• 11ats.

    pas mane yra tokia situacija. su tevu. visa gyvenima nesugyvenau,lb jau sunkus charakteris...ne per seniausiai suzinojau,kad mano. sesei paliko nama testamentu,tas namas buvo uzgyventas kartu su mano mama(jinai yra mirusi. lb senei,as dar lb maza buvau)ktevas nors blogas buvo visada kiek galedavau padedau,o jis su manim kaip pasielge...klausykit kai mirs. gal galeciau pretenduot i namo dali?kaip galvojat?

    erika24Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Esant testamento aprasytojui gyvam,jis savo testamento sprendima gali keisti (perrasyti) tris kartus.Net palikti visai pasaliniam zmogui,jei budamas adekvatus yrasis papildoma sakini beteises gincyti sprendima isvardytiems asmenims. jei tevas nezino sito niuanso,su sese galite drasiai gyncyti savo dali.

    Anonimas

  2. 3

    Jei tevo paliktame testamente nera lemiamo sakinio kad:
    (Perduodu palikima konkreciam asmeniui,"....." be teises pretendetuoti,ir gincyti mano sprendimo pvz: /asmeniskai jums/ - nes santykiai visada buvo itempti ar paslije. Tuomet gincyti savo dalies jus ir negalesite,jos neatgausite. Jei tokio sakinio nera,tuomet teoriskai be abejo galite teisme,toki sprendima protestuoti. Bet, kad galetumete toki prasyma pateikti teismui, privalote kreiptis i teisma ne veliau, koks yra nustatytas istatymiskai termino galiojimas uzprotestuoti,nuo oficialiai notaro paskelbimo dienos,kad jis jau perduotas ir isigaliojes.
    Ansciau toks terminas buvo suteiktas 5 metams,veliau 3 metams,o dabar viso labo,jei neklistu,tai tik, tris menesiai, po testamento palikejo mirties.

    Anonimas

  3. 2

    lulu,zinokit. jus turekit gedos teisti,visa gyvenima priekaistavo,kad as kalta kad motina nuo vezio. mire,man tada4metai buvo kai mire,ko jam as nusikaltau,ir visa gyvenima priekaistauja man.niekam tokio tevo nelinkeciau turet....

    erika24

  4. 2

    gedos turekite, jis gyvas o jus jau norite jo turto dar jam nemirus - rupinkities juo pirmiau is zmogiskosios puses ( gal pakeis testamenta jei jums labai reikia to namo dalies...)

    Lulu

  5. 1

    Deja, Lietuvos respublikos CK nenumato "jokių sakinių", kurie draustų testamentą ginčyti. Erika24 rekomenduočiau pasikonsultuoti su advokatu, nes pati, kad ir esant testamentui galimai gali pretenduoti į privalomąją turto dalį (jei esi iš dalies nedarbinga, reikalingas išlaikymas ir pan.) Neklaidinkit apie jokius sakinius, pašlijusius santykius reikia įrodinėti, o žmogus bus miręs. Pašliję santykiai nereiškia absoliučiai nieko. Kitas reikalas, jei yra, pvzd., teismo nuosprendis. Iš mano teisinio darbo praktikos testamentai ginčijami ir nuginčijami labai dažnai, bet reikia žinoti įstatymus

    labirinta

  6. 1

    Izabelija tikrai gerai parase, tikrai galesite bandyti uzgincyti testamenta, realiai kiek zinau galima beweik kiekviena testamenta uzgincyti , nes to sakinio labai daznai nebuna. Tik reiktu jums kreiptis pas gera advokata pradziai , kad suzinotumete kokie procentai jums islosti byloje.Realiai jei jus abi su sese rupinotes tewu, tai realiai gali buti ir uzgincytas. Sunkiau teisme jei pvz irodoma, kad viena sese visa laika rupinosi tewu , o kita kuri uzgincyti bando juo nesirupino visiskai. Na cia sakau, susiraskite advokata gera , nepagailekite pinigu ant konsultacijos ir viskas

    Pingvin

  7. 1

    jei testamentu paliko, tai jus nieko nepadarysit...jei butum buvusi gera dukra,gal ir tau butu dali uzrases, matyt nebereikalo nieko nepaliko...(cia mano asmenine nuomone - nepykit...)

    Lulu

  8. 1

    jei testamente parasyta, kad nama palieka jusu sesei, tai jai tas namas ir liks. nebent jus su sese susitartumete ta nama kazkaip dalintis.

    Yuki

  9. 1

    manau po jo mirties reikėtų su sese tartis, kad kažką duotų. testamentas teisinis dokumentas, kuriuo išreiškiama žmogaus (tėvo) valia, tai per teismus ar kas išeitų.

    axsta

  10. 0

    iš principo nepretenduočiau,vistiek laimingesnė netapčiau.Ot kai žmonėms tik "turtai" galvoj,tai ir santykių gerų su pačiais artimiausias ir mirus tėvams nebėra.Nebuvot mylima taip ir gavosi,na ką čia pakeisi,nieko. Tegu visi gyvena laimingai,aš tapsiu dar laimingesnė :)

    Anonimas