Atsakymai

  1. 2

    Nuskinu, nuplaunu, daug maz isrenku siukus, lapus, isverdu, dedu i reta samtuka, ir trinu, kol isbega skystimas, vel pasisemiu ir vel trinu.. serbentu likucius ismetu, zinoma.. tada ta skystima uzvirinu idedu cukraus ir vakuoju.. ziema labai sveika.. gerti.. juk vitaminu daugiausia juoduosiuose serbentuose. Beje galima gerti kaip arbata, tik vandens karsto uzpilu.
    Darau ir uogienes, tada pyraga kepam su juodaisias serbentais.

    Laimute86

  2. 1
  3. 1
  4. 1

    trink zalias su cukrum nerasi skaniau,pasidaryk juoduju serbentu likerio

    Anonimas

  5. 1

    megink daryti dzemuka.skaniau,nei uogiene..

    Ingredientai:

    Juodieji serbentai, 1 kilogramas
    Cukrus, 1.25 kilogramo
    Vanduo, 0.75 stiklinės
    Gaminimas:

    Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
    Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

    nade

  6. 1

    o as su blenderiu sutrinu idedu cukraus ir saldau,o uogenes tai sako snaku serbentai juodi maisit su melynem

    Edi

  7. 1

    Močiutė daro sirupus, paskui žiema mergytė mano geria, praskiedžiu su virintu vandeniu ir skanus gėrimukas ;)

    gintare112