• 6ats.

    Kaip manote, ko galima išmokyti 1,5 metų vaiką prieš einant į darželį? Kažin ar tokio amžiaus vaikutis supras, kad reikia pačiam apsirengti, apsiauti batukus ir t.t. o gal imanoma? :)

    kaip matote, jau stresuoju del darzelio :/ vaikas mazai kalba, as suprantu ko nori, bet ar supras svetima teta kuri uzsiima su -niolika vaikuciu vienu metu...

    arcita1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    gal tokio amziaus dar nelabai bet va pavizdziui musiske jau batukus pati drasiai apsiauna:) pasakau kad ieskokis batu ir aukis iskarto lekia bet ne visada dar iseina:))

    Anonimas

  2. 2

    Svarbiausia ismokyti,kad liktu su kitais(pvz. kokiai draugei palikt pusvalanduka)Kad likusi nebliautu visa diena.Manau aukletojoms lengviau sauskelnes pakeist nei klausyt,kaip istisa diena vaikas verkia.O vaikai labai greitai is kitu vaiku mokosi.

    grirute

  3. 2

    Maniškiui tuoj du, bet pats tai tikrai neapsirengia dar. Batus dedasi, bet jei su užsegimais, neužsisega aišku, rengiamas "padeda" judesiais, bet ne daugiau, ir nemanau, kad reikia kažkaip specialiai mokyti vaiką prieš darželį, nors neseniai iš specialistų (ARC gydytojų) teko išgirsti, kad tai daryti - būtina, bet aš manau, kad visada būtina vaikui kiek įmanoma padėti išmokti įvairių dalykų, tik visi skirtingai imlūs, skirtingo būdo ir charakterio, tad jei natūraliai neišėjo iki darželio išmokyti daryti ant puodo, valgyti pačiam, apsirengti ir pan - nematau tame jokios problemos. Darželyje jie visi daug greičiau visko išmoksta.

    Anonimas

  4. 2

    batukus bando apsiauti ir manoji, aisku neiseina bet supranta kad batukai ant koju dedasi. kepure pati uzsideda, bet megztuka kazin ar pavyktu apsivilkti.

    arcita

  5. 1

    svarbu,kad sauskta moketu nulaikyti ir bent kazka pavalgyti.O viska laikui begant ismoks ir apsirengti ir nusirengti

    ruta26

  6. 1

    Dėl tokių dalykų be reikalo stresuojate,auklėtoja su šeimininkutėmis riša plaukus,padeda apsirengti nusirengti.Vien didesniems padeda mažiukams tuo labiau,tik visada stenkitės dėti patogius rūbelius,kad kuo mažiau būtų susegimų,raištukų,auklėtojos net pačios to paprašo.

    emiliukas