• 14ats.

    Viename straipsnyje perskaiciau tokius gydytojo zodzius, kad ,,Valanda laiko skausmo dar nera priezastis kviestis greitaja pagalba i namus. Kokiais atvejais jus kvieciates pagalba sau ar seimos nariams? Tik ekstra atvejais ar vis sunegalavus? Ar geriau vaziuojate patys i ligonine?

    ImbiereLigoninės, gygymo įstaigosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Važiuodavau į gimdymo namus tik kai laukiausi , o taip tai niekada nesikviečiu greitosios ir pati nelekiu į ligoninę, net esu visą naktį iškentėjus skausmus galvojom ,kad apendicitas,bet ryte atsibudau be skausmų.
    Mano uošvis buvo nukritęs ir nebejautė kojų nes serga cukralige tai uošvienė kai kvietė greitają sako pff įkelkit jį į lova ir tegu guli kol atsigaus ir padėjo ragelį

    safyra

  2. 2

    Tik ekstra atvejais. Kviečiausi viso dukart - kai ištiko rimtas priepuolis ir vos galo negavau, ir kai besilaukiant peršalau, beveik savaitę nepraėjo ir paskui dar labiau užkilo temperatūra, pradėjo skaudėt inkstus ir pan., buvau viena namie, tai kviečiausi, nes pati nelabai būčiau sugebėjusi vairuoti ir nuvykti į priimamajį. Teko dar keliskart kviesti draugams/pažįstamiems, bet čia būtinais atvejais buvo - po sunkios fizinės traumos, kai draugė paauglystėj išgėrė saują vaistų, darbe kai bendradarbei sustreikavo širdis ir pan. Vyras tėra kvietęs kartą, kai AA jo tėvui buvo insultas.

    Anonimas

  3. 2

    Greitosios dar ne karto nesu kvietusi nei vaiku nei savo atvejais,tik karta pati vaziavau i ligonine kai skaudejo apendicita.

    Ermita

  4. 2

    Tik ekstra atvejais. Dazniausiai patys vaziuojam i ligonine.

    Yuki

  5. 2

    greitaja esu kvietusi 3 kartus per visa savo gyvenima..pirmasyk,kai skausma kentejau kelias valandas,buvo krutines uzdegimas.antrakart kai mazyliai kai nebepaejau nuo skausmo pilvo apacioj taip pat prakentejus kelias val.o treciasyk,kai vidury nakties prasidejo skausmas pilvo apacioj ir neveike vaistai.visus kartus skausma kentejau po kelias valandas...as kvieciausi tik extra atveju...

    skruzdux

  6. 2

    As atspari skausmui, galiu kenteti, kenteti...jei suskausta galva nepuolu vaistu gerti, jei pilva ar pries menesines, ar dar kas skauda negeriu vaistu, o laukiu kol praeis..ir praeina. Aisku jei yra rimta beda ir skausmas vis stiprejantis manau reikia arba paciam vaziuoti pas gydytoja arba kviesti greitaja, esu dukrai pora kart kvietus greitaja, net be rimtos priezasties, va dukrytes negalavimai tai mane labai gasdina.

    Anonimas

  7. 1

    Gimdyt vaziavau su svytureliais:)))Ir vaikuciui kvieciau keliata sykiu,kadangi pati be masinos,tai visuomeniniu transportu su serganciu vaiku nenuvaziuosi.

    grirute

  8. 1

    nepiknaudziauju kaip kiti, patys nuvaziuojam jei dienos metas, kol kas nereikejo, yra toks tipas zmoniu, kurie nuolat kviecia

    vinipukas

  9. 1

    Esu kvietusi vyrui viena karta dėl nugaros kai nebe paėjo ir skausmas buvo žiaurus... antra karta kviečiau Tomai kai buvo 39temp. trečia karta kvietė man kai laukiausi ir nualpau o ketvirta karta,tai vakar kviečiau aš kai mažius 38,5temp pastoviai rėkė ir buvo nebeįmanoma... šiaip važiuojam dažniausiai į priimamajį patys ar dėl stipraus skausmo,ar dėl lūžio,o greitoji būna,kai patys nebe pajėgiame nevažiuoti tai yra ekstra atveju. :))

    Keituks

  10. 1

    as niekada nepanikuoju, nepuolu rekt kad kvieskit greitaja, reaguoju ramiai, kai matau, kad reikia mediku pagalbos tada jau imu telefona i rankas.

    tikmama