Atsakymai

  1. 3

    Prisitaikiau lengvai, iskart radau ka veikt, ejau ir mokytis, ir dirbt, su visais visur sutardavau, bet artimu draugu tarp svetimsaliu neradau, taciau su keliom ne lietuvem merginom bendrauju iki siol, nors ir retai.
    Su vienais kaimynais anglais taip pat sutariam, visada susitike pasikalbam, per sventes imetam vieni kitiems atviruku su sveikinimais, o kai man gime sunus gavau ir dovanele nuo ju.
    O kita kaimyne yra atsiskyrele vienise, ji net su kitais anglais kaimynais nesisveikina, tai ir as jai i akis nelendu.

    Vita_321

  2. 2

    Matai,anonime,as apsupta tu norvegu ivairaus amziaus vaiku jau sesti metai.As tiesiogiai dirbu su jais ir bendrauju,todel ir sakau savo nuomone.Neteisinga taip kategoriskai teigti:blogi,geri...Parasiau,kad man nepatinka kai kurios ju ,,vertybes'' ir kad blogai jauciuosi.Bet kartais buna ir maloniu akimirku ,nera jau taip tragiska.

    vilem

  3. 2

    As labai sunkiai, labai kompleksuoju del kalbos barjero, siek tiek angliskai sneku, bet ne tiek, kad laisvai bendrauti galeciau su bet kuo, juolabiau mano vyras sneka 3 kalbomis, jam bepigu, o as net su jo draugais sunkiai susikalbu, galvoju pradeti eiti i kursus, mokytis kalba, nes be jos cia isprotesiu. Tiesiog vieni gabesni kalboms, kiti ne, man nuo pat pradziu jau mokykloje sunkiai sekesi kalbos:-(

    Anonimas

  4. 2

    Gyvenu jau sesti metai Osle.Bendra kalba su norvegais randu,bet nejauciu vidinio komforto.Saltas mandagumas.Su kaimynais bendraujame tik tiek kiek reikia.Truksta silto bendravimo.Placios sypsenos-o viduje tustuma.
    Nemandagus norvegu vaikai.Mane tai erzina,nes esu pedagoge.Daug kas patinka norvegiskoje kulturoje,bet daug ko nepriimu.Sunku ziureti i ju ismetama maista,suaugusiuju negerbima,nesisveikinima.Turiu kitas vertybes.

    vilem

  5. 2

    na pirmi metai buvo lb sunkus ,vaziavau atostogu pas mama taip ir likau jau 5 metai ,kalbos nemokejau,draugu irgi nulis ,bet neuzilgo susibendravau su lietuviais,gavau darba,bet ilgesys buvo ziaurus ....vaikai sunkiai priprato,mokykloj pirmus metus lb sunku buvo be kalbos....

    noriupraustis

  6. 2

    Pisitaikiau,gan greit,darbas padejo ismokt kalba,bedirbdama susipazinau su savo busimu vyru.Draugu Radau labai daug,dar plius vyro draugai,tai nera niekada nuobodziu dienu,kartais net noris vienatves.Na as jau senbuve 11metu tai nebesijauciu nei atvykele,nei vienisa

    Anonimas

  7. 2

    Vyras jau gyveno toj šaly pusantų metų, tai jis jau vietinis buvo ir mokėjo kalba gan gerai, visur susikalbėdavo..Tai man atvykus jau buvo lengviau, nes jis turėjo jau ir savo ratą pažįstamų naujų, ir kalbą mokėjo, man beliko priprast :) Aš neužsidarius namie einu einu einu.... su vaiku.. o kai einu tai ir sutinku daug žmonių, dar vaikas komunikabilus tai jis gražiai pakalbina kitos mamos vaiką tai jis pasisveikina na ir taip prasideda pokalbis. TIk sunkiau būna jei pašnekovas nemoka anglų kalbos..man vien norvegiškai susišnekėti dar sunku.. Yra draugai lietuviai keli pas kuriuos mes vykstame, tai jie atvyksta.. Yra kelios mamos lietuvės, su kuriom vis žadam susitikti, bet palaikom ryšį telefonu ar internetu. Aš kažkaip lengvai prisitaikiau, maniau bus man labai labai sunku svetur, bet palyginus tikrai viskas sklandžiai ir greitai :) Tiesa ledai labiau prasilaužė kai pradėjau eiti į norvegų kalbos kursus. Jau girdint pokalbius maždaug suprantu apie ką šneka, jei kažko paklausia galiu atsakyti.. todėl daug drąsiau jaučiuosi :)

    lydekaite

  8. 2

    Kol kas sios salies kalbos nemoku, bet mokausi, ir tikiuosi kad ateityje susikalbesiu gana laisvai, nes be kalbos cia negauciau darbo, o man tai labai svarbu, nes nenoriu visada buti tik namu seimininke :')
    Kol kas bendrauju tik su kalbanciais angliskai, o cia tokiu, deja, nedaug.
    Bendrauju tik su viena kaimyne, ji tame paciame name gyvena, aukstu zemiau :)

    Yuki

  9. 1

    Man patinka, bet, kad labai lengvai adaptuociausi, tai nepasakyciau - viskas palengva, pamazu eina.... Su kaimynais nelabai bendraujam, pasimojuojam, pasisveikinam ir viskas, mazai ju teturim... Dar tik bandau isivaziuot, isiliet i Svedijos visuomene, nors jau 2 metus gyvenu...

    reda83