• 14ats.

    Kas atsakingas del nesciosios korteles?

    Mano istorija tokia,suzinojusi,kad esu nescia apie 10 savaite nuvykstu pas seimos daktare,gaunu siuntima i miesta pas ginekologe,israso pazyma,kad laukiuosi 10savaite,sako ateik kai bus 18sav, vel pas seimos daktare paiima is pirsto krauja,slapima paima,18 savait vel pas ginekologe padaro ekoskopija vel viskas gerai,na trecia karta einu pas seimos daktara vel is pirsto krauja paima.Dabar esu 27savait nescia paskaitau internete,kad man turejo duoti nesciosios kortele,prasau seimos gydytojos saka cia turejo tau ginekologe israsyt,nuvarau vel pas ginekol padaro ekoskopija sakau man reikia nesciosios korteles tai mane vel siuncia pas seimos daktare,sako tau netik turejo israsyt,bet dar kraujo grupe nustatyt,tai nieko nesuprantu,tai mano pirmas nestumas,kiek man streso del tos korteles negi as pati turiu uz ja buti atsakinga,liko taip kad as pati kalta :(

    AnonimasApsilankymai pas gydytojąĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Mano žiniomis kortelę išduoda ginekologė, ir pildo ją ginekologė ir akušerė (arba tik ginekologė). Aš asmeniškai iš viso pas šeimos daktarę dėl nėštumo nėjau, nes visada prižiūrėjo ginekologė, pradžioje dar akušerė vis pasverdavo, spaudimą pamatuodavo ir po to pas ginekologę, o vėliau tik ginekologę pasilikau, kad nesiblaškyt tarp dviejų.
    Nėštukės kortelė - gan svarbus dokumentas - ten visi duomenys surašyti apie jūsų ir vaikelio sveikatą, kraujo grupę, kuom sirgusios, kas gresia ir pan.. ne duok Die nualpsit, atsitiks kokia kita nelaimė, atvažiuos greitoji tai net nėštumo dydžio nežinos, nežinos gal jūs kokiu gestaciniu diabetu sergat ir pan. Nėštukės yra rizikos grupėje todėl ir išduodamos tos kortelės, kad visur visada nešiotumėtės, nes nežinia kada kas gali atsitikt, o čia dvi gyvybės.. galų gale ir staiga atsigulus į ligoninę kur jūsų kortelės net nėra reiktų pasakoti nuo A iki Z kiek jums savaičių, kuo sirgusi, kaip ten vaikučio padėtis ir pan. Gal koks nesusikalbėjimas įvyko dėl tos nėštukės knygelės? Mano žiniomis ginekologė pildo, daro echoskopiją - tai echo visus duomenis surašo, kiekvieną apsilankimą pildo, tyrimu rezultatus surašo, gimdos aukštį, kraujospūdį ir pan.. Jeigu tai tikrai nesusikalbėjimas tai sakyčiau keiskit ginekologą ir bus mažiau nervų :) Jis pradės pildyti knygutę tvarkingai ri tikrai nesiuntinės pas šeimos daktarą. Aišku čia irgi ant ko papulsi, bet jei čia kas negarai tai ieškokitės kur geriau ir bus mažiau nervų :)

    lydekaite

  2. 2

    Nesciosios kortele uzvedama 12-13 savaite. Ja uzveda ginekologe, ji ir turejo ja surasyti. Nes kas karta einant pas ja ji bus tiksliau turi but pildoma, ir rasomi visi jusu tyrimai. Tai pas ja kai einant turit turet ja, keista, kad nieko jum nedave, nes kazkaip visos ja turi..

    SantaSantute

  3. 1

    Jus kur gyvenat,tundroj,nuo 12 sav. isduoda nescios kortele.

    Jolka123

  4. 1

    Nesciosios kortele uzveda jusu poliklinikos jus priziurinti ginekologe.12-13 sav. nestumo
    Nesciosios kortele galite saugoti poliklinikoje, o jei yra reikalas, gali but perduota ir jums,pasirasius,kad uz duomenis saugomus joje ar ju dingima atsakinga liksite pati.
    Realiai jusu rankose ,kad ja laikyt pas save ji ir nereikalinga.
    Nes jei vyksite gimdyt ir jos neturesite, tai jos gali ir visai neprireikti, nes gimdymo namuose, jei bus reikalas, gyd. jos ,patys pasireikalauja ir ji bus persiusta is pacios poliklinikos.
    vykti gimdyt uztenka turet su savimi pasa ir sodros knygute(bet ir ji nebutina),nes viska mato patys draudimo sistemoje.
    As pvz: turejau nesciosios kortelele ,kaip sakoma,kad paciai ramiau butu.Bet jos nieks net neprase. Sakiau kad turiu, tai pasake kam? Juk vistiek darys ir ecoskopo tyrima,ir kraujo pries gimdyma, ir tai ka matys jau siandien,kokios bus isvados siai akimirkai, kas vakar buvo jau nebesvarbu. :), ypac jei gimdymas greitas ir vyksta normali eiga. O jei kas nutinka nepagal plana,tai ji sprendzia pagal esama situacija, o ne irasus,kas buvo,kai dar negimdet o tik kudiki nesiojot.
    Juk gimdyt teks vis vien, nepriklausomai nuo to kas ten irasyta.
    kas ten irasyta svarbu bus jau po gimdymo,kai eis kalba apie tolimesne vaiko bukle.

    Anonimas

  5. 1

    del jusu nestumo atsakingas tik ginekologas ir kortele nesciosios veda tik ginekologas ,matomai pas netinkama ( jei galima taip issireiksti ) ginekologa lankotes jei jis jums net nesugeba sutvarkyti ir uzvesti nesciosios korteles

    nežiniukė

  6. 1

    kai nujauciau, kad jau laukiausi nuejau pas ginekologe pas kuria prasiau, kad parasytu siuntima pasidaryti ekoskopa kadangi pas mus nera tai i miesta vaziavom, ten padare ekoskopa parase keliu sav niestumas pasake kokius vitaminus gerti, ir po to nuveziau atsakyma pas ginekologe ir man iskart dave nesciosios kortele man tada buvo 9savaites . ir visuomet lankiausi pas ginekologe ir visi tyrimimai buvo pas ja.. tik jai ekoskopa daryt reikedavo vaziuodavau i miesta

    vikuteniam

  7. 1

    As net nebuvau pas seimos gydytoja iskart pas ginekologe,ne po pirmo vizito,bet kortele uzvede,nebuvo jokiu problemu.

    grirute

  8. 1

    Mano ginekologe israse siuntima pas seimos daktare ir parase uzvesti nesciosios kortele,rytoj einu pas ja paziuresiu ka pasakys,viena ant kitos sako kad turi israsyti,o man stresas didziulis,beto pirmas nestumas negi turiu viska zinoti.Aciu uz atsakymus laukiu rytojaus.

    Anonimas

  9. 1

    turit kreitptis y savo poliklinikos ginekologe, arba ginekologijos skyriaus vedeja kad jums isaiskintu tvarka. nes taip buti negali.

    Lulu

  10. 1