• 6ats.

    mamytes, kurioms darbe nereikia uzsienio kalbu zinojimo, kokias priemones naudojate, kad nepraras tu ziniu kurias gavote mokymo istaigose? ar internetiniu websitu skaitymas, youtube ivairiu istoriju perziurejimas yra pakankama priemone issaugot zinias?

    Niekad nemokejau gerai nei rusu nei anglu bet visad turejau 8, ta prasme galiu laisvai skaityt, suprats, na kalbet jau sunkiau, bet ir situ ziniu nesinori prarast, megstu youtube narsyt ivairias istorijas, kai kada ka paskaitineju, gal galite patart ka dar galeciau daryt? Ka jus darote ypac dabar kai sedite namie su mazyliais?

    villllijaSkaitymas ir literatūraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    bendravimas tikrai geriausia :) bent jau man. kaip ir sako laiminga, per skype kalbejimasis su uzsienieciais draugais :)

    shirsyte

  2. 2
  3. 2

    As mokiausi 6 kalbu.Beveik visas kalbas vartojau darbe arba kelionese,susirasinedama su draugais is kitu saliu.Lietuvoje tose mokymo istaigose as neismokau gerai kalbu.Mokiausi 5 metus prancuzu kalbos,taciau Prancuzijoje su zmonemis ne visada susikalbedavau.Su anglu kalba buvo tas pats.Vienas dalykas,kai mokaisi is vadoveliu,kai dominuoja taisykles ir teorija ir visai kitas dalykas,kai susiduri su uzsienieciais,kurie kalba ivairiais dialektais,ivairiu greiciu,nukasdami puse zodzio...be abejones,jei turi ziniu,moki kalba,reikia bendravimo,susirasinejimo.Padeda ir skaitymas,filmu ziurejimas kitomis kalbomis.Kalba,kad jos nepamirstum turi buti aktyvi.As kartais net ,,pagaunu'' save bekalbancia ir bemastancia kitomis kalbomis nakties metu ,sapnuose.

    vilem

  4. 2

    Pabandyk per interneta susirasti draugu ir bendrauti,kad ir per skype.As pati daug pramokau bendraudama per interneta su nepazystamais zmonemis,nes nejauciau tada gedos,jeigu suklysiu ar padarysiu gramatine klaida:)

    laiminga1993

  5. 2

    Skaitymas ir ziurejimas,kad ir tv.tai ne pakankama priemone,jei nera praktikos(t.y gyvo bendravimo)Jus gal ir nepamirsit visiskai,bet bendraujant po ilgo laiko tarpo,atsiranda spragu.

    grirute

  6. 0

    skaitymas internete ar ivairiu filmu/video ziurejimas internete gali padeti praplesti zodyna, ismokyti posakiai, issireiskimu, taciau akademines zinios visvien sudils, jei daugiau nieko nebus daroma. Geriausias budas neuzmirsti ir tobuleti, zinoma, bendravimas. Geriausia - ivairiomis formomis: zodziu, rastu, laisva forma, oficialiai. O ir tiesiog teorija kats nuo karto pasikartoti individualiai namie ar kokius kursus palankant tikrai nekenkia. Nes ziurint filmus ir youtube labai lengva nusimust nuo taisyklingos gramatikos :)

    Roisin