• 10ats.

    Susipykau su vyru :(

    Vyras dirba uz minimuma, na nevisai, kartais gauna virs 900 lt. As bedarbe, gaunu pasalpa 650 lt. Yra du maziukai vaikai. Nebezinau kas pasidare, kol antras buvo kudikis kazkaip pragyvendavom, tai vyras kur padirbo savaitgali, as beto gaudavau is sodros pirmus metus netoli 700 lt, antrus tik 400 lt. Budavo kad trukstam, pasiskolinam, grazinam. Vaikui suejus 2 m stojau i birza, bet viskas pradejo griuti, nebeisgyvenam, tai masina sugedo, tai vaikam reikejo batu striukiu, tai masinai technikinis baigiasi, tai draudimas, lombarde jau isnesti auksiniai auskarai, grandinele- nebeatsiemam, nes nera is ko, pratesinejam. Skola velkasi uz viena interneto menesi, ateina tele2 saslaita uz abu apie 70 lt, sumazinau limita, ateina 50 lt. Moketi elektra daug, lizinga... cia ziurek vaikui i mokykla tai pratybos tai fondas tai spektaklis. Kiek benueisi i parduotuve, 30 lt maziau nebus.
    Vakar vakare uzvedziau pokalbi, kad galbut jam reiketu ieskotis kito darbo, nes kaip vyrui 900 lt seimai uzdirbti mazai, turi teises, patirti autokrautuvo, turi rankas darbui. Tai jis atreze, tai pati iseisi darba ir uzdirbsi daugiau. As buvau soke, taip kai gausiu darba bus lengviau, bet siuo metu ieskausi to darbo ir gaunu pasalpa, juk nesedziu ant sprando. Sakau ar tu matai kad klimpstam i skolas, kaip atiduosim? sako truksta tai skolinkis. Nesuprantu jo tokio poziurio, juk jaunas, gali uzdirbti daugiau, kad ir simtu ar kitu, dabar jis sako kas is to uzdirbsiu 1500 lt atskaiciuos dar daugiau, panasiai tapati gausiu, man neverta keist darbo as priprates prie kolektyvo man gerai. Pykomes daug, zinot kaip buna susipyksti del vieno, prasideda visokie kiti prisiminimai, uzgauliojimai. Pasakiau kad jei sedes rankas sudejes, nesistengs skirsiuos, gales vaikam moket alimentus, ir uz likusius gyvent duona griauzdamas, tai jo pasakymas skambejo taip: vaikai pas tave tikrai neliks jei skirsimes ir namu as nepaliksiu kur tiek remonto padares. Gincas pasibaige tuo kad jis isejo i lauka i masina, o as gulti. Sendien neskambinu nei as jam, nei jis man,bet taip neramu,negera viduj. Rasiu tinkama darba tai kaip mat eisiu dirbti, bet ir dabar neguliu lovoj, vaikus nuvesk,parsivesk,pietus taisyk,namu ruosa kasdien,peciu kurenk,taip prabega ta diena kad nesupranti kur bega laikas.Ir bet dar moka birza, ir dar mokes 4 men.Kaip jus manote neteisi as kad papriekaistavau jog mazai jis uzdirba, nes klimpstam skolon ir net nebendo ieskotis kito darbo ar neteisus jis?
    Kaip elgtumetes jus mano vietoje, jei tiek vyras uzdirbtu ir nekeistu darbo kur moka daugiau vien delto kad priprato prie senojo darbo?
    Skolos tik auga, jau dabar sudejus visus zmones kam esam skoloj gaunasi virs 600 lt, kaip atiduosim neisivaizduoju. O jis nesitaria kaip ta darysim, pasako skolinkis jei tau mazai ka as padarysiu.
    Sakiau asile nelaimingas, ne man, o vaikams mazai, jiems reikia pietus taisyt pats sedek nevalges o kai vaikam nera saldytuve maisto ir eini skolintis.
    Tada jis tyli.

    Laimute26SantykiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Aš tavo vietoj gaminčiau valgyti taip,ksd netektų skolintis.Kad suprastų ,kad nėra taip lengva.Bet ir jį suprantu manasis irgi visada už psstovumą darbo vietoje,jei kolektyvas puikus.Ir nesvarbu kad sunkoka finansiškai

    Anonimas

  2. 1

    Reikia susitaikyti :) atsiprašyti arba pasikalbėti.

    vaitkienė

  3. 1

    šeimoje negali būti tas teisus, o anas neteisus. Arba tas kaltas, o tas mažiau kaltas. Negalima.
    Pirmoji klaida kurią padarėt tai užgavot vyro ego. PAsakėt, kad per namaži uždirba, gali daugiau, eik ieškot kito darbo kur daugiau mokės, nes JIS klampina visą šeimą į skolas. Sorry, bet aš irgi supykčiau už tokias išvadas.. atrodo žmogus stengiasi, dirba ir dar prikaišo, kad nosį krapštai ir nesistengi. Jūs pabūkit išmintinga moteris. Gražiai reikia su vyrais apie tokius dalykus šnekėti, o ne iš karto kaltint, reikalaut.. Galit tiesiog pati pirma pasėdėt prie interneto ir apsižiūrinėti, pasigilinti kokie kur atlyginimai, gal kažkur ieško darbuotojo.. ir tada tik užsiminti, kad štai matėte skelbimą arba matėte kad kitur daug didesni pinigai... Abejoju ar iš karto vyras gaus daugiau nei minimumą. Dažniausiai taip ir būna, kad per bandomąjį laikotarpį gauna tą patį minumumą, o dar kur rizika, jog per bandomąjį laikotarpį atleis arba su kolektyvu kas nors negerai bus ir aplamai neteks darbo. Tad siūlau tikrai nesiožiuoti ir tik palaikyti vyrą užvedant ant kelio link naujojo darbo. Jums lengva sakyti keisk darbą ir eik dirbt uždaugiau. Bet tai nauja vieta, kas garantuos, kad ten bus geriau? Naujas kolektyvas, kuris susigyvenęs, naujos taisyklės, nauji vadovai. Čia irgi reikia prisiruošti, o ne moteriai pasakius meta viską ir eina darbo ieškotis. Siūlyčiau nestumti vyro, o palaikyti darant tam tikrus dalykus. Nepriekaištaukite dėl mažo uždarbio ir kad klampina visą šeimą į skolas. Vyrui tai gali būti labai skaudu. Juk vyro pareiga aprūpinti šeimą pinigais, o jūs tiesiai šviesiai pasakėte, kad jis kaip ir nebesusitvarko su savo pareigom. čia kažkas panašaus jeigu vyras pasakytų moteriai, kad ji ne moteriška, negraži, nepatraukli. Užgautų moters ego tai tikrai.
    Dabar siūlau baigti "tylėjimo karą", čia tokiais vaikų darželio lygio nekalbėjimais nieko nelaimėsite ir tik įtampą namie sukelsite. Skambinkit, atsiprašykit, už kategoriškumą vakarykščiu klausimu. Tyliai apsižvalgykite skelbimų kur didesnis atlyginimas, geresnės sąlygos ir pan... parodykite vyrui, pasiūlyte nusiųsti o gal netyčia užkibs? juk neprivalo jis iš karto emsti darbą, lai dirba. Tegu nueina į pokalbį, ten pakalbės apie viską, sužinos ir tada galės pamąstyti - apsimoka ar ne. Jei daug daugiau pasiūlys pinigų tai manau tikrai susimąstys vyras, kad verta bandyti, rizikuoti :) Sėkmės!!! Ir nesipykit.. tokiose situacijose geriau palaikyti vienas kitą, o ne ieškoti kaltų ar teisti kitą.

    lydekaite

  4. 1

    zinote dar kaipsakoma vyras namu galva o moteris kaklas kuris ta galva pasuka kur jam patogiau :) tai irjus vadovaukites tuo kad nesakykite jam primigtinai kad ik ir keisk darba , padarykite taip kad jis pats to noretu ir pagalvotu jogjis cia pats sugalvojo akeisti darba,na mano situacijoj tai visad tai padeda :)

    ievaap

  5. 1

    na manau abu esate ir teisius ir ne.. man ir panasiai buvo, na tik aisku ne tiek kad jau is skolas klimptume.. tiesiog trukdavo kazkam pinigeliu.. atsirado vyrui geresnis darbas kur truputi daugiau moka, bet ir rado priezasciu del ko nedirbti ir pan.. na as patyliu savo viduje su savim pasipykstu :D o kai ateina blogas momentas as jam graziai nepykdama pasakau, jog pats taip norejai ko dabar pyksti.. tada jau kitaip galvot pradeda, bet aisku yra buve kad ir susipykstam.. o jus manau pasisnekekit be jokiu rekimu pykciu graziai ir manau gal viskas susitvarkytu labiau susirupintu, as pvz pati noreciau eit kur nors isidarbinti, bet vyras pries, del to kad taip jau isaukletas kad vyras turi rupintis seima.. nors kartais ir kvailai galvoja, mano nuoziura, bet stengiuosi suprasti del ko taip

    vikuteniam

  6. 1

    Na,kad Lietuvoj yra sunkus pragyvenimas ir taip aisku.Gal but Jusu vyras irgi laikosi tos pacios nuomuones,nes dabar su darbais yra sunku ne tik savam kraste,bet ir uzsieni.Jam irgi sunku,kad negali daugiau uzdirbti.Tai susierzines liepe Jums eiti dirbti.Nepergyvenkite,truputi pradekite taupyti ir kaip sakytu mano mama pasidekit juodai dienai...Pasistenkit nesipykti,nes tas prie gero nenuveda...Pagalvokit apie vaikucius,sekmes!

    Anonimas

  7. 1

    skaiciau labai ilgai :) sudewtina situacija,bet reiks pasikalbeti dar karta ir graziai paaiskinti,labai sunku kaip pripranta zmogus prie darbo ir prie kolektyvo...pas mane panasi situacija tik is kitos puses,lauuosi ir dirbu alchohlio parduotuveje,dirbu tk ant savo reikmiu,vyras islaiko , betliepe ,mesti darba, tipo baisiai atrodo kaip nescia dirba alchoholio parduotuveje,o man ten gera ir as pripratusi,kolektyvas geras,.sako sedek namie ir pilvu rupinkis ,bet juk jauciuosi gerai ir ner ka veikt tuose namuose per dienas

    ievaap

  8. 0

    ievaap ir parduotuves pavadinime raso alchohlis,darbininke :DDDDDD

    Anonimas

  9. 0

    Ievaap.Turiu omeny maziau deginti elektros,naudoti mikrobangine,vandeni...Kas del piningu zinau kaip yra,ypatingai Lietuvoj...

    Anonimas

  10. 0

    is ko taupyti kaip zmones nuo algos iki algos neistempe?skolinis tenka

    ievaap