• 6ats.

    Poliklinikos Kaune. Privati ar valstybine?

    Sveikos, mamanijos mamytes, laukiuosi dar tik 10 savaite ir tuo labai dziaugiuosi :). Esu studente, todel vasaros atostogas leidziu namuose ir lankausi pas valstybines poliklinikos ginekologe, taciau nuo rugsejo grisiu i Kauna ir nezinau i kokia poliklinika geriau registruotis ir pas koki ginekologa. Vaikelio tetis siulo rinktis privacia, nes jo nuomone ten geresne prieziura, taciau as nesu tuo visiskai tikra. Gal galite pasidalinti savo patirtimi ir atsiliepimais apie ginekologus? :) Aciu uz pagalba :)

    MistikuteSveikatos priežiūros specialistai, gydytojaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Nebūtinai privačioje bus geriau ar blogiau prižiūrima, Priklauso pas kokį daktarą užsirašysi... Gal greičiau reiktų daktaro ieškotis, o ne poliklinikos ;) O kur tas daktaras dirbs ten ir registruotis.
    Pati buvau užsirašiusi UAB "Pasirink" šeimos klinikoje, čia prieš pat Kauno Klinikas ant kampo. Šiaip viskas gerai, kadangi prisirašiusi, už vizitus nieko nereikėjo mokėti, tik jei nuotraukėlę norėjau pasiimti reikėjo mokėt lyg 10 Lt gal maždaug.. jei šiaip echoskopu norėjau pažiūrėti leliuką, t.y neprivalomas echoskopas tai tyrimas kainavo lyg 20 ar 30 Lt... Bet visada daktarės iniciatyva žiūrėdavo, o ne mano prašymu tai nieko ir mokėt nereikėjo tik už nuotraukėles. Už tyrimus taip pat beveik visi nemokamai, tik kažkoks bendras detalus tyrimas buvo mokamas ten keliolika LT, dėl trombocitų darė tai irgi mokamas lyg keliolika Lt kainavo, bet kiek žinau sklandžiai nėštumo eigai nereikia šių tyrimų. Eilių didelių nebuvo, malonus aptarnavimas, labai graži maloni aplinka ir visa kita. Tik štai kaip ir sakiau viskas priklauso nuo gydytojo, nes pirmą sykį nuėjau kad pažiūrėtų ar tikrai nėštumas tai tada dirbo tikrai ne kokia gydytoja. Pagyvenus tokia, piktai klausė ar nešiosi, nepasakojo detalių, darė echoskopą ir piktai drėbtelėjo kad nieko čia nesimato, sakau kaip tai nesimato, nėra nėštumo???? Sako ką žinau nematau nieko ir suprask kaip nori nėščia ar ne nėščia... po to rado cistą, išsigandau, kad bus kažkas negerai, sakau kas dabar bus su ta cista?? Sako nu ką žinau duosiu siuntimą į KMUK tegul pažiūri kiti dar... bet labai nemaloni buvo, pas ją niekad nėjau, po kelių savaičių atėjau jau kita buvo, ana jau nebedirbo. O ta kita irgi buvo lėta labai, tokia užsimiegojusi... vis rašė rašė, mažai ką komentavo, reikėjo žodį pešti, tai pasilankiau pas ją pora sykių ir ji nebedirbo. Tada atėjo labai faina daktarė. Tai ilgai ji ten dirbo, gal ir dabar dirba. Labai draugiška, šneki, nereikia klausinėti, užbėga už akių, pripasakoja kaip kas kur, paguodžia jei kas, iš savo patirties pasako. Jauna, bet turi nemažai patirties, turi vaiką irgi. Nu labai man ta daktarė patiko, tik tiek, kad ji nepriiminėjo gimdymų. Visą nėštumą lankiausi pas ją. O papildomai vaikščiojau pas kitą daktarą, kuris dirba 2 ligoninėje, nes su juo tariausi, kad pas jį gimdysiu.
    Teko eiti į KMUK tyrimams dėl cistos, tai pasitaikė itin nemaloni daktarė. Apšaukė, kad aš be kortelės, liepė eiti susirasti pačiai, o man šleikštulys nuo ryto, negera taip... kol suradau aš tą kortelę... po to liepė eiti atsišviestilapus...sakau kur būtų galima čia atsišviesti sako kur nori ten ir eik :D Apšalus buvau... tada kaip tik kitoj patalpoj buvo akušerė moteriškaitė..daktarė išėjo, o aš rengiuosi tokia suglumus, susinervavus dėl tokio elgesio...ateina akušerė sako nekreipkite dėmesio, ji toks žmogus ir tiek, matau, kad per giliai paėmėt į širdį :)
    Tai vat reziumė ne poliklinikos ieškokite,o gydytojo su gerais atsiliepimais ir kur jis dirbs ten ir registruokitės. Beje jeigu be mašinos esate tai patarčiau kuo arčiau namų, kadangi kai bus pilvukas sunku bus belstis su tais troleibusais N stotelių, dar bus žiema, slidu, šalta.. jei su mašina tai kitas reikalas ;)) Dėl finansų tai galima sakyti tas pats išeina. Na aš apie savo galiu privačią kliniką komentuoti, kad niekas nekainuoja beveik tik papildomos paslaugos. Prisirašymas berods kainuoja 1 Lt bent kai aš prisirašinėjau... O dar geriau jei vaikščiotumėtevisą nėštumą pas gydytoją ir žinotumėte kad jis priima gimdymus ir kur priima. Ten galėtumėte gimdyti, nesvarbu kad nepataikysite ant jo darbo dienos, bet jie ne vien gimdymuose dalyvauja, eina pas gimdyves tas 3 dienas žiūri kaip jaučiasi, skiria vaistus nuo skausmo jei reikia tai vat susitiksite su savąja gydytoja tų dienų tarpe jei aišku neatostogaus ;) Bus drąsau.. O gal net užtaikysite kai ji dirbs. Na va prirašiau, bet išsakiau viską iš savos patirties - gal pravers ;) SĖKMĖS!

    lydekaite

  2. 2

    Jei poliklinika valstybine , tei ten tikrai ne kokios priemones ir apziura, jei prisiregistruosite seimos klinikoje tai dauguma aparatura turi ir apziuros nekainuoja, as buvau registruota seimos klinikoje o vakelio ziuret ir daryt tyrimus rasydavo siuntimus i krikscioniskus namus ir moket nereikejo, tik berods uz viena tyrima moket prireike del bakterijos kazkokios kiekzinau visi moka uz ta tyrima. Pasigalvokit issiklausinekit.

    rasarockina

  3. 2

    as kaip buvau privacioj tai reikejo uz kiekviena apsilankyma moket,ir tyrimus visus,echoskopijas visas,o kaip valstybinese tai nzn ar ten reik moket,tad reik jums sprest ar surasit laisvu pinigeliu :)

    mamulyte

  4. 1

    As, kai suzinojau, kad laukiuosi, is kart "perbegau" i privacia klinika BMP is kalnieciu polikl. pas ginekol ir taip visad lankydavausi privacioje klin. tik seimos gyd buvo kalnieciu pol. bet pas ja buvau gal tris sykius pr gyvenima :))) del darbui reikalingu sveikatos pazymu. ir to man uzteko, kad neliktu noro ten eiti besilaukiant. nesibaigiancios eiles, senos aparaturos, tyrimo atsakymu laukimas kelias dienas ir siuntinejimas is kabineto i kabineta del kiekvieno tyrimelio..... na nzn, man nepatiko sitas bardakas. dabar sita klinika esu patenkinta. ir seimos gydytojas ir ginekologe man tinka ir patinka. nebuna eiliu, prireikus kazkokio tyrimo - viskas vietoj ir atsakymai is karto. minusas - reikia moketi uz tyrimus, uz echoskopa, uz nuotraukytes. bet as sutinku sumoketi pinigus uz turima komforta ir greita, kokybiska prieziura.
    zinoma yra puikiu specialistu visose istaigose. bet tada jau reikia zinot konkreciai zmogu ir eiti pas ji. as tokio nezinojau, todel rinkausi pirma istaiga, o specialistai savaime "pasitaike" puikus :)

    Meskeriotoja

  5. 1

    as irgi uz tai, kad reikia pirma gydytojos iekotis:)

    raima

  6. 0