Atsakymai

  1. 3

    beto anksciau gal ir buvo kazkoks panasus virusas,bet laikui begant jis mutuoja ir tampa daug pavojingesnis,net mirtimi baigiantis... anksciau daug ligu nebuvo tokiu kokios yra dabar...

    Milana69

  2. 3

    ne iki 2 o iki 3metu imuniteta igauna... :) tai ir yra pats pavojingiausias laikas vaikui susirgti,kai didesnis aisku gali susirgt taip pat kaip ir neskiepytas...
    kad vaikas iki 2m nelanko darzelio nereiskia ,kad negali susirgti,aisku kai pradeda lankyti susiburimus ta tikimybe isauga N kartu... pritariu... bet norejom apsidrausti,kad vaikas iki lankymo darzeli nesusirgtu arba bent jau lengvesne forma sirgtu nei neskiepytas...todel nebuvo gaila tu beveik 600lt.
    aisku jei nebutu buve tu atliekamu pinigeliu,nebutume skiepyje,ir taip pat butume mane,kad gal but musu vaikas nesusirgs..

    Milana69

  3. 3

    O klausimas toms mamytėms, kurios skiepijo: Ar jums neminėjo, kad vaikučiai šiam skiepui imunitetą įgauna tik iki dviejų metukų? Vėliau jeigu susirgtų, tai būtų tas pats, kas ir neskiepytas vaikas sirgtų? O kad susirgs vaikutis iki dviejų metukų amžiaus, tikimybė yra pati mažiausia. Dažniausiai susergama, kai vaikučiai patenka į "bendruomenę", dažniau kontaktuoja su kitais vaikais, nelabai švariais daiktais. O tai irn utinka darželyje, mokykloje. Taip pat pagalvokit, nuo kada pradėjo skiepyti nuo šio viruso? O ką, anksčiau ta liga nesirgo? Nebuvo "nešvaros" viruso, ar labai jau sterilu visur buvo??? Aš išauginau du vaikus ir apie tai tuo metu niekas nebuvo užsiminę, nei apie skiepus, nei apie tokią ligą. O gerai prisimenu, kaip mano vienas vaikas (atrodo jau pradinėse klasėse) sirgo - ir vėmė, ir viduriavo. Bet kitas sūnus neužsikrėtė tuo, nei mes patys. Be to rotaviruso yra nemaža atmainų, kaip viena Nota virusas, tai kad nuo visko apsaugotas nebūsi.
    Be to apie šį skiepą mamanijoje jau buvo nemažai klausimų ir atsakymų, tai kad pasiskaityti tikrai yra kur ir pasidomėti plačiau.

    elegancija

  4. 3

    mes pasiskiepijome... nors mums metukai dar tik dar nebuvom susidure su siuo bjauriu virusu ir tikiuosi nesusidursim... o tai ,kad jei vaikas nelanko darzelio maza tikimybe susirgt-gryna nesamone,pas mus giminej vaikutis 2metuku beveik buvo taip pat nelanke jokiu darzeliu,visa laik beveik namie budavo nes tevai seneliam palikdavo jei kur vaziuodavo ir ka per metus 3kartus su siuo virusu sugebejo ligoninej atsidurt...tas virusas prikimba lb greit,nuo neplautu rankyciu, nesvaraus zaislo ,bet kas is giminiu gali ta virusa ant rubu parnesti nesvarbu kad pats nesusirgo (imunitetas atsparesnis) parnesa tam kam imunitetas silpnesnis...
    mes pasiskiepijome,nepagailejome pinigeliu del vaiko ir tikimes,kad nesusirgsim ,o jei ir susirgsim tai lengva forma...

    Milana69

  5. 2

    Roto virusas - neplautu ranku liga. Skiepai gali buti 2 arba 3, cia priklausomai nuo to, kurios farmacines imones vakcina jus pasirinksit. Sauni diskusija gavosi, gaila per velai pasiskaiciau, nes kai reikejo apsispresti del skiepo, tai nelabai turejau su kuo pasitarti. Mes neskiepijom nes daug panasiu virusu yra - roto, noro ir dar kazkoks trecias. Be to, virusai mutuoja del to daznai ir atgula i ligonines net pasiskiepusieji. Jei skiepas butu veikes visus siuos virusus ir ju atmainas, be abejo butumem pasiskiepyje kad bent iki tu 3 metu augtumem saugus. Cia panasiai kaip su skiepais nuo gripo - paisiskiepiji nuo gripo A, o siaucia gripas B:)))

    linelis

  6. 2

    Mes skiepijom ir tikrai nesigailiu, tai kas kad iki 2 ar tiju metu vaikas tik gauna imuniteta, bet labai mazam vaikui tokia liga sirgti labai pavojinga.

    Indruke

  7. 2

    O yra ir tokių mamyčių, kurios jokiais skiepais savo vaikučių neskiepija, net ir privalomais. Ir vaikai sėkmingai visas ligas aplenkia. Kažkaip paskutiniu metu vis nuo to Rota viruso siūloma skiepytis. O tai kodėl taip įkyriai nebruka skiepų pvz., nuo vėjaraupių? Juk jie irgi gali iššaukti komplikacijas, ypač vyresniame amžiuje? O kodėl nesiūlo skiepyti nuo erkinio encifalito (na tai ne virusas, bet irgi pakankamai pavojinga, jeigu užsikrėstum). Yra nemažai ligų, kitų pavojų, nuo ko galima būtų pasiskiepyti, bet juk nuo visko neapsisaugosi vien skiepais. Tai kad aš geriau skiepyčiau nuo erkinio encifalito, nei nuo Rota viruso.

    elegancija

  8. 2

    Na, jeigu mes neskiepijom, tai dar nereiskia, kad nieko neismanom ir stumiam vaikucius i pavoju. Apie skiepus tikrai daug skaiciau, netgi sesele dvd man dave namo parsinest, ten buvo papasakota tas pats, ka Elegancija rase. Kokia nauda is skiepo, jeigu jis galios tik iki 2 metuku? Mums jau ne uz kalnu 2 metukai, bet isvis niekuo nesam sirge, netgi as gudziais tarybiniais laikais nesirgau tokiais dalykais ( seniau bet koks smarkus viduriavimas, vemimas ir t,t, buvo dizenterija vadinamas, jeigu neklystu).
    Ir idomu, kodel patys gydytojai labiausiai akcentuoja asmens higiena ir roto virusas dar vadinamas Neplautu ranku liga? Juk ne siaip sau...

    Agne

  9. 2

    it tikrai neuztenka vien plauti rankas vaika laikyti ant pedantisko rezimo ,ir galvojat vaikas tada jau nesusirgs-labai klystate... aisku higiena vaidina svarbu vaidmeni,bet to neuztenka,kad apsisaugoti nuo sio viruso...
    uj kaip mazai info cia turi kai kurios mamytes apie roto virusa,o deretu daugiau pasiskaitinet,pasiklausinet gydytoju,nes nuo jo labiausiai nukencia musu patys brangiausi turtai-vaikai :)))

    Milana69

  10. 2

    mes skiepijome,nes roto viruso formu yra daug,o skiepija nuo tos baisiausios kur buna net mirties atveju :( tad manyciau jog mamos yra klaidinamos arba tiesiog mazai gauna info apie siuos skiepus.Kadangi siuo metu sunki daugumai materialine padetis tai gydytojai ir neausina burnu,nes tai juk ne 50Lt....As tai asmeniskai jau budama nescia zinojau kad skiepysiu,tai ir pinigelius pataupiau :) mums vienas skiepas kainavo 230Lt.tad abu-460Lt.Be to roto virusas dazniausiai plinta kaip ir gripo virusas,tad higiena cia maza vaidmeni atlieka,higiena labiau reikalinga kad vaikutis nesusirgtu stomatitu :) o jei kuri ir zino atveju jog po skiepo vaikuciai susirgo tai tikrai lengvesne forma buvo nei butu nepaskiepytas.

    Anonimas