surasomas aktas,galimas atleidimas is darbo.

    marinaaa

  6. 1

    manau pilnai uzteks ir direkores "bausmes" aukiletojai. Koks malonumas paskui butu tam vaikui eit i darzeli kai butu apskustas visas darzelis, ens paskunde "auksciau" jau kentetu ne aukletoja, o darzelio vadovybe.

    Adri

  7. 1

    Pas mane irgi nebuvo tokios situacijos,bet siuo metu galvoju taip pat kaip ir Vilija,vaikai visi skirtingi,vieni tylesni,kiti sustresni,visu ju nesuziuresi,nes buna kad vaikas neklauso visai,labai judrus ir greitas,o jeigu keli tokie,tai tik spek ziureti ir tikrai nevisada suziuresi.

    Jolka123

  8. 1

    Na nezinau kaip as daryciau jusu vietoje, bet dabar kol man dar nieko panasau nera atsitike, as galvoju, kad nieko nedaryciau...zinau koks mano vaikas, ir nereikia nieko kaltinti..grupje yra daugiau vaiku ir visu suziureti neimanoma vienu metu...net nezinau ar skusciau kazkur..na zinoma sakau, nes dar nesu jusu padeti...

    VilijaPovilioniene

  9. 0

    Aukletojai is ties sunku suganyti visus vaikus.Bet kam gali taip nutikti, juk vienu metu salia stovet prie visu,ir uz rankos vedziot, jokia logika neimanoma,kad ir kaip noretusi.
    Todel protinga vaika apdrausti,nuo visu atveju is anksto. Ir pries leidziant i darzeli pasidometi,ar pats darzelis tokiu draudimu naudojasi.
    as nekaltintau aukletojos,o juo labiau neieskociau uzdarbio is nelaimes.
    pvz,mano dukryte nuo 5metuku lanko sportine gimnastika.Ten taip pat yra trenere atsakinga uz vaiku sauguma. Bet ,tikrai turejom tu luziu ir ne viena.Tai pirstas,tai plastaka,tai ranka... O kiek dar kitu vaiku su pasitaikanciom traumom...
    tai jei del to kaltint tik treneres,tai jos seniai bankrutuotu.
    darzelyje ir tas pats,vaikai labai judrus,cia sokineja,cia lipa kur kariasi.. tai laiptais bega, tai pastume vienas kita.. Rizika susizeist labai nemaza.
    Sekmingo draudimo.ir supratimo.

    Anonimas