• 8ats.

    Filio rugstis ? ar tiesa ? kaip isvengti ?

    ar tiesa jog pradedant gerti anksti folio rugsti lengviau vaisius isitvirtina ? ir tai naudinga ? jog vitaminu naudojimas padeda isvengti ankstyvo savaiminio nestumo nutrukimo ... ? kaip to isvengti ?

    SantaSantuteMaistas ir vitaminaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2
  2. 1

    ar tas vitaminu vartojimas padeda apsisaugoti nuo savaiminiu persileidimu ? kaip ju isvengti
    ?

    SantaSantute

  3. 0

    Zinai, maziau tu galvok apie ta persileidima. Mintys turi savybe materializuotis, dar isikalbesi, neduok dieve.

    Info apie folio rugsti:

    Folio rūgštis (o tiksliau folatai, mat gamtoje dauguma rūgščių yra druskų pavidalu, prisiminkime chemijos pamokas) yra vienas B grupės vitaminų, kuris tiesiog būtinas naujų organizmo ląstelių gamybai. Deja, organizme niekuomet nebūna daug folatų atsargų. Todėl užsimezgus naujai gyvybei ir padidėjus jų poreikiui būtina užtikrinti, kad gautumėte pakankamai.

    Kuo svarbi folio rūgštis

    Viena nedaugelio bioaktyviųjų medžiagų, kurių svarba nėštumo metu neabejojama, yra folio rūgštis. Įrodyta, kad vartojant folio rūgštį, kol pastojama ir bent pirmas 12 nėštumo savaičių, sumažėja apsigimimų, susijusių su nervinio vamzdelio patologija. Pirmiausia įskilo stuburo, mediciniškai vadinamo spina bifida, ir vaisiaus galvos smegeninės dalies vystymosi sutrikimų. Daug rečiau pasitaiko įgimtų širdies ydų, šlapimo organų vystymosi sutrikimų, „vilko" gomurio, galūnių trūkumų. Manoma, kad folio rūgštis taip pat gali padėti išvengti kai kurių vėžinių ligų vaikystėje.

    Anonimas

  4. 0

    man atrodo nuo persileidimo neapsisaugosi ai bus lemta prarast prarasi gali apsisaugoti sunkiai nedrbdama,ilsekis gyven iprastai:)sveikai maitinkis

    godute

  5. 0

    foliorugstys yra skiriama kad vaikas vytytusi geai o ar apsaugotas nenumanau,nesijaudink viskas bus gerai i negalvok apie tuos persileidimus;)

    godute

  6. 0

    na as griau pirmus tris menesiu ks vaikelis geriau vistytusi nk blogo nebuvo:)

    godute

  7. 0

    Bent jau man sakė, kad folio rūgštis padeda ir reikalinga formuojantis smegenims. Ją rekomenduojama pradėti gerti min 3 mėnesiai iki pastojimo ir galima nuolat gerti. Kad padėtų lengviau pastoti, bent jau man ginelkologė to tikrai nesakė.

    Lauryytte

  8. 0

    folio rugšti reikia pradėti gerti 3 mėn.prieš bandant pastoti ,bent taip man aiškino ginekologas

    nežiniukė