• 5ats.

    Nedarbingumo pažymėjimas tėčiui

    Mamytės gal kuri žinote, ar tėtis gaus nedarbingumo pažymėjimą vaiko slaugai ( darys operaciją kitame mieste) , jei aš esu vaiko priežiūros atostogose. Kažkur buvau girdėjusi , jei mama dekrete tai visais vaikais gali ir pasirūpinti, ta prasme tėčiui nedarbingumo pažymos neduoda.Man atrodo nelogiška, kaip kitame mieste aš slaugysiu dukrą jei čia su mažąja turiu veiksmo...Bet kaip iš tikro , gal kas žinote?

    ilgesysKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    jeigu to pacio vaiko su kuriuo esat VPA,tai negaus,jeigu kito,tai gaus.

    Jolka123

  2. 1

    Avietuke: tai jus negalejot priziureti savo vaiko,nes gulejot lygoninej,del to vyrui galima buvo,o cia kitaip,cia mama neserga,neguli lygoninej,o tik vaika reikes vezti i lygonine.Ispradziu suzinokit tyksliai del ko jusu vyrui mokejo,o paskui rasykit.
    "Slaugant šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:
    motinai (tėvui), įmotei (įtėviui), prižiūrintiems vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, dėl savo ligos ar traumos negalinčiam šio vaiko prižiūrėti, ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų. "
    http://www.sodra.lt/index.php?cid=324

    Jolka123

  3. 1

    kad galima tikrai galima, nes aš net ir grįžus namo po ligoninės buvau namie, o slaugoj buvo tėvelis, tuometu jis dar buvo 10 d.d., 4 d.d., buvo kai gulėjau ligoninėj.. Tik sakau tada su apmokėjimu gaunasi ilgas procesas, nes sodra renka popieriukas kas ir kaip, skambina gydytojams ir t.t. :) ir jei viskas jiems tinka perveda pinigėlius, jei ne tai turi tėtis tada tik pateisinimą kodėl negalėjoa atvykti į darbą

    avietuke

  4. 1

    Jolka123 neskleiskite nesąmonių, tikrai gaus... aš pati buvau vpa su sūnumi, tačiau komplikavosi neštumas ir nuo vidurio nėštumo gulėjau ligoninėj, tad tėveliui teko imtis biuletenį ir jį prižiūrėti.. Pinigus apmokėti apmokės, tik užtruks daug ilgiau, kadangi tikrins ar tikrai Jūs buvote ligoninėj ir t.t.. Ir jei patikrinę neras kur prikibti per ves tėveliui pinigus. Tik per vpa tėtis gali išeiti vieną kartą ir tai neilgam 14 d.d., paskui jei nėra galimybės, gali eiti kitas šeimos narys.. :)

    avietuke

  5. 1