Atsakymai

  1. 3

    Manau,tai labiau susije su vieta,kurioje gimei,uzaugai,brendai..,su gerais,nostalgija kelianciais prisiminimais prabegusios vaikystes,paauglystes..,su vieta,kuri tarsi "iaugusi" tau i krauja..,sava.Gamta,zmones,aplinka..Vieta,kurioje visada gera buti..,vietas,kurias visada noresi aplankyti,nesvarbu kaip bebutum toli...Kalbos,paprociai,tradicijos?..Gal ne,bent ne mano atveju.Esu "imli" naujiem issukiam gyvenime,domina ir patinka zmoniu kiti paprociai,poziuris i gyvenima,patinka kitos kalbos.Igesys giminiu?-na,gal siek tiek.O su draugais senais siais laikais begale galimybiu susisiekti,ir ne problema susirasti nauju,jei esi komunikabilus...Bet va,kartais,is sirdies gelmiu..,apima keistas,skaudus ilgesys,sakykim,is vaikystes prisiminimu...tokie kaip pasibegiojimai po Baltijos vandeni,Nidos kopas,pusu osima,atrodo,is toli,toli "uzuodziu" kartais...Ir kaip toli begyvenciau,po kokias juras betektu braidzioti,ar vaikstineti po pusu miska,niekur atrodo nebus taip pat,kaip tik grizus namo.Va,gal ir tai vadinasi,ta meile Tevynei :).Jausmas,kuris be galo artimas sirdziai.

    geguziukas

  2. 1

    Ilgesys namams, seimos nariams, vietai kuri tau brangi.

    Imbiere

  3. 1

    o uz ka ta tevyne mylet reikia???

    vestina

  4. 1

    man Tėvynė yra ne tik ta šalis, kur gimiau, bet ir čia esantys giminės, draugai, artimieji, mano šeima. Ir šnekėkit ką jūs nori, lokit, bet savo Tėvynę aš myliu, gerbiu jos praeitį ir stengiuosi dėl ateities.


    o tu, Yuki, baik googlint, užknisa visur tavo tokius bukus pasisakymus skaityt. Nors kartą savo nuomonę pasakyk, o ne googlo, ir atsakyk į klausimus jei tikrai tą dalyką žinai, ko klausia, nes vien šiandien perėjus per užduotus klausimus tokių tavo biredų priskaičiau, kad neduok tu Dieve

    Anonimas

  5. 1

    Patriotizmas -tai taurus darbas savo šaliai, jos kalbai ir kultūrai.

    Patriotizmas (iš lot. patria ‘tėvynė’) – reiškinys, kai gerbiama, ginama ir mylima bei kartais - aukštinama sava šalis ar regionas, tauta, kalba, kultūra. Patriotizmu nelaikomas toks savo šalies aukštinimas, kai žeminamos kitos tautos ar jų tėvynės, - tuomet tai laikytina šovinizmu. Patriotizmo apraiškos išryškėja kylant tautiniams, teritoriniams konfliktams, ginant savo kraštą ir valstybę.

    Yuki

  6. 1

    tiesiog patriotizmas , tokia ta ir meilė

    Pabuciuok

  7. 1

    Gal ilgesys savo krasto, tradiciju, praleistu akimirku savo gimtineje ir pan. Bet kadangi Lietuva man nieko gero nedave, tik tresia visus ir baigia visus be kelniu palikti, tai isvykus i uzsieni ilgeciausi tik artimuju.

    kvapni_feja

  8. 1

    o kaip tevyne jus myli????pasiuncia pinigeliu i lietuva parvest????

    raima

  9. 1

    kadangi as jos nejauciu, t.y meiles tevyniai, tai to ir nesuprantu!

    tikmama

  10. 1