• 27ats.

    ka manot apie pazymas is gydytojo kas met i darzelius ir i mokyklas?

    mane nervina. sveikas vaikas bet rudeni ar vasaros gale privalai apsilankyt pas gydytoja, tam kad parasytu mazame lapelyje, kad vaikas sveikas, darzeli lankyti gali. mus pasvere pamatavo ir viskas. nei tyrimu nei nieko. kazkoks bereikalingas lakstymas.kaip jus manot?

    BaraniukaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Manau, kad tokių patikrinimų labai reikia,kad tik tikrintu juk stebi vaika kaip jis auga. Labai gerai,kad tikrina ir kad tik tikrintu ir toliau:)

    mamyciuke

  2. 4

    Nu man tai paciai idomu kiek maniske paaugo ar koks svoris. As ir buvau nuvedus tai pazyma tik israse, pasvere ,pamatavo ugi ir viskas laisvos. Bet pati paprasiau kad pasiustu dar pas akiu pas hirurga. Ir gerai padariau nes nuvedus pas hirurga pasake kad darosi kuprele reik manksteliu ir ortopediniu batuku, o pati to nepastebejau. Reikia butinai kas met vaika patikrint, nes pats nepastebi ka gali pastebet gyditojas. As uz tai, kad kas met tikrintis. Ir gyd turetu atidziau vaikus patikrint, o nemaciuasios vaiko isduot pazyma.

    kristulele

  3. 4

    Koks keistas klausymas tau iškilo. Kiekvienais metais vaikas keičiasi,jo vystymosi lygis,kalbos,psichikos raida,tai ir reikia ne tik gydytojams ir tevams žinoti. MES suaugusieji ir tai kasmet keičiamės.

    Deimax

  4. 3

    Nežinau,bet man apsilankymai pas gydytoją tikrai netrukdo,nes kiekvieną kartą iškyla kokių tai klausimų apie vaiko sveikatą ir vystymąsi.Nors kai reikėjo pristatyti pažymą į darželį,mūsų nieko netikrino,tik pamatavo ir pasvėrė ir parašė pažymą,kad turim visus skiepus ir galim lankyti darželį...

    debesėlis

  5. 3

    Na va, prašom, kaip tik kristulės atvejis/ Tai jeigu ne pati mamytė, tai vaikas taip ir toliau vaikščiotų besikūprindamas ir pan. Bet juk tai turėjo pastebėti gydytojai ir siųsti pas specialistus. Kiek begalvotum, bet paskutiniu metu praktiškai pas visus gyd. jau reikia ateiti su "savo diagnoze", nes kitaip gali būti neišgydytas:)

    elegancija

  6. 3

    Šiaip, tik vienintelė Linelis atsakė į užduotą klausimą:))) Juk niekas neabejoja, kad reikia profilaktiškai patikrinti vaikučių sveikatą, bet kaip tai poliklinikose atliekama???. Suprantu, kai apie reikalingumą kalba mamytės, kurios neturi vaikučių darželinukų, mokyklinukų, jos dar nėra susidūrusios su tų pažymų išdavimu. Aišku, pirmą kartą einant į darželį ar mokyklą, reikia visus gyd. "pereiti" ir tada jau normaliai viską patikrina, bet už tai po to kiekvienais metais jokio normalaus patikrinimo nevyksta, tik nustatomas ūgis, svoris, regėjimas. Atrodo, kad vien dėl tos pažymos eiti į polikliniką, stovėti tokias eiles, visiškai neverta, bet,,, privaloma. Nervuoja mane tokie dalykai. Aš savo vyresniuosius vaikus net į kitą polikliniką dėl to pervedžiau, kad bent kiek rimčiau žiūrėtų į pažymų išdavimą. Nes pvz., būdavo konstatuoja - neteisinga laikysena, plokščiapėdiškumas, širdies ūžesiukas, bet kad siūlytų, kaip tai taisyti, nieko nedaro, kol pats nepaprašai. O pažymas išrašo, kaip sveikam vaikui:)

    elegancija

  7. 3

    Manau, kad geriau buvo, kaip anksciau, kai jau pradejus eiti i darzeli ar mokykla visi vaikai su aukletoja (mokytoja) nueidavo i ligonine ir patikrindavo. Bent jau pas mus taip buvo.

    Indruke

  8. 3

    Butent, apziura ir pazyma - du skirtingi zodziai. Mes paprastai net talono neimam, ateinam ir paduoda per duris, nei sveria, nei matuoja, nei tyrimus daro ir pan. Todel man irgi bereikalingas formalumas gaunasi ir tiek. Kai kas nors blogo yra, nusiskundimai kokie islenda, tai ir taip nubegam pasitart, pasikonsultuot ir tyrimus pasidaryt. Gerai merginos paraset - nuo gydytojos priklauso.

    linelis

  9. 3

    as ir uz tokias apziuras.juk tai begalo svarbu tavo vaikucui. o jei kas nutiktu neduokdeve. manau butinai reikia.o darzelinukams geletu buti ir kas puse metu

    LINOS

  10. 3

    manau,priesingai nei tu. to tikrai reikia.ar tau sunku yra nuvesti vaika i poliklinika?nuvedus visada klausia ar nieko nesiskundziat?jei skundziates,tiria.. jei nori platesniu tyrimu pati prasyt gali.juk tam ir vadinas profilaktine apziura.patikrina ka reikia ir paleidzia.

    bantukas