Atsakymai

  1. 6

    manau kad vaiku skonio receptoriai jaucia kiekvienos kruopytes skoni, o musu nebera tokie jautrus. ir tas kruopytes skonis yra skanus be druskos ir be cukraus.

    juliete

  2. 5

    na nezinau,,, mano uosviai sako nedet maziukui cukraus i arbata, i darzoves druskos.. bet as vistiek dedu truputi druskos, i darzoves ir cukraus i arbatele, aisku visai nedaug.. bent kad pajustu.. as kaskaip nelabai tikiu kad vaikas nejaucia skonio saldesnio ar kokio.. puse saukstelio i arbata nepakenks tikrai..

    kristale

  3. 5

    Juk ir suaugę žmonės sugeba atsisakyti druskos ir cukraus ir jiems maistas vistiek skanus būna. Vadinasi viskas priklauso nuo skonio receptorių ir mūsų įpročių. Vaikučiams dar nėra poreikio papildomai gauti druskos ar cukraus. Todėl, jei mamytės pačios nepripratins prie šių produktų, tai jų jiems ir nereikės.
    Va, pavyzdžiui, aš savo pimąjam sūnui vis dariau arbatėles be cukraus ir kuo skaniausiai jis jas gėrė. Bet vieną kartą močiutė jo "pagailėjo" ir įdėjo į arbatą cukraus. Man ji padarė meškos paslaugą, nes nuo tada sūnus atsisakė gerti nesaldintą arbatą :(

    trejetukas

  4. 4
  5. 3

    as pritariu toms mamoms, kurios neduoda vaikuciams druskos ir cukraus. As skaiciau, kad iki 1 metu vaiko organizmas nemoka apdoroti druskos ir ji kaupiasi organizme, kas yra labai nesveika. Be to manau, kad maistas skanus ir be sito priedo.
    O del cukraus tai grieztos nuomones neturiu. Viresniam sunui ilgai neduodavau, bet viena mama medike aiskino , kad vaikams nuo 2 iki 3 metu formuojasi kasa, kuriai reikia cukraus, todel tokio amziaus vaikams negalima draust valgyti saldumynus arba net gi pasiulyti sauksteli cukraus. Nezinau kiek tame tiesos.

    mamyčiukas

  6. 3

    P.S. Druska tikrai reikalinga žmogaus organizmui, bet mes jos gaunam iš įvairių maisto produktų. Ir jos papildomai vartoti reikėtų vos kelis gramus per dieną. O žmonės jos vartoja žymiai per daug.

    trejetukas

  7. 3

    as manau gal ir gerai,sveikiau priprate mes ta druska ir cukru valgyti,manau be ju gyventi sveikiau,tik nepasiryztu ju atsisakyti;) o dukrytei tai jei arbatele be cukraus geria tai ir nededu ir su maistu tas pats,jei be druskos ar cukraus gali valgyt tai ir nededu,jei matau kad kitaip nebus ir turiu ideti nes nevalgys tai iberiu kelis grudelius;)

    mamukas2

  8. 2

    ne tik vaikams, bet ir suaugusiems negalima, nes apie tai daug rasoma ir vadinama ''baltoji mirtis''. Bet as rizikuodama idedu kelis grudelius druskos, o cukraus gauna is pirktiniu sulciu, taip kad niekur mes nuo to nepabegsim.

    vinipukas

  9. 2

    Manau, kad nereikia įpratinti vaikus gerti labai saldžios arbatos ar kitų daug cukraus turinčių gėrimų. Šiaip to saldumo ir sūrumo per gyvenimą prisiragaus nežinia kiek. Nuo nieko neapsaugosi. Tas pats ir dėl visokių E ir kt. nereikalingų organizmui dalykų. Kad vaikučiams visai nesaldyti ar nesūdyti maisto, tai aš nesutikčiau su šia nuomone. Kaip ir prie kiekvieno naujo dalyko ar skonio reikia pratinti pamažu. Todėl manau, kad maistas vis tik turi būti 'kažkokio' skonio, o ne visiškai be jokių priedų. Man vis labai keista, kai vaikučiams gaminamos pieniškos košelės (kurias reikia vandeniu arba pienu tik užpilti) jau tokios saldžios, kad pvz., mano mažoji jų dėl to ir nevalgo. O kažkodėl daržovienės visai be jokio skonio. Nėra kažkosios pusiausvyros tarp gaminamo vaikams maistelio.

    elegancija

  10. 2

    manau,kad vaikui tikrai nereik duoti nei cukraus,nei druskos,ateiti prisivalgys ir to ir kito,o dabar lai sveikai pagyvena

    Aureluze