Atsakymai

  1. 2

    Nereikia tik traumuoti vaiko, aprėkti vaiką ar net bausti kažkaip. Ji nusikaltimą padarė jeigu savo noru? Kaip tik tokiu momentu mama turi įgauti pasitikėjimą, kad dukra nesigėdytų kažko klausiama atsakyti, kad pasitikėtų mama įvykus kažkokiam įvykiui, kad paklaustų patarimo ir nesislėptų.. Labai svarbus momentas kai bus nuspręsta ar dukra bus draugė mamai ar kai ptik atitols. Tai labai svarbus įvykis megaitės gyvenime ir jeigu dar imsite ją kaltinti ir bausti neturėsite jokios naudos nei sau nei dukrai. Jeigu dar neprarado nekaltybės tai tiesiog pakalbėkite, kad tikrai ateis tas momentas kai ji bus pasiruošusi, kai tikrai mylės vaikiną, na papasakokite, gal kažką iš savo praeities - tai irgi suartina ir pamoko.. Apie saugumą pašnekėkite, bet neliepkite sėdėt ir klausyti, teisiog pastebėkite kada ji bus prieinamesnė... Paklausinėkite apie tą berniuką, gal tikrai dukrai jis labai labai patinka, ir tik netraumuokite, negėdykite ir nerauskite. Ji turi pati susivokti. Kaip sakant delnu nelaikysite uždengus tad turite psichologiškai su ja padirbėti.. pasisakitykite psichologų komentarus apie tai. Niekur neparašyta akd reikia bausti ar apkaltinti, rėkti ir pan. Kaip tik tai yra labai svarbus momentas mamos ir dukros santykiuose. Nepadarykite klaidos. Kitą sykį bijos pasakyti, kad nėščia (nelinkiu jums to aišku:)) ) arba bijos galbūt supažindinti su naujuoju draugu.. tiesiog jumis nepasitikės, o paauglystės laikotarpiu tėvų ir vaikų pasitikėjimas labai labai svarbus.
    Sėmės, liena!

    lydekaite

  2. 2

    as 100% pritariu laurai. vaikas turi but vaiko vietoj,o 12-14 metu mergaite yra vaikas. ir uz suaugusiu zaidimus tikrai nepaglosticiau,zinoma gal ausu tampymas cia nepadetu,bet namu aresta tikrai deciau,nebeisleisciau visur kur nori eit. nes visokiom knygom ar ginekologu konsultacijom vaikai ir gimdo vaikus. manes mama iki 16 metu neisleisdavo nej i gimtadienius nej i sokius niekur. todel man toks auklejimas priimtinas,nemanau kad dukra turi ateit ir mamai pasakot kokia poza su vaikinu prarado nekaltybe, YPAC 12-14metu. del tokiu ale siuolaikisku paziuru vaikai ir vaidina suaugusius. nes jau jauciasi apsisviete tiek kad oj oj.

    smurte

  3. 2

    Na jai Toma nekaltybę prarastų 13,14iolikos nieko nepadaryčiau tiesiog daug kalbėčiausi eičiau kartu į knygynus pirktume knygas susijusias su šiuo dalyku :)) Tikrai nestatyčiau į kampą nedaryčiau namų arešto ar netampyčiau už ausų,nes čia jau šaukštai po pietų,jau nekaltybės atgal nebe sugrąžinsi,o ir vaiką tampydama už ausų gali prarasti jo pasitikėjimą ji gali tavęs bijoti ir kitaip slėptis ar vengti tokių temų,nes bijotų būti apšaukiama ar pastatyta į kampą ar net neišleidžiama į kiemą mėnesį ar du... Na manau sureaguočiau gan ramiai,žinoma,jai tai nebūtų po to sekso pasekmės (vaikelio) na bet vienaip ar kitaip iš patirties kalbu,kad nei rėkimas nei kažkoks rankos pakėlimas pieš vaiką į gerą to nenuves aš pati nekaltybę praradau 16iolikos ir pamenu iki kol gimė Toma mama labai nepasitikėjau ir vengiau temų bet kur ir apie bet ką o už viską labiau bijojau pasilikti su ja viena,tikriausiai tai jau buvo psichologiškai likusi žaizda,kuri užgijo,tik per metus laiko... Na,bet ir dabar net nesinori prisiminti to laiko,kai laukiausi Tomos ir visos tos įtampos namuose,vyras palaikė mama buvo nusivylusi manimi buvęs vaikinas vis bandydavo man griauti gyvenimą ir laimę,nes pasirinkau ne jį,na žodžiu situacija buvo nepavydėtina ir manau,ji būtų bent kažkiek pasikeitusi jai būtų palaikiusi mane mama... Na todėl laikausi tokios nuomonės,kad pirma reikia viską išsiaiškinti iki galo kodėl ir kaip tai įvyko,o tik tada smerkti ir rėkti ant vaiko... :)) Na bet žinoma tai tik mano nuomonė :)

    Keituks

  4. 2

    nepanikuociau:) anksciau ar veliau taip atsitiktu

    raima

  5. 2

    oi žinau aš tuos įsimylėjimus,berniukus,draugystės su jais, ir visą kitą,bent aš tokiom nesamonėm nesielgiau iki 18 metų.Už tai dabar malonu ir gera prisiminti tas vaikiškas, paaugliškas ,karštas meiles,susižavėjimus ir įsimylėjimus :) o ne seksą vaikysteje (paauglystėje)

    Anonimas

  6. 2

    lauraops, aisku kiekvienas turi savo nuomone, bet tampymas uz ausu ne i nauda nei trimeciui nei 14metei. Tokiu budu tik vaikai atitolsta nuo tevu, bando nuo teisos issisukti melu, atsiranda begales temu apie kurias su tevais nenori net kalbet, tuomet santykiai islieka salti.
    O imant lienos situacija, tai nematau neiko baisaus,a isku neiko dziugaus, taciau svarbiausia, akd mama zino. Ir tikrai nemanau, kad taip nutiko todel, kad buvo per mazas svietimas dukrai ( kaip kazkuri parase). Vienom merginoms brendimas ir poziuris i gyvenima tampa rimtesnis anskciau negu kitoms. Galbut mergaite isimylejus ( aisku vyresni zmones pasakys "kokia dar meile gali buti 13m?" bet manau reiktu pagalvot apie jus pacias, ar jusu drauges, ar nebuvo nei meiliu nei simpatiju tokiu metu). PAziurekit, uzsienyje isvis visos anskti praranda nekaltybe ( nesakau, kad tai pliusas), o musu salyje yra nusistovejusi nuomone, akd jei jau 14mete pasimylejo tai jau viskas, nurasyta viresniu zmoniu akyse. Deja deja, visais laikais taipa tsitikdavo, taciau dabar zmones atviresni ir visko neslepia taip kaip anksciau.

    Adri

  7. 2

    na as manau,kad nei kaska pakeisi,nei padarysi.jau ir nenubausi,nes nieko tuom tykrai nebepades.

    ABMamyte

  8. 2
  9. 2

    o ka cia bepadarysi? jei jau prarado ... Tik pamokyt i ateiti .. APSVIESTI JA. Nes jei jau tokiu metu kilo tokios mintys ir norai tai matyt trukumas svietimo ..

    SantaSantute

  10. 1

    visų pirma reikia vaikui išaiškinti gyvenimo vertybes ir žiūrėt kur tavo vaikas vaikšto o ne laisva ranka išleist su bet kuo

    safyra