• 8ats.

    kokius rubelius rinktis naujagimui

    sveikos mamytes:) noreciau pasitarti kokius rubelius pirkti naujagimui,nes niekaip negaliu apsispresti,nestumas dar nera didelis todel lyties nustatyti daktarai dar negali,man svarbiausias dydis,spalva pati isirinksiu,esu jauna busima mama,patarimu daug is giminiu,bet visi liepia palaukti kol vaikelis paaugs pilvelyje ir jau zinosiu lyti.,beja gal ka dar patartumete perkantis kudikio kraiteli,is ko jis susideda?laukiu patarimu:)

    busimamaKūdikio kraitelisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Aš iš savo patirties galiu patarti, kad mažiausio 56d nusipirktumėt kelis komplektukus, o kitus pirkite jau didesnio 62d. Juk gali būti, kad vaikutis gims ilgas, tarkim 54cm. Tai ilgai nepanešiosite tų 56d drabužėlių. Na, bent jau aš visada stengdavausi, kad vaikučio drabužėliai būtų laisvesni, o ne tip top :)

    trejetukas

  2. 2

    Kol nezinojau lyties ir labai nieztejo pirstus kazka grazaus nupirkti pirkau neultraliu spalvu , kad tiktu tiek berniukui , tiek mergaitei , o veliau suzinojus pirkau spalvyte pagal lyti.
    pirkau , bodziukus , sliauztinukus -jau kaip mamytes minejo geriau, kad susisegtu per prieki , kad nereiktu maut per galvyte ir dar geras dalykas kai kurie jau buna su spec uzlenkemom pirstynytem , man buvo jos labai patogu, kepuryte, kojnytes, pledukas , dar buvau keleta komplektuku siaip grazesniu rubeliu nusipirkus (kelnytes , maikute , megztukas ir pan )

    Mazute

  3. 2

    Pirkit baltus drabužėlius arba kažkokios neutralios spalvos :)
    O dydis turėtų būti pats mažiausias, 56

    Ganešas

  4. 2

    p.s.arba tiesiog reiketu pirktis neutraliu spalvu rubelius ir tiek.

    nade

  5. 2

    na manau tavo giminaiciai teisus,reiketu bent palaukti,kol bus aiski vaikelio lytis.,

    nade

  6. 2

    Pritariu mamytėms. Patarčiau ir bodžiukus pirmuosius pirkti užsakstomus priekyje, o ne maunamus per galvą, nes vaikelis galvos nelaikys dar, tai bent jau man pradžioje buvo nedrąsu per galvą rengti, o priekyje sagstomi buvo labai patogūs.

    Lauryytte

  7. 2

    Patarčiau nusipirkt:
    1. Kelis siaustinukus (Tokius kaip maikutė, ir vežtis i gimdykla, mes turėjom nusipirke bet kažkodėl i gimdykla nepasiėmėm, tai akušerė uždėjo valdiškus, nes su jais patogiau, ''nekabina'' bambutės)
    2. Šliauštinuku (0-3men patogiausia su užsegimu priekyje)
    3. Bodžiuku (naujegimiui ir šiektiek didesniu)
    4. Kojnyčiu (pirmos kojnytės geriausia šiurksčios vilnos)
    5. Sauskelnės kudikiui
    6. pirštinytės (mums jas nuėmė iš ryto (gimdžiau nakti) ir daugiau neleido dėti, sakė, kad yra gerai, kai vaikas nuo pat pat pradžiu liečia viska aplinkui)
    7. plona kepuryte
    8. džiaugiausi, kad buvom paėme pleduka, nes vis reikėdavo paramstyt kudikėli, kad gulėtu ant šono.

    Na ir žinoma apsirupinkit rubeliais važiuot namo, priklauso nuo to kada gimdysit ar šalta bus ar ne, tai turbus matysit jau i nėštumo gala, manau kad dabar galit nusipirkt tokius dalykus kaip šliaužtukus, bodžiukus juk smagu ruoštis kudikėlio atėjimui i ši pasauli, o juk dar reiks viska iššiskalbti su ukiniu muilu bei išsilyginti ;)

    Majoga

  8. 2

    naujagimiui butinai reikia siaustinuku,tokiu kurie buna su pirstynetm,keliu kepuryciu medvilniniu,sliauztinuku.Ziurint kokiu metu laiku dar gims.Jei nezinote lyties,juk spalvu gama didele.neutrali spalva yra geltona,zalsva.O dydis 56cm.Siaip parduotuvej ar turgavietej jum pardavejos patars.O tu mazu rubeliu labai daug nereikia,nes labai greit auga leliukai

    ruta26