• 16ats.

    Kiek kalbėjau su moterimis, dauguma sąrėmių skausmus kenčia 6-8 valandas. Tai reiškia, kad gydytojai nuskausminamuosius leidžia ne tada, kai pati moteris nori, o savo nuožiūra?

    Eve89SąrėmiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    mano gimdymas buvo skatintas vaistais, todel saremiu skausma kentejau kur kas ilgesni laika. kai jau nebegalejau kenteti, paprasciau, kad atliktu epidiurini. ji sustabde tik pries pat gimdyma. neisivaizduoju, kokius dar nuskausminamuosius leidzia, neskaitant epidiurinio? dar leido kazkokius nuskausminamuosius pries kerpant, bet nemanau, kad jie bent kiek padejo, nes, kai siuvo, skaudejo 100 kartu labiau, nei gimdant :/

    Yuki

  2. 2

    vezant i gimdomaji epidiurinis yra sustabdomas (atjungiama laseline), ir gimdant jauciami visi skausmai, antraip moteris gali ir nepagimdyti.

    Yuki

  3. 2

    O negalima epidūro prašyti, tarkim, po 1-2 valandų nuo sąrėmių pradžios, arba pačioj pradžioj? Man įdomu, kodėl moterys kenčia, kol gali, užuot paprašiusios nuskausminimo iškart.

    Eve89

  4. 1

    ir su nuskausminamaisiais jausite saremius ir skausma,tik mazesni..nejausdama saremiu nezinotumete kada reikia stumti..

    justinaNL

  5. 1

    saremius kenciau apie 13val - cia jau tokius stipresnius. ir niekas man nesiule epiduro, o kai pati prasiau ir nedave nes pasak ju jau buvo per velu, kaklelis buvo per daug atsiveres. kiek pamenu po sito pasakymo saremius teko kesti dar apie 6 val.
    jei tik buciau galejus tikrai buciau emus epidura, nes nesijauciu lyg buciau Maryte Melnikaite ir aukociausi neaisku del ko :)
    antra karta gimdyciau tik su nuskausminimu.

    arcita

  6. 1

    *Panther* visiskai pritariu. daznai tos, kurios iskentejo visus skausmus, tuo net giriasi. nemanau, kad del to yra protinga girtis. beabejo, gal kazkas manys, kad tos, kurios daresi epidiurini, taip kalba, nes jauciasi silpnesnes, nes negalejo istverti skausmo. beabejo, gal ir galejo, bet tiesiog pasirinko nesikankinti.

    Yuki

  7. 1

    na as niekada nebuvau pries epidura ir nematau prasmes bandyt kazka irodineti kad gali pati kaip gali buti lengviau.manes klause ar noresiu epiduro,na bet mano gimdymas ir truko 18,5 val.

    Panther

  8. 1

    as neprasiau epidiurinio tik prasidejus saremiams, nes is pradziu maniau, kad pati istversiu visa skausma. beje, gimdziau Taivane, ir ten epidiurinis labai brangus, ~500LT. tai jo paprasiau, kai jau tikrai nebegalejau istverti skausmo. buvo toks jausmas, kad tuoj nualpsiu, nes skausmas buvo labai stiprus, ir ji kentejau daugiau nei para.

    na, dabar jau ne tie laikai, kai privaloma kenteti toki skausma. bet vis dar yra daugybe moteru, mananciu, jog geriau gimdyti be jokiu epidiuriniu, istveriant visus skausmus, kaip budavo pries simta metu :')

    Yuki

  9. 1

    mano saremiai truko lygiai 20val, bet viska iskentejau pati be jokiu nuskausminamuju, tiesiog geriau daug vandens ir visa nestuma kasdien dariau nesciuju joga, galbut tas kazkiek susvelnino ta skausma, pagimdziau ir nei itrukimo jokio nebuvo :) po val; laiko atsistojau ir nuejau iki musu palatos kaip niekur nieko :D

    Anonimas

  10. 1

    man nuskausminamuosius suleido tik tada kai prasidejo pats gimdymas ir reikejo kirpti... o taip viska galima pakenteti :)

    xeditukasx