• 11ats.

    Kaip lavinti atmintį?

    Girdėjau,kad yra kažkokių pratimų atminčiai lavinti. Gal ką žinote apie tai? Nes vitaminai atminčiai gerinti
    ne visada padeda.

    DeimaxSveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    as girdejau, kad labai svaika kiekviena diena ismokti po viena nors ir nedideli eilerastuka :) Taip priverciame smegenys aktyviau dirbti ir pagereje atmintis

    mamyčiukas

  2. 3

    man atrodo,kad po gimdymo laikinas atminties sutrikimas yra normalu,nes as pvz. viska pamirstu,kas nesusije su vaiku,o kas su vaiku idealiai.matyt gamta motule sitaip apsaugo.
    knygos tikrai lavina atminti,dar daugiau reikia lauke buti,kad galva "atsviezetu"

    gintarep

  3. 3

    Jo skaitimas tikrai padeda ir as tai zianu ir isbandziau siulau pameginti.

    mamyciuke

  4. 3

    Man savo atminti irgi reiktu palavinti, nes buna, kad pamirstu net, ka sake vyras pries kelias minutes, o kas buvo vaikysteje, tai atsimenu kuo puikiausiai :))) gerai yra delioti Puzzle, skaityti iskart keleta knygu, zaisti galvosukius, pagerti vitaminu ir susigalvoti sau koki nors darbu rituala ( kad eiliskumas butu, kas po ko, galima uzsirasyti darbelius is ryto, o paskui vakare pasitikrinti sarasa, ar paeiliui viska padarei). Cia butu paprasciausi budai.

    Agne

  5. 3

    Tikrai zinau,kad atminties gerinimui labai padeda keliu knygu skaitymas tuo paciu metu.Sekmes.

    rimrem

  6. 1

    Reikia stengtis mintyse paciai sau atpasakoti matyta filma, laida ar kazkieno pokalbi ar perskaityta knyga. Tai privers smegenis nemiegoti o padirbeti.

    Imbiere

  7. 1

    spresti kryziazodzius,sako padeda

    ruta26

  8. 1
  9. 1

    Dar kazkur teko skaityti, kad riesutai ir juodasis sokoladas padeda smegenelems dirbti, tai ir atminciai gerinti. Net mokykloje kazkada mokytoja per 9 klases egzaminus pasiule mums atsinesti sokolado :))

    Agne

  10. 1

    Kiek atmintis leidzia:), tai reikia mokytis tekstus atmintinai, gali buti eilerasciai ar panasiai, dar galima mokytis naujus zodzius (pvz.; anglu klb ar kokios kitos). Del keletos knygu, tai man netiktu - skaitau gana daug ir stengiuos tai daryti nuosekliai:) Man visad eme juokas, kai drauge viena knyga skaitydavo darbe, o kita namuose - pasirodo tai naudinga:)

    linelis