Atsakymai

  1. 2

    istikro rekia nemazai su vaiku ir uzsijimti kad jisai kalbetu musiske 2metuku labai daug kalba tik netaria R raides ir savo vardo niekaip :) bet viska atkartoja tik gal ne visada aiskiai pasako, jei yra prisektas truputi pasaitelis tai pavasari ji prikirps gal sako del to gyd neistaria r raides bet mes labai daug su vaiku dirbam, o svogierkos vaikas jau 1.5 men snekejo pilnais sakiniais.Vaikas is niekur nieko kalbeti neismoks nepades nei tv ijunktas nei kas, reikia patciai sedeti su vaiku zaisti kalbeti daug, skaityti ,vartyti knygutes sakyti kas cia yra ir tikrai turi kalbeti.

    Anonimas

  2. 1

    daugiau bendraukit su vaiku, rodykit paveikslelius ir skaitykit knygeles, mums jos labai padejo, 3m jau zinojo visas raides ir mokejo jas parasyti, darbas ir tik darbas viska issprendzia, o berniukai dazniausiai veliau pradeda kalbeti, labai nepergyvenkite

    vinipukas

  3. 1

    mano berniukui 2.3men kalba irgi neperdaugiausiai.zodziai tokie kaip mama,tete,lele,dede,baba,ate,aciu,kaka,niu niu niu,niamni,diu,tu,ne,taip.o siaip tai visa kita jo kalba arba jei kazko nori tai parodo veiksmais..as taip pat laukiu kada ciauskes tas mazylis:)

    mylime

  4. 1

    Mes esam 2,5 metu pas mus ta pati problema,sako mergaites anksciau pradeda kalbet,man mama sako toks didelis o tiek mazai kalba,sunerimau,kreipiausi i logopede esancia lopselyje,galvojau pas vaikus prdes grupeje daugiau kalbet ,bet kaip aukletoja sake grupeje yra daug mazesniu vaiku nei mano ir mazai kalba,todel ir maniskis bendrauja mazai.Mes ten baba,mama,tete ir katins,kartias kai prasai pakartoja kelis zodzius,o paskui maivosi,bet pas mus gali but kita beda,ausu bugneliai nuo mazens trukineja,tai gali but susieje,o logopede pasake mama daugiau su vaiku kalbekite,nu kalbam aiskinam,pasakojam bet taip greit neismokstama,nors kiti aplinkui tokio pat amziaus vaikai ciauska

    NORFA

  5. 1

    Viskas gerai su laiku ismoks,nenusimink...Juk ne visi vaikai yra vienuodi...

    Anonimas

  6. 0

    Na, su gudytoju pasitarti tikrai niekada nepakenks, nors is savo patirties galiu pasakyti, kad panikuoti labai stipriai irgi nereikia. Mano sunus iki 3m turejo gal 30-40 zodziu bagaza ir labai taupiai juos naudodavo. Ir gydytojai ir aplinkiniai ramino, kad viskas gerai, nors as jau buvau gerokai supanikavus, nes vaikas nelabai progresuodavo pvz. isvis nekartodavo zodziu. Likus kokiom dviem savaitem iki trecio gimtadienio jis pradejo viska kartoti, eme rodyti nora pasakyti, per diena minimum 3-4 naujus zodzius pasakydavo. Zodziu, galu gale per pora menesiu visiskai pilnai eme kalbeti, tik netaria dar ir dabar r raides. Jei turite galimybe, butinai pasitarkite su gydytojais, tiesiog paciai bus daug ramiau.

    Kikymara