• 21ats.

    Nepilnametės pastojimas

    Mamytės,turiu tokį klausimuką jai tarkim jūs turėtumėte dukra ir jai būtų 14 beveik 15metų ir ji pastotų,bet ji norėtų išvalymo,o jūs ne kaip bandytumėte dukra perkalbėti,nuo didelės klaidos kurios gali gailėtis visa savo likusį gyvenimą?
    Mano puseserės dukrai beveik 15m ji neščia,bet nori aborto,o jos mama nenori dukros traumuoti,bet nori gražiai su ja susitarti,kad jo nedarytų,bet nežino kaip tai padaryti,ir manęs klausė patarimo,bet nelabai žinau,kaip jai patarti :) Ką jūs patartumėte tokiai mamai? :)

    KeituksPsichologinė savijautaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Tai čia ir taip aišku,kad nedarys,bet ta prasme,ji bijo traumuoti savo dukra,tokiais žodžiais gimdysi ir taškas,nes tau nieks aborto nedarys... Ji nori kaip nors gražiai prieiti,prie to,kad nedarom,nes tas vaikutis nekaltas,kad tu per anksti pradėjai lytinius santykius,nu čia aišku labai kebli situacija,tačiau norėtusi kažkaip jai padėti,ji tikrai atrodo,myli vaikučius,bet ji negali patikėti,kad pagimdžiusi,negalės lakstyti su draugėmis,per atostogas sėdėti prie kompo iki paryčių o po to iki pietų miegoti,tiesiog ji negali patikėti dar ir to,kad ji turės keltis naktimis,jį maitinti,maudyti prižiūrėti vesti pas gydytojus kai susirgs,auklėti ir tiesiog atiduoti visa save jam ir prisiimti atsakomybę...

    Keituks

  2. 2

    http://www.youtube.com/watch?v=ZxHiSXlqxkg&feature=watch_response, manau reikai zinot info pries priimant sprendima t.y kaip atliekami abortai.. be to na kiek zinau vyresnes moterys kurios neplanuotai pastoja bet nenori daryt aborto vyksta I tas salis kur legalus atviro ivaikinimo istatymas ir ten ivaikina vaikucius ir jos gauna visa info apie vaika, jo augima vystymasi karta per metus, o gal ir dazniau aplanko ta vaika.. tad gal netgi apie tokia situacija pagalvot..

    vejune

  3. 2

    o gal naudinga abiem butu pakalbet ir isklausyt profesionala gal gydytoja, gal psichoterapeuta, o gal soc.darbuotoja, na sudetinga situacija ir teigiamo sprendimo cia nera, bet jau tai kad mergaite turia protinga ir palaikancia mama yra manau daug

    vejune

  4. 2

    Tai butu jos sprendimas, bet ziuriu jus ten visos anksti praded:-), nezinau kaip elgciausi, manau leisciau pasirinkti paciai ir savo nuomone issakyciau tik jei manes klaustu, siaip ar taip, jau man turbot tektu ta vaika auginti, nes dukra noretu juk ir mokykla baigti ir su tom paciom draugem isbegti, padeciau kuo galeciau, nors nenoreciau atsidurti tokioj situacijoj, as 14metu net negalvojau apie seksa.

    Anonimas

  5. 2

    Tai va tame ir yra esmė,kad mama su ja nesusikalba,jos iškart rėkauja viena ant kitos pykstasi,o tai jau manau yra negerai,o ir kaip ji man yra sakiusi,kad ji neįsivaizduoja pačio gyvenimo su vaikučiu,neįsivaizduoja tų bemiegių naktų to dienos grafiko ir pan...

    Keituks

  6. 2

    Manau geriausia jeigu mama nuvestu pas psichologa ar daktara,kad paaiskintu apie viska,kokios pasekmes gali po aborto,kaip ji gali gailetis,parodyti kokiu video siuzetu apie moteris pasidare aborta ir paskui gailisi visa gyvenima.
    Ir siaip,nepilnametei niekas nedarytu aborto be mamos sutikimo.

    laiminga1993

  7. 2

    Sunkus atvejis,ji juk jauna,nesuvokia kaip tai svarbu.Nors padaryta labai negerai.Ji juk vistiek neturi teisės darytis aborto jei mama neleidžia,nes ji nepilnametė.Kas kad nori to aborto,gimdysi vaikeli ir viskas,gultis sugebejai,reiškias sugebėsi ir gimdyti.Taip ir pasakyčiau savo vaikui.o ant galo palaikyčiau ją.suprasčiau.

    Anonimas

  8. 1

    Tokio amziaus paaugles labai principingos. Ji ko nori, to siekia ir nesvarbu, kad kelias vestu ne i ta puse. Reik jai paaiskinti, kad veliau gali ir netureti vaiku..

    Imbiere

  9. 1

    jauna mergyte, dar nesupranta koki dziaugsma nesioja po savo sirdele. o perkalbejimo budaus galiu pasiulyti tokius;
    1 parodikyte jai filma apie abortus
    2 nuvezkyte ja i nepilnameciu mamu ir ju vaiku globos namus uzuoveja jei esate vilnieciai. Linkiu jums kantrybes ja perkalbant ir tikiuosi ji nepadarys didziausios klaidos savo gyvenime.

    naktiesziedas

  10. 1

    bandyciau kalbeti su vaikelio tevu, kad perkalbetu dukra nesidaryt aborto, o jei jis noretu palikt ja tai pagazdinciau nepilnametes isprievartavimu

    moliugelis78