• 32ats.

    nuo keliu metu ar menesiu vaikui namie nebededavote kepurytes? sakom, kad kuo anksciau nuimsi kepuryte tuo didesne tikimybe, kad vaikui nuleps ausytes, kaip jus manot? ir kada jau laikas namie but be kepures?

    mums dar tik beveik 6 menesiukai ir dar mastau ar tikrai jau galima nuimti kepuryte kad netycia nenuleptu ausytes, patarkyte..:)

    EstaRūbeliai ir avalynėĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    kadangi man abu gime vasara ir labai silta buvo as jos beveik visai nedejau(tik kai ismaudydavau)o del ausyciu tai tik pragalvojimas musu senoliu.teko paskaitynet apie atlepusias ausis tai patys daktarai neigia si mita.

    ausra1234

  2. 3

    nei vienam nedejau namie kepures nors vienas spalyje gimes kitas vasaryje ir ausys neatlepusios, cia nuo genu jeigu tevu atlepe tai ir vaiku bus o jeigu tevu ne tai ir vaiku ne

    vejune

  3. 3

    Tai yra mitas ir kuo greičiau namie jau nuimkite tą kepurytę... Vaiko ausies kaušelis priklauso nuo genų. Kepurės nešiojimas dieną-naktį kenkia galvos odai, plaukams, atima galimybę geriau girdėti ir suvokti aplinkos garsus. Kenkia galvos odai ir plaukučiams. Tikrai nenugulės ausyčių ir neatlėps. Nebent vaikui augant gali išryškėti atlėpumas, bet tai tik genetika, o ne kepurėlių nenešiojimas pirmaisiais gyvenimo mėnesiais..

    lydekaite

  4. 2

    Nu visai niekada nededu

    liena

  5. 2

    o dieve mano, maniau jau niekas netiki tokiom bobuciu pasakom.... ausytes atlepusios ar ne priklauso nuo genu! Mano lelius tik kai buvome ligonineje buvo su kepuryte, gryze namo jos nebedejome niekada

    Pingvin

  6. 2

    ojei be kepurytes jau buvo turbut nuo keliu savaicu. kam ta kepure namie? kai ismaudai tai taip reiktu uzdeti kol galvyte dregna.
    apie ta "nulepima" ausu tai neturiu ka pasakyt net... gaunasi kad kepure prilaiko ausis ir kitaip jos tiesiog nukristu :D

    arcita

  7. 2

    labai aciu jums visoms uz patarimus, manau tikrai kepuryte nuimsiu jau :))

    Esta

  8. 2

    nuo gimimo nededu, ir viskas gerai su tom ausytem :)

    Mamaaa1987

  9. 2

    nuo ligoninesir nebeniasiojo tai buvo trieju dienu ,ne tame esme kad ausys atleps jai nera genuose nepaveldejo atleptu ausu tai ir nebus cia mociutespasaka kad ausys atleps be kepures.

    Anonimas

  10. 2

    Aha, tikrai taip. Siandien teiravausi pas daktara, sake kad iki pusantru metu turi but su kepuryte, nes dar blogiau buna kad viena ausis tik atliepsta... Priklausomai nuo skersvejo, jei jau taip atsitiko tai perstumti lovyte i priesinga kambario puse reikia. Anot daktaro dabar keicia tvarka nes seniau tarybine literatura buvo cia pagal vokieciu medicina taiko jau ir lietuvoje. tai va rekomenduojama iki 3m siaip nesiot kepuryte, net maudyt su ja. ir tik karta i savaite porai valandu nuimt bet jei neiseina tai bent pusantru metu minimum kitaip atlieps viena ausyte

    Anonimas