• 1ats.

    Mamytes, gal mokat padažą gaminti iš bruknių uogų? Turiu daug ir žinau, kad skanu bet nemoku. O internete pasižiūrėjau tik yra su krienais ir garstyčiom. Gal mokate be šitų priedų?

    JelenaseriogaReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Reikės:

    250 g. svogūnų,

    750 g. bruknių,

    200 g. rudojo cukraus,

    200 ml raudono vyno acto,

    raudonų pipirų,

    1 AŠ druskos,

    200 ml vandens,

    stiklainių ir dangtelių paruoštų konservavimui.

    Gaminame:

    Bruknes nupilame verdančiu vandeniu.

    Svogūnus smulkiai supjaustome.

    Supilame uogas, cukrų, druską, pipirus. Pilame vandenį.

    Verdame vidutinėje kaitroje apie 45 min.

    Sudedame svogūnus, paverdame dar 5 min.

    Supilame actą ir dar 5 min. paverdame.

    Pagardą supilstome į konservavimui paruoštus stiklainius, užsukame, apverčiame, apklojame šiltai ir paliekame atvėsti.

    Skanaus!

    Yuki