• 11ats.

    Daugkartines sauskelnes

    Sveikos, mane kamuoja keletas klausimu apie daugkartines sauskelnes. Gal yra naudojanciu ir man galetu patarti:) labai noreciau pradeti jas naudoti, taciau nezinau kokias rinktis. Ju tiek daug rusiu, jog net galva apsisuko. Taigi, gal galite patarti kokios patogiausios? kokias pacios naudojate ir jums geriausios? kiek ju vienu metu reiketu isigyti?

    aj15Kūdikio tuštinimasisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    man asmeniskai daugkartines kainuotu brangiau, nes jas reiktu plauti, isnaudociau daug vandens, elektros, skalbimo priemoniu, ir dar klausimas kaip jas isdziovinti, jei lauke ar namie dregna ar vesu

    vinipukas

  2. 1

    Pati naudojau daugkartines sauskelnes vaikui esu labai patenkinta. Tikrai labiau negu vienkartiniais...

    O čia straipsnis, kuriame aprašyta jog daugkartines sauskelnes padeda greiciau pripratinti vaika naudotis puoduku

    http://m-d.lt/straipsniai/vaikas-ant-puoduko/

    Anonimas

  3. 1

    oj atsiprasau apie pampersus norejau parasyti... o jei i tema, as keles dienas naudojau, tai galiu pasakyti, kad bent man tai tikras vargas buvo..... man patogiau yra nusipirkti pampersus juos panaudoti ir ismesti. na bet zinoma, tu mamu kurios naudoja nesmerkiu, nes tai kiekvienops pasirinkimas.

    tikmama

  4. 0

    o tai radiatoriu neturite? man puikiai dziusta ant ju:) kelios valandos ir jau isdziuve:)

    aj15

  5. 0

    vinipukas pritariu. pvz pas mene sunkiai drabuziai dziusta, tai nezinau kaip man dziutu.

    tikmama

  6. 0

    adri, tai puiki statistika:) tvirtai pasiryzau jas naudoti, laukiu jau ir siuntinuko:) ziuresiu kaip bus, teks nemazai turbut panaudoti rusiu, kol issiringsiu sau labiausiai tinkancias:) bet jau tie pampersai mane nervuoja, pastoviai sunta:/
    patogumas taip pat labai svarbu, bet manau kad nera cia nieko sunkaus tas sauskelnes plauti, daznai ir taip rankomis plaunu vaiko drabuziukus, nesukels dideliu nepatogumu:) o imetus i skalbenke isviso vieni juokai:D kai kalbama del vaiko sveikatos tai nesunku ir pasiaukoti:)

    aj15

  7. 0

    Adri-- truputi papriestarausiu, tik neuzpykite, taciau, kad issaugoti medzius reikia atsisakyti sauskelniu? o tai kaip musu mamu patogumas? arba kad issaugoti kiaules tai reikia kiaulienos nebepirkti ir pan... siais laikais zmones nesaugo nei gamtos, nei givynu, ir as asmeniskai tikrai negalvoju apie medziu issaugojima jei tai lemia mano patogumus. tai tarkim man patogiau naudoti sauskelnes, tai as apie medzius ir negalvoju, o galvoju jog tiek man tiek vaikui jas patogu naudoti.

    tikmama

  8. 0

    "Kiekvienas vaikas, augantis su daugkartinėmis sauskelnėmis, išsaugo pasauliui mažiausiai 4 medžius. Sauskelnių gamybai kasmet jų nukertamas 1 milijardas.
    Kiekvienas vaikas, augantis su daugkartinėmis sauskelnėmis, neišmeta į šiukšlyną apie tonos atliekų, kurioms suirti prireiktų nuo 200 iki 500 metų. Vienkartinės sauskelnės sudaro 30% visų sunkiai yrančių atliekų.
    Kiekvienas vaikas, augantis su daugkartinėmis sauskelnėmis, sutaupo pasauliui maždaug 1420 litrų naftos. Vienoms sauskelnėms pagaminti sunaudojamas 1 puodelis naftos.
    Kiekvienas vaikas, augantis su daugkartinėmis sauskelnėmis, taupo nykstančius žemės resursus. Vienkartinėms sauskelnėms sunaudojama 2 kartus daugiau vandens, 3 kartus daugiau energijos, 20 kartų daugiau žaliavų nei skalbiamiems vystyklams."

    Saltinis: http://www.pupis.lt/ekologija

    Adri

  9. 0

    Daug isbandem, daug patiko, daug nepatiko :)
    Bet labai likau suzaveta kanapinem ir bambukinem neperslampanciom sauskelnem. Va pirkau is sitos mamytes, ji siuna pagal uzsakymus http://www.musumazyliai.lt/kudikiu-prieziura/sauskelnes/1679531-daugkartines-neperslampancios-sauskelnes?ch=u .
    Esu pirkus is parduotuviu tai kokybes net ner ka lyginti, o ir kaina pardotuviniu nezmoniska.
    Man labaiu patiko su jau isiutais ikloteliais, nes kur su kisenelem, vaikui daugiau ar maziau susisukdavo. O su isiutais viskas tvirciau. Taip pat labaiu patiko su knopkem negu su lipukais. Kazkaip patogiau :)
    Beto labai nepatiko tos kur ale "augancios" kartu su vaiku ( va tokios http://www.pupis.lt/pingvinai ) tas knopkiu didelis skaicius tikrai nera patogus.

    O del skaiciaus, tai priklauso nuo to, kiek vaikutis slapinasi ir tustinasi ri nuo vaiko amziaus. Pradzioje daug labai turejau, tai net nezianu to realaus skaiciaus, kiek turetu buti, kad butu ne per daug ir ne per mazai :)
    Metinukui gerai atsimenu turejau 6, aisku kasdien vakarais skalbdavau, nors ir seip kasdien jungiu skalbimo masina, tad man skalbimas dideliu problemu nesudarydavo :) Padziaudavau ant gyvetuko ir ryte vel sausos :)

    Adri

  10. 0

    kodel Jums nepatiko?:)

    aj15