• 14ats.

    Didelis svorio prieaugis.

    Mielosios mamytes, ar kam taip buvo, kad per antraji menesiuka vaikiukas priaugtu 1,6 kg? Manoji daug daug valgo, tai va ir priaugo. Man pasirode keista, kaip tiek daug, bet gyd.sake jog viskas normaliai, t.y 5,7 kg 2 men kudikis normos ribose. Tik liepe dar duoti arbateles arba vandenuko, nors pati maitinu. Kiek zinau, kai valgo MP, tai daugiau kaip ir nereikia nieko. O kaip jums atrodo?
    PS. duodu kartais pankolio arbat. del pilvelio, tai ji noriai ir daug geria, bet nedaznai. Na edrune turbut ji pas mus... :)

    AusrineMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Aš tai vandenuko tau nesiūlyčiau duoti. Ir pati savo dukrytei tokio amžiaus arbatėlių nedaviau. Užteko mano pienuko. Suprantu, tu irgi maitini, tai tikrai papildomai duoti nereikia. Nebent gyd. tai siūlo todėl, kad mažiau suvalgytų?? Bet tai nėra pačiam vaikeliui sveikiau. Bent jau aš tikrai, susilaikyčiau nuo tokių rekomendacijų.

    O dėl svorio, tai mano mažoji irgi ne iš mažųjų, gimė 3850 g, 2 mėn. svėrė 5900 g (beveik kaip jūs), priaugo per mėn. 1900 g, paskui +1300 g; +1200 g; +1100 g. Nuo 5 mėn. svoris pradėjo augti pamažu, tik po 300 g per mėn. Tai, kad pas mus buvo taip, ir visada į normas tilpdavom:)))

    elegancija

  2. 3

    normalu tikrai, musiskis irgi nuo pirmo iki antro men priaugo 1,700kg svere 6,500kg o cm nuo 1iki 2men paaugao 7,5cm buco 63cm :) kitais menesiais po maziau cm priaugo :) rugsejo 3 bus metukai ir trys menesiai tai kaip tik vizitas pas gydytoja ir ziuresim kiek cia sveriam ir koks ugis yra, 12men buvo 86cm beveik 12kg .tai db pilnai 90cm bus nes yra aukstas vaikis... :)

    Milana69

  3. 3

    pagal paskutines zinias tai vandens iki 6 men visai nerekomenduoja, o svoris tavo vaikelio visai normalus, mano pirmagymis tai dvieju menesiu svere dvigubai negu gime t.y 8kg, bt ir tai kai ugis jo didelis tai tilpo i vaiko augimo lenteles..

    gertruda

  4. 3

    Mano irgi valgė kas kelias val., bet gerai, kad neatpylinėjo. O gal pabandyk šiek tiek mažiau maitinti, t. y. trumpiau. O gal ir pertraukėles tarp maitinimų padaryk ilgesnes, tegul šiek tiek pazyzia. Na, nesiūlau, kad jau rėktų verktų, bet gal ne iš karto duok krūtį. O čiulptuką ima? Gal jį pasiūlyk? Mano tai ir čiulptuko neimė nė karto. Bet kažkaip su papu gyvenam jau visi metai ir dvi savaitės:)

    elegancija

  5. 2

    Pirmais menesiukais vaikutis daug priauga, bet veliau vis maziau ir maziau. Nepergyvenk, jei gydytoja sake, jog viskas gerai, tai vadinasi taip ir yra :)

    Indruke

  6. 2

    Nors mamytes jau ir patare bei nuramino, bet ir as galiu pasakyti, kad tikrai nera reikalo vaikui ka nors papildomai duoti, jei pati maitini. Mamos pienas yra butent toks, kokio reikia vaikuciui, jis is jo ir atsigeria, ir pavalgo. Ir jau irodymais sugriautas tas mitas, kad mamos pienas yra riebus ir tukina vaika. Taciau, deja, kai kurios gydytojos dar taip mano :(. Net ir tuo atveju, kai vaiko svoris yra mazas, dar nereiskia, kad kazkas negerai, nes kiekvienas vaikas yra individualus, skirtinga jo kaulu struktura ir pan. O gydytojai vertina tik pagal bendra lentele. Tad ir as dar karta galiu nuraminti, kad Tavo vaikucio svoris normalus (maniskis net daugiau svere ir atpylinejimu buvo). Maitink toliau savo kudiki MP ir tiek, kiek jis pats nori!

    Ausra

  7. 2

    mes irgi daug priaugdavome ir valge jis nemazai. Tiesa dabar irgi daug valgo, del apetito vaikas nesiskundzia :)

    ddaivute

  8. 2

    Mes pirma ir antra menesi taip pat daug priaugome gyditoja sake kad taip turi buti. o va nuo 6men tai svoris vis po maziau auga ir viskas puiku:)))

    mamyciuke

  9. 2

    mano mergaite irgi daug priaugdavo, 1200, ir viena karta 1600g,.:)) nereikai nerimauti.o va kai mazai priauga tada reiktu nerimauti, nes mano sunelis pirma men priaugo tik 500g:(( kur reikia maziausiai pirma men priaugti 800g.ir visus kitus men po nedaug, tik kelis kartu buvo 1000g.nors aisku viskas jam gerai visi tyrimai, visi dakratai apziurejo, bet vistiek buvo neramu, beto labai atpilinejo:(((

    ievutek

  10. 2

    Maniskis 2 menesiu svere apie 6 kg, taigi nusiramink, viskas tavo lialiai gerai. O Elegancija jau tau dave geru patarimu :)

    Agne