• 17ats.

    Savaites meniu. Ar turite susidariusios meniu savaitei? Ar pavyksta jo laikytis?

    Produktu apsipirkimas? Ar daug isleidziate?
    Ka gaminate? Dalinames receptais, patarimais..

    Laimute86ReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Pastebejau, kad daug laiko ir pinigu isleidziama, jei prekybos centruose apsilankoma kasdien ar net kelis kartus i diena. Sudarinesiu meniu bei daugiau gaminsiu namuose, isbandyti ivairesnius receptus.
    Ar yra mamyciu, kurios gamina kiekviena diena? Ka gaminate?

    Laimute86

  2. 1

    labai norėčiau tuom užsiimti,tik nelabai gaunasi.Na su laiku manau prisiversiu.Kam taip pavyksta sako išeina taupiau viskas.Dėl to manau verta pasistengti.

    Anonimas

  3. 0

    Neplanuoju savaitei, is vakaro pagalvoju ka pietums darysiu, dazniausiai tai buna kazkas is mesos, kartais gaminu atskirai tiek sau, tiek vyrui, tiek dukrai, nes ne visi viska valgo, maistui netaupome, nors musu poreikiai ir nera kazkokie labai gurmaniski. Neskiriam konkrecios sumos, kiek gaunasi tiek. Tiek nesureiksminam maisto, ka turi ta uzkandi kartais.

    Anonimas

  4. 0

    Nesuprantu kai kuriu komentaru, kas cia ko nepasidalina, o dabar atgal prie temos, mamytes :))

    Traški saldžiarūgštė kiniška paukštiena:

    vištienos krūtinėlę supjaustote 2-3 cm dydžio gabaliukaшs ir pabarstę prieskoniais palaikykite kokį pusvalandį. Tada imate polietileninį maišelį į jį pilate kelis šaukštus bulvių krakmolo ir porą šaukštų miltų, į tą patį maišelį supilate paprieskoniuotus mėsos gabaliukus. Suimate maišelio galą ir papurtote, kad visi gabalėliai apsivoliotų krakmolo ir miltų mišiniu. Įkaitinate aliejų ir apkepate paukštieną. Dėkite po vieną gabalėlį, kad jie nesiliestų ir kepkite iki tol, kol jie pasidarys auksinės spalvos. Šiam reikaliukui puikiai tiktų fritiūrinė. Išgriebtus gabaliukus sudėjau ant dubens iškloto popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Tada imate švarią keptuvę ar puodą ir įpyle porą šaukštų augalinio aliejaus apkepinate sezamo sėklas, tada ištirpinate porą šaukšų natūralaus medaus ir porą šaukštų tamsaus sojos padažo, porą šaukštų išspaustų citrinos sulčių. Maišant matysite, kad padažas gaunasi vientisas ir karamelės spalvos (viskas darosi akimirksniu), supilate traškius paukštienos gabaliukus ir šiek tiek maišant apkepinate. Patiekiate su ryžiais. Skanaus!!

    Laimute86

  5. 0

    beje musu vaikai ir mes labai megstame makaronus su surio padazu ir tai labai kaloringas ir sveikas patiekalas ir nieko jame gedingo : isvirt makaronus vandenyje, nusunkt vandeni idet tarkuoto fermentinio surio, siek tiek svieto ir pieno viska sukaitint kol suris issilydo mes dar darzoves dedam tinka virtos morkos ir virti brokoliai..

    vejune

  6. 0

    jo darau meniu, nes taip paprasciau supirkt produktus, be to stengiuosi kad ivairesnis maistas butu, be to turim seimininkute tad ir jai patogiau kada galvot nereikia.. gaminam paprastom dienom tik vakariene, pusrycius geriam mes kava vaikai kakava nes vaikai darzelyje pavalgo, o vakarienei tai ka vaikai megsta: lietiniai blynai su mesos ir darzoviu idaru, kotletai is kalakutienos, triusienos, balta zuvis, mesos kokuliai, salia misraines na kaip sugalvojam..

    vejune

  7. 0

    Pirkta: faršas 1kg, kiaulienos mentė 0,6 kg, vištienos kepenėlės 0,5kg, višta 1,7 kg, dešrelės 1 pak., pienas 3L, sviestas 125g, margarinas 200g, grietinė 450g, jogurtai ir varškytės dukrai 7 vnt, varškė 2 pak., kiaušiniai 10 vnt, duona, batonas po kepalą, Spilvos kiniškas pomidorų padažas, miltai 1kg, pomidorai, svogūnų laiškai, burokėliai, svogūnai, morkos, konservuoti pomidorai 2 indeliai maži, obuoliai 2 kg, sultys dukrai, javinukai, barankytės, ledai 8 vnt, tirpi kava.
    Išleista 119 Lt.
    Savaitės bėgyje dar pirkom 1kg braškių (5,5Lt), vyras savo žvejybai bulkos ir rūkytos dešros (10 Lt)
    Trečiadienį gavom lauktuvių iš kaimo: šiek tiek lašinių ir rūkyto kumpio.
    Vėlgi vištą išdalinau į nugarėlę, dvi file, du ketvirčius ir sparnelius, viską į kamerą sudėjau.
    Duoną, batoną šaldytuve laikau, taip jie puikiai išsilaiko visą savaitę.
    Dalį faršo ir mėsą taip pat užšaldžiau.

    Pusryčiams/pietums tai atskirai sau negaminu, nebent kiaušinienę kokią, o taip tai ką randu, tą valgau: sumuštinius, košę, sriubą, kas nuo vakarienės liko ir pan. Nebadauju tikrai smile.gif
    Vakarienę valgom grįžus vyrui. Savaitė atrodė taip:

    Pirmadienis (VIŠTIENOS KEPENĖLĖS):
    Su svogūnais ir grietine troškintos vištienos kepenėlės, bulvių košė, virtų burokėlių mišrainė su majonezu.
    Kibinai su faršu (išėjo 8 vnt.Tešlai: 250g miltų, 100g margarino, 1 kiaušinis, 2 v.š. grietinės, druskos. Įdarui naudojau faršą su svogūnais, druska ir pipirais)
    Aš šiek tiek kepenėlių suvalgiau ir 2 kibinus, vyras vėlai grižo, jam užteko 4 kibinų, taigi praktiškai visos kepenėlės liko antradieniui.
    Antradienis:
    Ryte turėjom svečių:
    Mielinės spurgos „Žiedeliai“ pagal Cipciuko receptą.
    Barankytės su faršu (barankytes išmirkyti piene, į skylutes prikimšti faršo su prieskoniais, dar ant viršaus galima dėt sūrio, kepti orkaitėj kokių 10-15min.).
    Vakarienei - kepenėlės su bulvių koše ir burokėlių mišraine, dar spurgas, barankytes pabaigėm
    Trečiadienis (VARŠKĖ):
    Ryžių-pomidorinė sriuba (nuviriau vištienos nugarėlę, išėmiau kaulus ir odą, mėsytę atgal į puodą susmulkinau. Dėjau ryžius, keptuvėj apkepintas tarkuotas morkas, bulves kubeliais, smulkintų konservuotų pomidorų mažą indelį, prieskoniai, druska, šiek tiek cukraus, baziliko).
    Varškėčiai. Vyrui sūrūs kepti (1 pak. varškės, 1 kiaušinis, druska, miltai), mum su dukra saldūs virti (1 pak. varškės, 1 kiaušinis, cukrus, miltai).
    Dar naktipiečiams kaimiško kumpio su duona, pomidorais ir svogūnų laiškais užkandom smile.gif
    Ketvirtadienis(VIŠTIENOS KETVIRČIAI):
    Vištiena drebučiuose (išviriau tuos du vištienos ketvirčius kartu su morka, į vandenį dėjau svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapų, pipirų, druskos, prieskonių mišinio. Mėsą (be kaulų ir odos) supjausčiau, morką irgi, dalį sultinio perkošiau, ištirpinau jame 1 v.š. želatinos ir užpyliau. Gavosi du nedideli indukai). Valgėm su duona, majonezu, krienais, pomidorais.
    Vištienos sriuba su makaronais (į likusį sultinį įpjausčiau pora bulvių, morką ir sulaužiau spagečių, nes jų kiekis kaip tik sriubai ir buvo tinkamas, o ne šiaip virimui).
    Naktipiečiams vyras pribaigė kaimišką kumpį.
    Penktadienis(FARŠAS):
    Vištienos sriuba su makaronais
    Cannelloni su faršu. Padažui – patroškinti konservuoti pomidorai, tarkuota morka, svogūnas, česnakas, druska, cukrus, pipirai, bazilikas. Užpilta ant makaronų ir kepta orkaitėj.
    Šampanas su braškėm biggrin.gif
    Šeštadienis(KIAULIENOS MENTĖ):
    Bendri pusryčiai vėl atkrito, vyras žvejojo. Įsidėjo sumuštinių su dešra.
    Pavakariams pabaigiau vištienos sriubą su makaronais.
    Vakarienei – kažkas panašaus į čenachus, tik kad vienam puode troškinta, o ne atskiruose indeliuose (kiaulienos mentė, bulvės, morkos, svogūnas, česnakai, prieskoniai, druska, grietinė ir kečupas).
    Iš namie rastų razinų ir kelių užsilikusių obuolių kompotą išviriau.
    Pirmadienio gimtadieniui pirkau silkės (čia į savaitės meniu neįtraukta, nes pramogos) tai sumuštinių su silke ir svogūnų laiškais pasidarėm
    Sekmadienis(VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS):
    Kiaušinienė su dešrelėmis, dešra, svogūnų laiškais.
    Pietum pabaigėm „čenachus“
    Vakarienei kepiau vištienos krūtinėles su Spilvos kinišku padažu, ryžiai.
    Prieš miegą šio bei to užkandom iš gimtadieniui gamintų patiekalų: sūrio, alyvuogių, silkės, vaisių, daržovių ir pan.

    Anonimas