• 7ats.

    Gal turite koki ''super torto'' recepta? kuris butu labai labai skanus , pasidalinkite :)

    Bus mamos gimtadienis, sumasciau padaryti torta, perverciau visokius int.puslapius suradau skanu maskarpones surio torta, bet velnias labai brangiai gaunasi, o visokie pyragai jau atsibode, gal jus turite koki super torta, kuri gaminate per swentes?

    PingvinReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    paprastas bet ne prastas ir l. skanus man jogurtinis tortas, kuri darau (priklausomai nuo formos dydio 21-26cm) - biskvita kepu mazam is 3 kiausiniu didesniam is 5 (kiek kiausiniu tiek v.s cukraus ir v.s be kaupo miltu). issplakus trynius su cukrum (kai padides mase 3kartus) i mase imaisyt 3 v.s miltu prasijotu, ir po to itin atsargiai imaisyt kiausiniu baltymus isplaktus iki standziu putu. priklausomai nuo storio kepu - 15-37min, kai paruduoja virsus, galima isjungt tik neisimt is orkaites- susmegs. palikt valandelei. perpjaut. krema ruosiu (jei dideliam tortui) is 2ind persiku jogurto bios, 1indelio nat jogurto gefilus, 1ind zemaitijos grietineles 450g ir 3 v.s.zelatinos, zelatina isbrinkint pasildyt ir sumaisyt su jogurtu ir plakta grietinele, sulaistant padus kuo pageidautina, pertept kremu.

    Anonimas

  2. 2

    sokoladinis tortas teslai reikes:250g sviesto arba margarino(Kambario temp,)250g cukraus,pakelis vanilinio cukraus,4kiaus.,200g miltu,1arbat.saukst.kepimo milteliu.keli grudeliai druskossviestiniam kremui reikes:1pakelis sokoladinio pudingo milteliu,100g cukraus,0,5litro pieno,250g sviesto(kamb.temp,) Sokoladinis glajus:250g cukraus pudros 50gr kokoso tauku(palmin)"2saukstai kakavos,1-2saukstai karsto vandens. sviesta,cukru,vanilini cukru,druska issukti i baltu putu.Po 1 deti kiausini ir sukti po 2min kol sudesit visus kiausinius.Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir pamazu subert i tesla.Gerai ismaisyti,is teslos turi iseiti 7 ploni paplociai truputi istept tortine riebalais ir det mazdaug 3saukstus teslos ir kept 180 laipsniu temp. apie 8min turi buti grazus rusvi biskvitai.iskepusi iskart atsargiai isimt,nes atvesusi neis isimt,luzines,kept tik ant to isardomo tortines dugno.Ir taip kol visus paplocius iskepsit. Pudingo miltelius sumaisyt su cukrumi,ir keliais saukstais pieno,likusi piena uzvirinti,supilt pudingo mase ir maisant virti 1minute.Pudinga gerai atsaldyti,sviesta issukt iki purumo ir sumaisyt su sokoladiniu pudingu.Biskvito paplocius pertept kremu,tik virsaus netept kremu.Torta palaikyt saldytuve keleta valandu saldytuve. glajui:cukraus pudra sumaisyt su kakava ir pilt sauksta karsto vandens ir gerai ismaisyti,islydyt taukus ir pamazu pilt ir greit maisyt ir pilt ant torto,pilt ant vidurio ir greit placiu peiliu pasklest po visa torta ir leist nubegt ant sonu tada peiliu aplygint,palikt per nakti saldytuve. labai skanus tortas tik reikalauja daug darbo.

    Anonimas

  3. 1

    Mano pats mėgstamiausias ir vienas paprasčiausių tai puraus biskvito persikinis jogurtinis su žele. Čia toks kiekis maždaug 26-28cm formai (nepamenu tiksliai kiek cm maniškė, man atrodo kad 28cm)

    Biskvitui reikia 5 kiaušinių, 5 v.š. cukraus, 5v.š. miltų (visko be didelio kaupo). Trynius su cukrum išplakt kol masė pabals ir padidės triskart, tada subert prasijotus miltus, gerai išmaišyt šaukštu, ir iš lėto įmaišyti likusius iki standžių putų išplaktus baltymus. Bet labai atsargiai ir švelniai. Tortinės dugną padengt kepimo popieriumi (aš uždengiu dugną popieriumi, paskui užspaudžiu ant viršaus susegamą šoną ir apkarpau likusius išorėje popieriaus kraštus), šonų nedengt ir niekuo netept. Dėt į įkaitintą orkaitę 190 laipsnių ir kept kol gražiai paruduos, apie 25min., ir palikt atvėst orkaitėj nepravėrus durų, nes iškart susmegs visas. Atvėsusį perpjaunu į dvi dalis, jei nori trijų dalių, reikėtų daugiau kiaušinių.

    Kremui reikia 3 indelių (350g) persikų jogurto (visada naudoju bios), ir indelio natūralaus jogurto (naudoju visada rokiškio naminis), trijų šaukštų be kaupo želatinos, didelio indelio žemaitijos 36% grietinėlės, pokelio persikų želė. Pirmiausia visada pasidarau žele, paskui gaminu viską toliau.
    Želatiną užpilti apie 80ml vandens, palikti išbrinkti, paskui dar įpylus šlakelį vandens pakaitinti kad suskystėtų. Pravėsusią želatiną supilti į sumaišytus inde, kambario temperatūros jogurtus (taip niekada nesušoks želatina jogurte). Į tą masę įmaišyti plaktą grietinėlę (dedu į ją šiek tiek cukraus ir citrinos rūgšties). Geriausiai išsimaišo plakimo šluotele.

    Biskvitus sudrėkinu vandeniu su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Dedu pirmą biskvitą, užpilu beveik pusę kremo, šaukštu kabinu persikų žele ir padengiu ja kremą, paskui supilu beveik visą kremą, pasilikdama šiek tiek viršutiniam biskvitui (jei darau šventei, kai puošiu tortą dengdama mase, viršaus nedengiu kremu). Dedu į šaldytuvą bent per naktį.
    Iš tikrųjų skanus, ne per saldus, lengvas tortas.

    Anonimas

  4. 1

    man tai super tortas yra gustavo bananu ir meduoliu pyragas

    ruta26

  5. 1

    Štai mano tortas, pagal Indruliuko receptą. Tikrai labai geras gavosi

    http://www.part.lt/img/c4f759f221a68702a8396645989254a0936.JPG

    Pabuciuok

  6. 1

    http://www.chefkoch.de/rezepte/641571165216081/Prinzregententorte.html taip atrodo sis sokoladinis tortas

    Anonimas

  7. 1

    pasižymiu šią temą. Vyras kaip tik grįš tik vakare,gal kažkurį tortą pasidaryt reiks

    Pabuciuok