• 3ats.

    Krikstynu zaidimai.

    Mamytes, kurios jau krikstijot savo maziuosius, ar teko dalyvauti krikstynose, prasau parasykit kokius zaidimus galima zaisti? Taip pat ta pacia diena bus svenciamas ir mano tecio jubiliejus 50 metu, tai gal ir ta proga kazkokiu minciu turesit... labai aciu :)

    CobrikeKrikštynosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Žaidimai svečiams

    Krikštynos - ypatinga šventė, kurios pagrindinis „kaltininkas" dažniausiai yra kūdikis arba vaikas. Todėl, kad viso pobūvio metu būtų išsaugota krikštynų nuotaika, siūlome pažaisti bent keletą žaidimų-atrakcijų, susijusių būtent su krikštijamu vaikučiu bei apskritai su vaikais.
    Susipažinimui
    Žaidimas tinka, kai reikia supažindinti daug svečių.
    Kiekvienas žaidėjas turi pasakyti savo vardą ir, kad būtų linksmiau ir vaikiškiau, priderintą pravardę, pvz., „Jurga spurga", „Justas kopūstas" ir pan. Žaidėjai stovi ratu, pirmasis prisistato, antrasis po jo turi pakartoti pirmojo vardą ir pravardę ir pasakyti savo. Trečiasis turi pakartoti pirmojo ir antrojo vardus ir pravardes ir prisistatyti pats ir t.t. Kad svečiai geriau įsimintų vardus galima pereiti keletą tokių ratų.
    Galimas toks supažindinimo variantas: iš anksto reikia surašyti ant atskirų lapelių apie kiekvieną svečią: kas jis yra krikštijamam vaikučiui, ką veikia, ką mėgsta ar šiaip kuo yra ypatingas. Lapeliai išdalijami šventės dalyviams. Pradžioj kiekvienas garsiai skaito kas parašyta, o paskui visi turi atpažinti kuris tai žmogus.
    Linkėjimai I
    Į papuoštą stiklainį ar kitokį indą pridėti prikarpytų kartoninių širdučių ir ant kiekvienos iš jų užrašyti po vieną žodį. Pvz. namas, saldainiai, žaislai, malkos, grybai ir pan. Kuo netikėtesni žodžiai, tuo įdomiau. Šventės metu visi traukia širdutes su žodžiais ir sako vaikučiui palinkėjimą arba pasižadėjimą, kuriame būtinai turi būti tas ištrauktas žodis. Pavyzdžiui, ištrauktas žodis „laiptai" - linkiu gyvenime atkakliai kopti karjeros laiptais ir pan.
    Linkėjimai II
    Kad būtų dar linksmiau, prie stalo sakomus linkėjimus galima pasakyti įdomiau. Pavyzdžiui: 1. svetys, norintis pasakyti linkėjimą ar eilėraštį įsideda į burną teniso kamuoliuką ir sako; 2. svetys palinkėjimus sako „nežinoma kalba", t.y. prie kiekvieno žodžio pridedant kažkokį priešdėlį, pavyzdžiui: fer, mur, pip, ap, liap; 3. svetys palinkėjimus sako su tam tikra intonacija: džiaugsmingai, tarytum būtumėt pabaigę ruošti namų darbus; su pasitenkinimu, tarytum būtumėt užmušę paskutinę musę, buvusią kambaryje; nusiminusiai, tatytum būtumėte nepamatę paskutinės mėgstamo serialo serijos; su išgąsčiu, tarytum jus būtų pasivijęs vilkas, nuo kurio bėgote; pavargusiai, tarytum ką tik nuskutote kibirą bulvių ir pan.
    Viktorina
    Vaišių metu prie stalo galima surengti viktoriną. Klausimai turėtų būti susiję su krikštijamu vaikučiu, pavyzdžiui: ką reiškia vardas, kurią valandą gimęs, kada pirmą kartą paragavo košės ir pan. Jei pasitaikytų labai sudėtingas klausimas, galima netgi pasufleruoti, kur rasti atsakymą (pavyzdžiui, krikštynų laikraštuke, stende, albume ar kt.). Žinoma klausimai gali būti susiję ir apskritai su krikštynomis, kūdikiais, vaikyste ir pan. Prizai gali būti patys įvairiausi, tačiau krikštynų dvasios palaikymui, pageidautina, kad būtų kažkas susieta su vaikais. Pavyzdžiui:
    1. Muzikinis centras - barškutis.
    2. Patalynės komplektas - palutė.
    3. Namų kinas - vaikiška knygelė.
    4. Poilsis SPA centre - vaikiškas muilas.
    5. Mobilusis telefonas - vaikiško telefono ragelis.
    6. Apatinis trikotažas - sauskelnės.
    7. Prabangus Philips fenas - vaikiškos šukos.
    8. Bosch mikseris - buteliukas.
    9. Sidabrinių stalo įrankių rinkinys - šakutė su šaukšteliu.
    10. Butas prabangiame rajone - žaisliniai raktai.
    11. Automobilis - žaislinis vairas arba automobiliukas.
    12. Šilkinių staltiesių komplektas - seilinukas.
    13. Virtuvinis kombainas - šaukštelis.
    14. Kelionė į NBA krepšinio varžybas - vaikiškas kamuoliukas.
    15. Indaplovė - šepetėlis buteliukams plauti.
    16. Antidepresantas - čiulptukas.
    17. Šveicariškas stalo laikrodis - smėlio laikrodukas.
    18. Perlų karoliai - riestainiukai suverti ant virvės.
    19. Vitaminai - m&d saldainiukai.
    20. Zepter puodas - vaikiškas puodelis.
    Svarbu įspūdingai prizą pristatyti. Kuo daugiau prizų sugalvosite, juos originaliai pristatysite, tuo linksmiau bus, o ir eilinis svečias iš krikštynų su dovanėle grįžęs, bus nepaprastai patenkintas.
    „Pasižadėjimų" šulinys
    Paruošiama daug smulkių daikčiukų, kurios galima pririšti virvelėmis. Prie kito virvelės galo pririšame, pavyzdžiui, riestainėlį ir sudedame viską į pintinę, skrybėlę, skrynią ar kitur taip, kad virvelės galas su riestainėliu kabotų išorėje. Šventės metu duodama visiems suaugusiems traukti po vieną riestainėlį. Ištraukęs kiekvienas rodo, ką išsitraukė, o vedantysis komentuoja. Pvz., tas, kas išsitraukė mašinytę, ateityje ją ir dovanos vaikui. Pateikiame keletą idėjų traukiamiems daiktams, ir jų reikšmėms:
    Mašinytė - išmokyti vairuoti;
    Namukas - padėti statyti namą;
    Rašiklis - padėti ruošti pamokas ir gaminti „špargalkes";
    Egzotiško krašto nuotrauka - išmokyti geografijos arba nusivešti į kelionę;
    Kompaktas - išmokyti vaiką dirbti kompiuteriu;
    Nėrimo vašelis- pasižadėti nunerti suknytę (jei krikštijama mergaitė) arba megztuką;
    Žiedas - pasižadėti piršliauti vestuvėse;
    Gimtadienio atvirukas - pasižadėti per kiekvieną gimtadienį atsiųsti sveikinimą paštu;
    Akiniai - padėti tėveliams išmokyti vaiką skaityti;
    Kalėdinis žaisliukas - pasižadėti ateiti pasveikinti vaiką per Kalėdas persirengus seneliu šalčiu (jei ištraukė vyras) arba snieguole (jei ištraukė moteris);
    Dirbtinis velykinis kiaušinis - pasižadėti per ateinančias Velykas numarginti vaikui 10 kiaušinių;
    Gimtadienio žvakutė - pasižadėti vaikui iškepti tortą per ateinantį gimtadienį;
    Jūros kriauklė- pasižadėti nusivežti vaiką prie jūros;
    Žaisliukas klounas - pasižadėti nusivesti vaiką į cirką;
    Šventas paveikslėlis - pasižadėti pasirūpinti, kad vaikas laiku prieitų Pirmos Komunijos;

    Vaiko vardas
    Siūlome keletą užduotėlių, susijusių su vaiko vardu.
    1. Sudėti vaiko vardą iš kambaryje esančių daiktų. Pavyzdžiui, vaiko vardo pirma raidė A, tai ir daiktas tinka iš A raidės: atvirukas, angeliukas. Antra raidė R, daiktas - raktas, riestainis ir taip su visomis vardo raidėmis.
    2. Reikia maišelių su užrašytomis arba priklijuotomis vaiko vardo raidėmis ir juose pridėtų daikčiukų, kurie prasidėtų ta raide, pavyzdžiui, vaiko vardas JONAS:
    J - javainis;
    O - obuolys;
    N - nosinaitė;
    A - akvarelė;
    S - saga.
    Svečiai turi įspėt kas tuose maišiukuose. Kas atspėja - tam atitenka maišiukas su prizu. Visus maišiukus reikia sukabinti tvarkingai, t.y. taip, kaip rašosi vardas: pirmas maišiukas su J raide, antras - su O ir taip toliau.
    3. Išdalinti svečiams po rašiklį ir popieriaus lapą. Užduotis: sugalvoti tokį rišlų sakinį, kuriame kiekvienas žodis prasidėtų vaiko vardo raide. Pavyzdžiui, vardas - TADAS, sakinys - Tavo Arbata Dar Ant Stalo. Pirmam arba trims pirmiems teisingai įvykdžiusiems užduotį galima sugalvoti ir įteikti prizus.
    „Vaikų" varžybos
    Galima surengti vaikiškas varžybas.
    Išrinkti du dalyvius-savanorius. Kad viskas atrodytų kuo „tikroviškiau", kad dalyviai geriau įsijaustų į vaiko vaidmenį, jie ant rūbų turi užsidėti sauskelnes (tiks skirtos specialiai suaugusiems), vaikiško tipo nėriniuotas kepurytes ir įsikąsti vaikiškus čiulptukus. Taip „pasipuošę" dalyviai keturiomis turi įveikti numatytą distanciją, kurios gale jų laukia kita užduotis, t.y. „mamos" su paruoštais pieno buteliukais. Tuos pieno buteliukus reikia kuo greičiau per čiulptuką išgerti. Kitai dalyvių porai vietoj pieno buteliukų galima šaukšteliu sumaitinti vaikišką tyrelę. Laimi tas, kas pirmas pilnai įvykdo užduotį. Tačiau pralaimėjusysis dar turi šansą atsirevanšuoti: abu dalyviai atsistoja ir bando kas ilgiau vienu kartu įkvėpę oro išrėks Ma-a-a-a-ma-aaaaaaaa. Jei ilgiau išrėkia pirmą varžybų dalį pralaimėjęs dalyvis - skelbiamos lygiosios. Jei vėl laimi laimėjęs - jis skelbiamas kūdikių kūdikiu.
    Pasaka
    Reikia pasiruošti kokią nors neilgą pasakėlę, kurioje būtų kuo daugiau veikėjų. Tada ant mažų popieriaus lapelių iš anksto surašomi visi veikėjai (gali ir ant kelių lapelių būti tas pats veikėjas, svarbu kad lapelių būtų tiek, kiek yra svečių). Šventės metu prieš skaitant pasaką reikia duoti visiems svečiams išsitraukti po lapelį. Pradėjus skaityti, kiekvienas išgirdęs savo veikėjo vardą (t.y tą, kuris jo ištrauktame lapelyje parašytas), turi atsistoti ir pasakyti, pavyzdžiui, palinkėjimą vaikučiui (arba galima sugalvoti kitokias užduoti: pasakyti vaikišką eilėraštį, sudainuoti dainos posmą ar pan.). Tam, kas nesureaguoja laiku atsistoti, galima sugalvoti „baudas", pavyzdžiui, suvalgyti citrinos griežinėlį ar pan.
    Kita variacija: vietoj pasakos su veikėjais galima skaityti tiesiog kokį nors vaikišką eilėraštį, o vietoj veikėjų ant lapukų surašyti žodžius iš eilėraščio.

    Kas tai?
    Žaidėjų skaičius neribojamas. Pirmiausia ant lapelių stulpeliu surašomi įvairūs su krikštijamu vaikučiu arba apskritai su vaikais ar krikštynomis susiję žodžiai. Tik raidės tuose žodžiuose turi būti sumaišytos, pavyzdžiui, INSAPE (Pienas), DMISAIŽA (Žaidimas) ir t.t. Kiekvienas žaidėjas gauna po tokį keistą sąrašą. Per 5 min. reikia šalia netikrų-keistų žodžių užrašyti tikruosius. Laimi žaidėjas, atspėjęs daugiausia žodžių.

    elegancija

  2. 2

    Per musu maziaus krikstynas raseme vaikucio busima profesija visi sveciai ir pakomentavom, kodel taip manome. Cia viena tokia mintis :) Gal panaudosit.

    Indruke

  3. 1

    Mes pakrikstijom savo maze si sestadieni,tai musu kuma buvo pasiruos:sugalvojo humoro forma viktorina,suijusia su krikstynom ir dukra(pvz. kokio ugio ir svorio gime,kas pirmas pasveikino,kada gime ir t.t.,ka reiskia krikstas,koks svarbiausias jo simbolis ir t.t.),o uz teisinga ats. skyre prizus(pvz. brangus karoliai-riestainiai,spa-muilas"Bobas",muzikinis centras-barskutis).Buvo tikrai smagu:) Po to ant laiveliu kiekvienas svecias uzrase po palinkejima,kuriuos paleidom i upe,o nakti- idangu isleidom zibinta, irgi su palinkejimais mazajai.

    Anonimas