• 18ats.

    Rašybos klaidos. Kokia jūsų nuomonė šiuo klausimu?

    Pirmiausia prieš rašant klausimą reikėtų teisingai jį suformuluoti, o parašius kelis syk patikrinti. Nes skaitant , kartais kyla pyktis dėl elementarių klaidų...Man tai tolygu nesiskaitymui su pašnekovu...nelabai tikiu, kad mamytės tokios neišprususios, sakyčiau gal aplaidumas ar atsakomybės stoka. Kokia jūsų nuomonė šiuo klausimu?

    ilgesysSu aplinkiniaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    as nesijungiu nosiniu raidziu, kam reikia tas supras.. o kas nesupranta manes nejaudina, as nepersijunginesiu kalba kiekviena karta noredama atsakyt i klausima. o w vietoj v raides jau nebenaudoju nes man ne 16 metu :)

    kristale

  2. 4

    Pritariu emiliuka,man rezia aki klaidos,kartais net klausimo neimanoma suprast del klaidu gausos.O praleistos,ar sukeistos raides,visiems taip gali nutikt.

    grirute

  3. 4

    Akivaizdžiai matosi kur yra skubėjimo klaidos,o kur neraštingumo klaidos,tokie žodžiai kaip daigtas,elimentai,mergyna,viras,mačeu,acimti,žodžei,šenden ir daug kitų panašių klaidų,man jos užkliūna,iš karto pagalvoji ką tas žmogus mokykloje veikė,kai kurių beraščių komentarus būna net šlykštu skaityti,kai klaida ant klaidos ir net sugeba viename žodyje kelias klaidas padaryti.Atleistina jei nesi lietuvis ir nesimokei lietuvių kalbos gramatikos.

    emiliukas

  4. 4

    Jeigu zmogus grynas lietuvis,tai taip,galima pikti,bet jeigu kitakalbis,kaip as,tai suprantama,kad daris klaidu.

    Jolka123

  5. 3

    As daznai per skubejima padarau klaidu :) atleiskite,bet tikiuosi visgi mano klausimus ir atsakymus supranta mamytes.

    Mamytukass

  6. 3

    Ne visi naudojasi lietuviu raidemis.

    Jolka123

  7. 2

    as tai zinau kad darau klaidu bet tai per skubejima o plius nevisada perskaitau ka esu parasius nes rasau savo mintis o ne koki oficialu darba. o apie lietuviskasias raides tai isijungiu tik tada kai rasto darbas yra oficialus ar kai rasau kokiam zmogui i valdiskas instancijas, o kai forumuose rasau niekad nerasau ;ietuviskosiomis nes bent pas mane jas reikia atskirai isivedineti ir dar grybaut kur jos yra. bet to manau kad ir cia resanciu kaip ir as kartais parasinejat su savo mazaisiais kartu(bent mano mazasis tai megsta viduri rasymo pribegt ir paspaust koki mygtuka) tai gal ir atsiranda nevietoj kokia raide. man pikta darosi tik tada kai yra uzduodami klausimai va toje vietoje tai tikrai turetu but ir be klaidu ir suprantamai klausiama. ir aisku kai klausi tai turetum perskaityt ta savo klausima, o kurios atsakineja tai svarbu kad esme suprantama:)

    inesad

  8. 2

    klaidų per daug nesureikšminu.

    demaise

  9. 2

    na lietuviskas raides as ne visada isijungiu,dazniau gal tik klausima uzduodama,ar jei kazka svarbaus rasau.bet tokios elementarios klaidos kaip Emiliukas paminejo tai man irgi akis bado,butent ne tokios, kur netycia praleista raide,ar sukeistos vietom kelios raideles per skubejima,bet kur akivaizdziai zmogus lietuviu kalbos pamokose varnas saude:) Jolka 123 tu rasai daug taisyklingiau nei kitos tikros lietuves budamos:)

    sandritute

  10. 2

    pasitaiko padarau klaidu,tie kurie naudojasi lietuviska abecele (klavetura) gali sudeti taskelius ir varneles,bet as net noredama nesudeciau varneliu,kdangi ne lietuviska abecele naudojuosi.

    aronas