Atsakymai

  1. 3

    As va ka radau internete:

    Kas yra vyninė dėmė (portveino spalvos dėmė)?
    Portveino spalvos dėmė (naevus flameus) - tai įgimtas odos kraujagyslinis apsigimimas, dar kitaip vadinamas „vynine dėme“. Tai plokščia raudona ar melsvoka odos dėmė. Dažniausiai portveino spalvos dėmė būna veide. Nors tai ir vadinama kraujagysline displazija, tačiau manoma, kad ligos priežastis yra ne pakitusios odos kraujagyslės, o jų įnervacijos sutrikimas. Dėl neišsivysčiusios įnervacijos dermos kraujagyslės visuomet yra išsiplėtę, kas vizualiai atrodo kaip raudona odos dėmė.

    Ar gyvenimo eigoje ši dėmė kinta?
    Ši patologija nėra navikinės kilmės ir ankstyvojoje vaikystėje portveino spalvos dėmės neauga. Pablogėjimas, t.y plitimas, storėjimas ar mazgelių atsiradimas (nodulinė transformacija) yra galimas susirgus kitomis ligomis, paauglystėje, esant sunkiai traumai, nėštumo, gimdymo metu.

    Ar galima pasveikti be gydymo?
    Skirtingai nei hemangioma, portveino spalvos dėmė savaime niekada neišnyksta, jos savaiminis pagerėjimas yra neįmanomas.

    Kaip gydoma portveino spalvos dėmė?
    Efektyviai gydyti galima tik lazerinėmis procedūromis, chirurginis dėmės pašalinimas dažniausiai nėra kosmetiškai priimtinas ir duoda trumpalaikį efektą. Prireikia keleto ar net keliolikos procedūrų lazeriu, kol pasiekiamas norimas rezultatas. GK Klinikoje be modernaus lazerinio gydymo būdo taikomas ir gydymas intensyvia pulsine šviesa, tačiau geriausi rezultatai pasiekiami derinant abu šiuos gydymo metodus.


    Kada reikia pradėti gydyti portveino spalvos dėmes?
    Gydymas efektyvesnis ankstyvojoje vaikystėje, kuomet dar nėra nodulinės transformacijos ar kitų ligos komplikacijų.


    p.s. cia raso apie gydyma GK klinikoje, bet manau gydo daug kur.

    jurc

  2. 1

    esu girdejus,bet musu giminej niekas neturi

    ruta26

  3. 1

    esu girdejus..ir deja, yra pas mano maziuke po nosyte..tokia vientisa vyno spalvos demele..kai buvom konsultuotis, minejo, kad ji savaime neisnyks, kaip pvz, gali su laiku pranykti "gandro znybis"....

    raimoskyte

  4. 1

    Apie tokia deme esu girdejusi ir pas keleta zmoniu esu maciusi, bet paciai su jomis susidurti neteko. O klausimas tavo tik toks, ar mes girdejusios apie vynine deme?

    Agne

  5. 1

    tokia deme turi M.Gorbaciovas

    Idora

  6. 0

    Grupės nuoroda - https://www.facebook.com/groups/2965811067005107/

    Anonimas

  7. 0

    Kam aktualu kviečiu prisijungti prie facebook grupės - "Portveino spalvos dėmė - naevus flameus - lietuvių bendruomenė" 🤗

    Anonimas

  8. 0

    Man 31 metai, turiu tą nelemtą naveus flameus, bet kažkaip susigyvenau, nors ir nesusitaikiau. Ji užima apie 30 proc mano veido , atradau tam tikrų neblogų priemonių maskavimui, daugelis net nenumano, kad kažkas ne taip :), dariau gal 6 lazerines procedūras, kadangi plotas nemažas tai ir kainuoja nemažai, ir į žmones negali pasirodyti apie 3 savaites. Vaikystėje daug paprasčiau būtų ir lengviau, tačiau technologijos dar nebuvo tiek pažengusios.

    Anonimas