• 6ats.

    Sveikos, gal yra mamu kuriu vaikai apie 2 metukus nesedi dar ant puodo? Ar mokinat toliau ar atidejot velesniam laikui?

    Pradejom mokintis nuo 1,5 m, nepajudejom ne is vietos. Puodas skirtas prideti kaladeliu, uzlipti ant stalo ir isversti visas, dar puodas skirtas uzsideti ant galvos ir lakstyt po kambari arba sesei paleist kai ziuri filmukus... Nuemu ryte pampi, sodinu ant puodo- sedi, nebega... kalbam, zaidziam sakau darom sysiu, pasedi, tik atsistoja pora zingsniu ir bala po kojom, sugedinu sakau ve, kur reikia daryti sysiu... apie kaku ne kalbos nera, neuztaikau niekaip pasodinti, jam dzin, apleisi plika pritups betkur, kazkada uzgaudziau tik pradedanti- pasodinau ant puodo, kol pasodinau ir nebedare nieko, susinervinau- uzdejau pampi... Dukra 1,5 m nakti jau miegojo su triusikeliais, maziaus niekaip neismokinu, yra net i vonia pridares... nesuprantu kokiu priemoniu besiimti, paleidziu su triusikeliais, jei pasysino nedaug specialiai nekeiciu, kad pajustu slapia, o toks jausmas kad jam dzin, slapia ten ar sausa... blogiausia kai prisysina ant baldu, bet tada pats supranta bega pasluostes ir valo... kiek sodinu nekarto nedare dar ant puodo... Dar buvau bandziusi ant wc pasodinau, kelis lasiukus padare ( pries maudant), kol leidau vonia jis prisysino ant plyteliu, paslydo ir taip griuvo... na tiesiog nezinau, cia padare kelis lasiukus poto iskart bala, tai vadinasi sysiu norejo, bet ant wc padare tik kelis lasiukus...
    galvoju jei po svenciu niekas nejudes i prieki, isleisiu i darziuka, tai jei jis ten taip pat darys, arba prisikakins, kaip tom auklytem nuvalyt ( namie tai plaunam po kranu)... visi bandymai baigiasi prisysiotu rubu kalnais bei istryptom balom kambariuose, arba dar net baldais prisysiotais... Gal kurios vaikas panasiai dare, kaip elgiates, atidejot mokyma velesniam laikui ar vistiek mokinot? ( koks cia mokslas, kai net visas pedkelnes ir kelnes prisysioja, skolinames is seses tada kol isskalbti rubai isdzius).

    rainbow1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Labai gerą straipsnį skaičiau. Palyginimus užsienio ir LT darželių. Labai gerą mintį radau... Lietuvoje tiek mamos, tiek darželiuose kolektyvas itin žiūri vaiko fizinį patogumą, bet ne emocinį. Juk kai paauglys ar suaugęs žmogus sutinka kitą žmogų, spaudžia ranką ir nepasakoja kada atsisakė pampersų, kada pradėjo skaičiuoti, kelių metų pradėjo eiti į mokyklą ir panašiai. Visų pirma vyksta akių kontaktas, bendravimas, kalbėsena, šypsena, gestikuliacija ir panašiai. Manau niekam nėra naujiena, kad į mokyklą dar nė sveikas vaikas neatėjo su pampersu. Tad siūlyčiau labiau žiūrėti į vaiko emocinį vystymąsi. Du metai ir nedaro į puoduką - tai visiškai normalus dalykas. Žaidimų forma galite pažaisti, parodyti kaip kiti vaikai daro ant puoduko tą reikalą, bet reikalauti ir nerimauti dėl to tikrai nereikia.
    Labai pykau ant užsienio darželio, kad vaikas tai murzinas tai prasagstytas kaklas, tai per vėsiai aprengtas mano akiai, bet ir čia auklytės sako, jog vaikas pats rengiasi, tai jo laimėjimas. Jis puikiai jaučiasi, nes jį myli, niekas nereikalauja sėst ant puoduko ar eit į tualetą, niekas nereikalauja suvalgyti viską, niekas nereikalauja eiti į lauką jei vaikas nenori. Niekas nereikalauja klausytis pasakų, jeigu vaikui neįdomu ir niekas nereikalauja mokytis eilėraštį jeigu vaikas primigtinai nenori. Na yra tam tikri rėmai, bet du metai tai visai mažai... tad siūlyčiau nereikalauti iš jo ir nedaryti diskomforto. Galit pažaisti, paaiškinti, rodyti pavyzdį, bet jeigu vaikas prieštaraus ne tai ir tegul. ateis laikas ir vaikas pats sės ant to puoduko.
    Manodraugės vaikas iki 3,5 metų vaikščiojo su pampersiuku, atėjo laikas ir pats paprašė triusikėlių, laiptelio prie tualeto. Užtat vaikui jokio streso. Pats sumąstė, pats nusprendė, kad jam jau laikas nebenešioti sauskelnių. O kai mamos rekalauja iš vaiko, liepia daryti, sodina ir sodina, vaikas nenori sėdėti, vis tiek mama sodina na tai kam čia reikia tokio streso vaikui be reikalo jeigu tas dalykas vis tiek ateis savaime?
    Atsiprašau, išsiplečiau :) reziume - žaidimų forma badnykit pažaisti, rodykit pavyzdį su kitais vaikais, jeigu vaikas prieštaraus tai ir neverskit.

    lydekaite

  2. 1

    Manau dar anksti,jei vaikas nerodo noro.Maniskis pradejo daryti i puoda sulaukes 2m8men,nuejom i parduotuve ,issirinko apatines trumpikes ir kazkaip per kelias dienas ismoko daryti i puoda be jokio streso

    ruta26

  3. 1

    Aš savo vaikus sodinau ant puoduko kai tik sėdėt pradėjo.Neturėjau jokių problemų.Dabar reikės visos pasaulio kantrybės ir sumanumo. :)) sėkmės

    vaitkienė

  4. 1

    As dukryte irgi pradejau mokint nuo 1.5m ant puoduko, ir per ta laika iki 2m. nei karto i ji nepadare, visa laika sisiojo i kelnias, kad ir ka jei buciau pasakius...Vis laukiau sakiau ateis laikas ir pati atsises, taip ir buvo suejo 2m. viena diena nusimove pedkelnes ir triusikelius, galvoju tegul laksto nuoga, maziau skalbt bus, o ji paeme ir atsisedo ant puoduko ir padare sysiu, ir nuo to karto pati sesdavosi, tik kelis kartus buvo padarius i kelnytes...

    estrella181

  5. 1

    Mes irgi ilgai mokinomes,bet sistemingai.As nededavau dienos metu sauskelniu,budavo kalnas slapiu kelniu,bet nenuleidau ranku ir toliau sodindavau ant puodo.O jus laikykit jo puoda vonioj,ar tualete,kad zinotu,kam tas daiktas reikalingas.

    grirute

  6. 0

    Jei versi daryti i puoduka tai manau nieko nebus. Mano mazoji pries 2 gimtadieni pradejo daryti,bet ir tai tekdavo dar pampersa uzdeti. Man net teko slepti keliem menesiam puoduka kad nematytu,nes kazko ji pykdavo ant jo. O atejus vasarai vel pasiuliau ant puoduko ir jo pati nuejo ir atsisedo. Ir taip per kokia savaite jau darem ant puoduko,aisku nakti ir pietuku dar tekdavo deti pampersa,bet viskas po truputi. Svarbiausia neisgazdint..

    Panther