Atsakymai

  1. 2

    Kiek zinau, gleiviu kamstis buna tik pas tas, kurios laukiasi. Patarciau nueiti pas geresni specialista :)
    O "blogiausiu" agtveju apsvarstyti dirbtinio apvaisinimo galimybe.

    Yuki

  2. 2

    Man atrodo, kad jus kazka ne taip supratot. Jokio gleiviu kamscio tenai nera, jis buna tik pas nesciasias. Jums greiciausiai yra taip vadinamas nesuderinamumas, kai jusu gleives, grubiai tariant, zudo spermatozoidus ir neleidzia jiems nukeliauti reikiama linkme. Ir tam nereikia dirbtinio apvaisinimo, nes taip dazniausiai vadinamas IVF. Jums turetu butina taikoma IUI, sis budas nera toks brangus ir toks sudetingas, kaip dirbtinis apvaisinimas. Daugybe moteru pastoja tokiu budu, taip kad nieko cia baisaus nera! Truputis informacijos, cia rasoma ir apie imunini nesuderinamuma.

    IUI

    Intrauterininė inseminacija (trumpinys -IUI) – tai neskausmingas, specialiai paruoštos vyro spermos sušvirkštimas tiesiai į gimdą ovuliacijos metu, t.y. spermatozoidai patenka tiesiai į gimdą pačiu vaisingiausiu ciklo metu. Kitaip tariant, padedama spermatozoidams surasti teisingą kelią, kadangi kartais jiems patiems pasiekti kiaušintakius būna sunku. Inseminacija yra atliekama naudojant ploną plastiko kateterį, įvedant jį per makštį ir gimdos kaklelį. Procedūra yra greita ir daugumoje atvejų visai neskausminga.
    IUI gali būti atliekamas natūraliame moters cikle ovuliacijos metu arba stimuliuojant ovuliaciją vaistais. Gali būti atliekamos viena arba dvi IUI vieno mėnesinių ciklo metu.
    Indikacijos IUI taikymui:
    ·Moters gimdos kaklelio patologija – susiaurėjimas;
    ·Imuninis nevaisingumas – partnerių imuninis nesuderinamumas tarpusavyje, kai į makštį patekę spermatozoidai ir toliau nukeliavę į gimdos kaklelio gleives, netenka judrumo;
    ·Kai vyro sperma yra subfertili (vaisingumas yra sumažėjęs, tačiau gali apvaisinti moterį: koncentracija mažesnė nei 20 milijonų mililitre ir progresyvus judrumas – judantis pirmyn - mažesnis nei 50% pagal PSO rekomendacijas).

    IUI taikymo sąlygos:

    ·Pratekami moters kiaušintakiai;
    ·Natūrali arba vaistais stimuliuota ovuliacija;
    ·Kai bendras judrių spermatozoidų kiekis ejakuliate yra ne mažiau 5 mln.

    IUI efektyvumas:

    IUI efektyvumas vieno ciklo metu yra 10-15 %. Sveikos poros tikimybė pastoti natūraliame cikle yra tik 20%. Rekomenduojama atlikti 6 IUI ir jei moteriai nepavyksta pastoti, toliau siūloma kitas gydymo būdas - pagalbinis apvaisinimas IVF.

    IUI gydymo eiga

    ·Pirminė gydytojo konsultacija ir poros nevaisingumo priežasčių ištyrimas;
    ·Hormoninė stimuliacija. Moteriai yra skiriama neintensyvi hormoninė stimuliacija, siekiant reguliuoti kiaušialąstės brendimą ir prognozuoti ovuliacijos laiką;
    ·Folikulų augimo sekimas ultragarsu. Siekiant nustatyti tinkamiausią laiką inseminacijai, ultragarsu moteris stebima kelis kartus stimuliacijos metu. Inseminacija dažniausiai atliekama apie 14-15 ciklo dieną;
    ·Tikslus ovuliacijos nustatymas. Siekiant užtikrinti, kad ovuliacija ir inseminacija vyktų tiksliai tuo pačiu metu - subrendus folikulams (iki 18-23 mm dydžio) suleidžiama HCG injekcija (Ovitrelle ar Pregnyl) ir tuomet po 24-36 val. įvyksta ovuliacija, kada ir atliekama IUI procedūra;
    ·Nėštumo testas. Praėjus 14-ai dienų po IUI atliekas nėštumo testas arba HCG kraujo tyrimas.

    Sėkmingam gydymui svarbu, kad moters gimdos ir kiaušintakių funkcija būtų normali. Kiaušintakiai turi būti praeinami. Kiaušintakio ampulinis galas turi sugebėti priimti kiaušialąstę įvykus ovuliacijai ir transportuoti apvaisintą kiaušinėlį (embrioną) į gimdą, kur jis turi įsitvirtinti ir vystytis į vaisių.

    IUI efektyvumas

    IUI efektyvumas vieno ciklo metu yra 10-15 %. Sveikos poros tikimybė pastoti natūraliame cikle yra tik 20%. Rekomenduojama atlikti 6 IUI ir jei moteriai nepavyksta pastoti, toliau siūloma kitas gydymo būdas - dirbtinis apvaisinimas IVF.

    Anonimas

  3. 1

    Padėti gali dirbtinis apvaisinimas. Nors ir natūraliai planuojant šeimos pagausėjimą nereikėtų nuleist rankų, jei vyro spermograma gera, nes būna, kad moterys su tokia bėda praėjus ir ilgam laiko tarpui, vistiek pastoja, pakitus vyraujančio tipo gleivių kiekiui. Beje, tyrimui galbūt buvo parinktas netinkamas ciklo laikas (nors abejoju, nes ne pas veterinarą lankėtės...).
    Šiaip jei galite sau leisti, ir tikrai laukiate šeimos pagausėjimo, manyčiau, rinkitės dirbtinį apvaisinimą, nes per keletą metų intensyviai stengiantis pastoti, dažnai kyla įtampa tarpusavio santykiuose, paveikiama ne tik nuotaika, ūpas daugeliui dalykų, bet gali kilti reali grėsmė santykių išsaugojimui. .

    Anonimas

  4. 1

    tikrai nenuleiskit ranku ir vaziuokit pas '' tikrus '' nevaisingumo specialistus ,jei esat is Kauno tai galiu rekomenduoti klinika ''motina ir vaikas '' gyd.Zydrunas Zeba ,internete pasiskaitykit apie si gydytoja ir nuvykit pas ji ,gal gales juom padet

    nežiniukė

  5. 1

    buvau klinikoje , man padare laparaskopija bet ji nieko blogo neparode viskas ten sake gerai yra , tai siandien atliko ta labaratorini tyrima, paeme is manes tepineli ir reikejo vyro spermos , atsakimas buvo neigiamas , pasake man kad mano gleivines kamstis nepraleidzia spermatazoidu :(

    Anonimas

  6. 1

    tai ko jus cia bijot ? dirbtinio apvaisinimo ar ko ? , svarbu kad po dirbtinio apvaisinimo pastotumet ir isnesiotumet sveika kudikeli :) jei jau buvot pas daktarus tai jums jie turejo pasiulyti kazkokius dirbtino apvaisinimo budus ,tokius kokie jums padetu :) tikrai nebijokit dirbtinio apvaisinimo ,tik zinoma reikia tam pinigeliu. o pas kokius jus buvot gyd.privacius specialistus ar poliklinikos ginekol.?

    nežiniukė

  7. 1

    na manau geras specelistas viska patars paaiskins .

    Anonimas

  8. 1

    as pagalvojau gal kam yra taip buve , gal yra kas cia su patirtimi

    kristal

  9. 1

    man atrodo, kad ginekologas daug daugiau jums gali pasakyti, o mes galim i lankas tik nusipaistyt jei neismanom to :)

    Greta777

  10. 1

    o mane siandien nugazde daktaras , nes pasake kad niekuo negaliu padeti jums belieka tik dirbtinis apvaisinimas

    Anonimas